free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb film nyári estékre

Borsa         Címkék: egyedül, este, film, nyár, otthon 0 hozzászólás

Dög melegben, egy fárasztó strandolás vagy munka után, semmihez sincs kedvünk, még dévédézni sem. Ha mégis erre vetemedünk, akkor biztos, hogy valamilyen laza alkotást választunk. Ezekből.

Egy strandolással vagy épp munkával töltött kánikulai nap után előfordulhat, hogy már nincs kedvünk kimozdulni otthonról, inkább csak leheverednénk és megnéznénk valami klassz, könnyed, de nem bugyuta filmet. Erre az esetre a Borsa a következő öt, DVD-n is elérhető alkotást ajánlja, címeik szerinti abc-sorrendben.
A világ második legjobb gitárosa

Woody Allen filmje a harmincas évek Amerikájában játszódik. Főhőse Emmet Ray (Sean Penn) imádnivalón arrogáns, részeges, pszichotikus fazon, telhetetlen nőfaló, imád patkányokra lövöldözni és bámulni a rohanó tehervonatokat. Nem mellesleg pedig virtuóz jazzgitáros, ám saját bevallása szerint "csak" a második legjobb a világon, rajongott pályatársa, Django Reinhardt mögött, akinek a muzsikájától a szó szoros értelmében elájul. Mindennek tetejébe összeszed egy Hattie (Samantha Morton) nevű néma mosónőt és a kettejük között kialakuló esetlen, bizarr szerelem lassacskán oldani kezdi a művész romlott büszkeségét...Zseniális, vúdielenes poénokkal teletűzdelt történet, amely nem fárasztóan, ám egyértelműen azt az örök dilemmát fejtegeti, hogy a tehetség vajon áldás-e vagy sokkal inkább átok.(A világ második legjobb gitárosa - Sweet And Lowdown, 1999.)
Val Chipzik (Audrey Tautou) megígérte édesanyjának, hogy filmsztár lesz, majd útra kelt kicsiny, francia szülőfalujából és meg sem állt New York-ig. A kétségkívül ambiciózus lány az "álmok földjén" azonban csak takarítónőként kap munkát és annyit sem keres, hogy valamilyen hajlékot bérelhessen. Így beköltözik egy csöpp kis előkertbe, melynek tulajdonosa Jack (Justin Theroux), az alkotói válságban lévő, elvált, ám rendkívül vonzó, harmincas éveiben járó író. A férfi elkergeti Valt, ám egyáltalán nem azért, mert nem kedveli. Sőt. Ihletet kap és következő forgatókönyvének főhősét a hóbortos, ám végtelenül elszánt kishölgyről mintázza meg. Ez pedig végül is a film címéből kikövetkeztethető következményekkel jár.Ez az Amos Kollek által jegyzett, amerikai-francia-német koprodukcióban készült alkotás hazánkban viszonylag kevéssé vált ismertté, pedig kedves, amolyan igazi kikapcsolódós film. Ráadásul Val Chipzik karaktere majdnem annyira tökéletesen áll Audrey Tautou-nak, mint legismertebb alakítása, Amélie.(Happy End - Nowhere To Go But Up, 2003.)

Majdnem híres

Cameron Crowe önéletrajzi ihletésű, a hetvenes években játszódó filmjében William Miller (Patrick Fugit), a 15 éves, rockrajongó újságíró-palánta felkérést kap a Rolling Stone magazintól, hogy csatlakozzon a "majdnem híres�" Stillwater zenekarhoz és írjon cikket a koncertturnéjukról. Az okos, jólelkű, naiv kamasz, a kertvárost és értelmiségi édesanyját hátrahagyva, felkerekedik a bandával és egyszeriben a szex, drogok és rock'n'roll világának kellős közepében találja magát. Ráadásul beleszeret Penny Lane-be (Kate Hudson), az elkötelezett rock'n'roll múzsába, aki viszont az együttes szólógitárosával, Russel Hammonddal (Billy Crudup) kavar, és bizony egyáltalán nem érzelmek nélkül. A turné forgatagában, nem kis nehézségek árán, de megszületik a cikk is.Ez az alkotás az elmúlt évek egyik alapfilmje, hiteles időutazás abba a korba, amikor még biztosan nem halt meg a rock'n'roll. Akik már látták, azok számára is akárhányszor újranézhető. Akik pedig még nem, azok sürgősen pótolják be! De tényleg!(Majdnem híres - Almost Famous, 2000.)

[PAGEBREAK]

Nagy hal

A főhős, Edward Bloom (Ewan McGregor/Albert Finney), egy jófej, öreg mesemondó, akinek rendkívül valóságosan előadott, állítólag az életéről szóló, szürreális-mitikus történeteit mindenki imádja. Kivéve a saját, felnőtt fiát, Will-t (Billy Crudup). Amikor kiderül, hogy az apa halálos beteg, a fiú ellenérzéseit legyőzve felkeresi és igyekszik kihasználni a hátralévő időt, hogy végre valóban megismerhesse. Azonban ehhez a megismeréshez bizony a meséken keresztül vezet az út...Tim Burton, Daniel Wallace azonos című regényéből készítette a filmet. A rendező ebben az esetben is hozza azt a csak rá jellemző hangulatot és képi világot, amit a korábbi filmjeiben (Ollókezű Edward, Ed Wood, Álmosvölgy legendája) megszokhattunk tőle. A Nagy hal egy karakteres, lebilincselően bájos film mely a nagyobbacska gyerekektől kezdve az örök gyerekekig mindenkinek ajánlható.(Nagy hal - Big Fish, 2003.)

Szeress, ha mersz

Sophie (Marion Cotillard) és Julien (Guillaume Canet) gyerekkoruk óta összetartoznak. Összeköti őket egy játék, mely, ahogy idősödnek, úgy válik egyre intenzívebbé, szenvedélyesebbé és veszélyesebbé. Ennek jegyében képesek átlépni határokat, ledöntögetni tabukat, és, ha a feladat épp úgy kívánja, akár fájdalmat is okozni egymásnak. A játék, mely maga az önző szeretet, lassacskán átveszi az irányítást az életük felett.Yann Samuell, a rajzfilmes múlttal rendelkező, francia rendező első játékfilmjét az Amélie csodálatos életé-hez szokták hasonlítgatni és valóban mutat rokon vonásokat a két alkotás, mint gondolatiság, mind képi megvalósítás terén. Akinek az Amélie bejött, az ebben a filmben sem fog csalódni.(Szeress, ha mersz - Love Me If you Dare/Jeux d'enfants, 2003.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés