free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Le a gyűrött szemhéjakkal!

Borsa         Címkék: gyűrött, , ötlet, smink, szemhéj 0 hozzászólás

Ha a dolgozó nő a szempillaspirál és a szájfény előtt szemfestésre is vetemedik, előbb-utóbb számolnia kell a szemhéjon csíkban megülő festék látványával. Borsa ötletei gyűrt szemhéj ellen.

Mivel mi nők gyakran megkülönböztetett alkalomhoz kötjük a több hónapja megvett, ám addig egyáltalán nem használt szemfestékünk használatát, hamar elmegy a kedvünk az esetleges rendszeres szemfestéstől, ha nem úgy mennek a dolog, ahogy. Márpedig a szemhéjon vízszintes csíkban elhelyezkedő gusztustalan kis kupac megjelenése pont ezt jelenti. Hogy ne vegye el kedvünket ez a bénaság és ha akarjuk, ha úgy tartja kedvünk, csak úgy, saját magunk szórakoztatására, akár napi szinten is használhassuk a szemfestéket, íme néhány szakszerű tanács sminkes bors(c)ától.

Nézd meg, hogy kell szemet festeni!

Az alapelv

Ahogy egy ház építésénél is, úgy a sminkelésnél is be kell tartani egy logikai sorrendet ahhoz, hogy a végeredmény ne csak rövid távon legyen tetszetős. Rosszabb esetben még rövid távon sem. Fontos tudni, hogy az elkészítésnél mit miért, és milyen sorrendben kell használni ahhoz, hogy a mű kiállja az idő próbáját. Persze egy smink esetében összesen néhány óráról beszélhetünk, de ha már felkentük azt a festéket, legalább ne károsítsuk a környezetünket vizuálisan.

Tehát az alapelv: a krémes alapot fixáljuk por állagú festékekkel. Kicsit bővebben: a szemhéjon eldolgozott krémes állagú festékek önmagukban nem maradnak meg, hanem beülnek a szemhéj redőibe. A por állagú festékek, ha csupasz bőrre tesszük őket, önálló útra kelnek, és nem sok esély van rá, hogy az így kirajzolódó minta az előnyünkre válik. A titok az, hogy ha a krémes festékre por festéket teszünk, lefixálják egymást. Az így elkészített sminkek tartósak lesznek, és megtartják a színüket egész nap.

Így néz ki a krémes...

Krémes alapok

Az alapozók természetesen ide tartoznak, és ha az egész arcra nem is, de a szemhéjra érdemes tenni egy kis alapozót. A szemkörnyék rendszerint pirosas, ugyanis átlátszanak az erek, és a szemfesték színe jobban érvényesül, ha homogén alapra kerül. Kevesen barátkoztak meg eddig a krémes állgú szemfestékekkel, mert tényleg hajlamosak összegyűrődni, de mivel a használatuk nagyon egyszerű, és a szemhéjpúdereknek is nagyon jó alapot képeznek, csak ajánlani tudom. Szemhéjpúderrel fixálva a legtartósabb eredmény érhető el velük.

Rajzolás, maszatolás

Nem kell precíziós vonal

Lehet, hogy meglepő, de a szemceruzákat is a krémes állagú festékek közé illik sorolni. Szakszerű használata sokkal egyszerűbb, mint amit gondolnánk róla. A lényeg, hogy itt az idő, hogy elfelejtsük a szemkihúzás fogalmát. A ceruza nem arra való, hogy precíziós vonalakat rajzoljunk vele a szemünk köré. A jó ceruza erre alkalmatlan. Az ilyen vonalazós kísérleteknek szokott az a nemkívánatos eredménye lenni, hogy a ceruzavonal felragad a felső szemhéjra, és legyünk őszinték, és ez egyáltalán nem mutat jól. Amit viszont simán elvárhatunk egy ceruzától, hogy lágyan el lehessen maszatolni, satírozni, és így megalapozhassuk vele a sminkünk sötétebb területeit, például a szempilla-tőnél, vagy a szem külső sarkánál. Csak zárójelben: hiú ábrándot kerget, aki a szemhéjpúder tetejére kíván vonalat húzni, mert a poros felszínre a ceruza nem tapad, de ha mégis, akkor nem marad a helyén, ha kell, ha nem, jut belőle a szem többi részére is. És még egy megjegyzés: ha valaki ragaszkodik az élesen kontúrozott szemhez, próbálkkozzon a tussal. Ez az egytlen krémes festék, amit a szehéjpúder után teszünk fel.

A porokról

Ide tartozik minden száraz állagú festék, akár préselt, akár por. Ha jó az alap, igazán nem okoz gondot maradásra bírni a porfestékeket, úgyhogy ezután tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mit hozunk ki a sminkünkből. Technikai tanácsnak csak annyit, hogy a legjobb szivacsos applikátorral belenyomkodni a festéket az alapba, és utána fülpucolóval satírozva eltávolítani a felesleget. Ami ezek után ott marad, az még hosszú órákkal később is a helyén lesz.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés