free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tv-újság helyett

Borsa         Címkék: ajánló, film, nyár, sport, tévé 0 hozzászólás

Nyáron a legnagyobb hülyeség a tévé előtt tölteni az időt. Ha mégis megtesszük, jobb, nem árt ha szórakoztató és érdekes alkotásokat nézünk meg. A sportot sem elfelejtve, a héten, ezeket.

Az elmúlt napok enyhébb időjárása ellenére is alaposan leizzadtunk, mire összeszedtünk néhány olyan filmet a héten, amit szívesen ajánlanánk. Szerencsére a sportközvetítések, a dokumentum- és az ismeretterjesztő filmek most sem hagytak cserben minket, ám filmújdonságokkal nem igazán találkoztunk.

Most nem táncol és feromont sem bocsát ki

HétfőNem vagyunk rovartudorok, de azt azért tudjuk, hogy a méhek sajátos tánccal kommunikálnak és árulják el a kasban lévő társaiknak a nektárral telt virágkelyhek helyét. Most viszont Mark Winston, a méhekkel foglalkozó tudományok egyik szaktekintélye azt állítja, hogy az ismertnél is bonyolultabb a méhek kommunikációja. Az új feltevés szerint a méhek bizonyos kémiai vegyületekkel, azaz feromonokkal is hatnak egymásra. A szakértő egy olyan feromonnal kísérletezik, amivel akár az emberek is befolyásolhatják majd a méhek viselkedését. A kísérlettel foglalkozó dokumentumfilm azt is vizsgálja, hogy mindennek számunkra milyen gyakorlati haszna lehet.(Spektrum: Július 2. Hétfő, 16:35 - A méhek ura)

Ez persze nem az idei magyar-horvát meccs

KeddA vízipóló egy, azon sportok közül, amit bármikor szívesen nézünk, akár élőben, akár a tévében. Ráadásul szerencsések vagyunk, hisz csapatunknak nem csak a megjelenése, de a játéka is jó. Ezért ismerjük is őket. Így a nagy nevek: Benedek, Kiss, Kásás vagy Szécsi nem csengenek üresen számunkra, hanem archoz és játékhoz is tudjuk kötni őket. Ismét izzíthatjuk magunkat, és elmehetünk a lelátókra szurkolni, a Hajós Alfréd uszodában ma kezdődő Unicum-kupára. Ha mégsem jutunk el, akkor legalább a tévében megnézzük a nyitó meccset, amelyben a magyarok a horvátokkal mérkőznek meg. (M1: Július 3. Kedd, 17:20 - TS: Vízilabda-világliga)

Manapság már semmi különös nincs abban, ha egy plasztikai sebész segítségével szeretnénk javítani külsőnkön. Az viszont már számunkra is meglepő, hogy vannak orvosok, akik egy műtét során a teljes test bőrét felvarrják, térdtől vállig. Dr. Hurwitz, plasztikai sebész pedig éppen ennek a módszernek köszönheti hírnevét. El sem tudjuk képzelni, hogy hogyan csinálja, vagy hogy mire jó ez az első hallásra igen drasztikusnak tűnő beavatkozás. (Discovery: Július 3. Kedd, 21:00 - Plasztikai sebészet tetőtől talpig)

Nem is tűnik butának

SzerdaIsmerünk igazi szőkéket, és olyanokat is, akik csak megjátsszák, hogy azok. Sokáig nem értettük, hogy miért jó hülyének tettetni magunkat. Keleti Márton 1965-ös című filmjében, Kati szerepében éppen egy ilyen - nem szőke - asszonyt ismerhetünk meg. A Ruttkai Éva alakította feleség sokáig elhiteti környezetével, sőt még saját urával is, hogy ő csak egy dekoráció okos és megnyerő férje mellett. Egyszer viszont ráun erre a szerepkörre, és mindenki legnagyobb meglepetésére, megmutatja, hogy ki is ő valójában.(M1: Július 4. Szerda, 20:15 - Butaságom története)Nekünk, magyar lányoknak, semmi különös nincs abban, hogy a nyári baráti összejöveteleken vagy a többnapos kirándulásokon előkerül egy bogrács, és abban készítjük el a gulyást, a lecsót vagy éppen a pörköltet. Arra viszont már ritkán gondolunk, hogy nem csupán ezeket az ételeket lehet elkészíteni benne. Bede Róbert tévés szakács és segítsége, Csík Juci ezért gondolta úgy, hogy egy sorozat keretein belül megmutat számos olyan ételt, amit eszünkbe sem jutna bográcsban elkészíteni. Ma ennek a sorozatnak az első epizódját nézhetjük meg. (TV Paprika: Július 4. Szerda, 20:20 - Bogrács projekt)

Így néz ki egy tipikus angol

CsütörtökEgy írónál, vagy költőnél a művei a legfontosabbak, de néha mégis izgalmas azt is megismerni, hogy az adott művek milyen személyiségtől származnak és milyen körülmények között születtek. A tizenkilencedik század francia vagy angol íróinál nem kétséges, hogy a szerzők életútjának megismerése rengeteg pluszt ad művek élvezetéhez. Az Oscar Wilde szerelmei című filmet viszont nemcsak ezért, hanem Stephen Fry és Jude Law kiemelkedő színészi alakításáért is ajánljuk.(Zone Europa: Július 5. Csütörtök, 20:00 - Oscar Wilde szerelmei)Gyerekként előfordult, hogy összekevertük Al Pacinót és Robert de Nirót. Ma már nem értjük, hogy hogyan történhetett ez meg, hiszen azon kívül, hogy mindketten olasz származásúak és jó színészek, semmi hasonlóság nincsen közöttük. Bár Al Pacinót mostanában egy kicsit kevesebbet látjuk, eddig pedig leginkább a Keresztapá-ban és az Egy asszony illatá-ban kedveltük. Robert de Niróban pedig azt szeretjük a leginkább, hogy a bugyuta vígjátékokban és a komoly szerepekben egyaránt hozza a formáját. A Filmmúzeum Hollywoodi sztárokat bemutató sorozatában most éppen kettejüket veszik górcső alá, és vetik össze munkásságukat. (Filmmúzeum: Július 5. Csütörtök, 15:30 - Hollywoodi riválisok - Al Pacino kontra Robert de Niro)

[PAGEBREAK]

PéntekSokszor sajnos úgy sem kerülhetjük el a súlyos betegségeket, ha egészségesen élünk. Betegen viszont előfordul, hogy nem elégszünk meg a kórházak és a házi orvosok nyújtotta lehetőségekkel: a gyógyulás érdekében alternatív gyógymódokkal próbálkozunk. Ez a migrén és a lumbágó esetében még rendben is van, azt viszont már nehezebben fogadjuk el, hogy az alternatív kezelések a rákon, a meddőségen, vagy más gyógyíthatatlannak tűnő betegségen is segítenek. Az Alternatív című sorozatból általunk már ismert (reflexológia, kineziológia) és kevésbé ismert (shiatsu, kiropraktika, ajurvédikus gyógyászat és fényterápia) gyógyítási módokról tudhatunk meg többet.(Spektrum: Július 6. Péntek, 20:00 - Alternatív)

Sosem tudni kire néz

Péntek esti gyilkosságA Columbo című sorozatot gyerekkorunk óta szeretjük. Ha megkérdezik, miért, nem tudunk egyértelmű választ adni, de az biztos, hogy ha bekapcsoljuk a tévét és a Columbo megy, leragadunk a képernyő elé. A sorozattal kapcsolatban mindenkit más érdekel, van aki Columbo állandóan emlegetett, de még sosem látott feleségét szeretné végre megismerni, mi viszont a nyomozó figurája miatt nézzük. A mai epizód fókuszában egy elfelejtett díva áll, aki a nagy visszatérést férje meggyilkolásával szeretné kezdeni. (TV2: Július 6. Péntek, 23:05 - Columbo - Elfelejtett hölgy)

Woodyt sem a magasságáért szeretjük

SzombatAz amerikai filmgyártás központja manapság minden bizonnyal idegbeteg igazgatók és neurotikus művészek központja. Olyan világ, ahol csak a pénz motivál, mindenki küzd a fennmaradásért és, hogy ne fúrják ki a régi bútordarabokat az újabb tehetségek. A Holly Woody történet című film főszereplője éppen egy ilyen figura. Egy már lefutott sztárrendező, aki lehetőséget kap a nagy visszatérésre. Ettől viszont olyan stresszes állapotba kerül, hogy átmenetileg megvakul. A neurotikus rendező szerepében Woody Allent láthatjuk, aki mintha csak önmagát alakítaná.(M1: Július 7. Szombat, 23:30 - Holly Woody történet)Az elmúlt években már számtalan efbíájos filmet elfogyasztottunk. A szervezet valódi, tényleges működéséről viszont vajmi keveset tudunk. A filmeknek köszönhetően viszont az az érzésünk, hogy e nélkül és a belső hírszerzést biztosító CIA nélkül, Amerika összeomlana. Az Élet az FBI kötelékében című film mai része az USA indián rezervátumaiba küldött valódi ügynököket és munkájukat mutatja be. Elképzelni sem tudjuk, miért van szükség éppen ott rájuk, és hogy a rezervátumokban milyen, az országot fenyegető veszélyt állíthatnak meg.(National Geographic: Július 7. Szombat, 22:00 - Élet az FBI kötelékében)

Nincs berúgva, csak narkolepsziás

VasárnapKevés szakmára néznek a budapestiek annyi ellenszenvvel és előítélettel, mint a BKV-ellenőrökre. Antal Nimród, Kontroll című filmjében, elsősorban éppen ellenszenvünkre és hiányos ismereteinkre apellál. A föld alatt dolgozó ellenőrök világát kaotikusnak, nyomasztónak és küzdelmesnek mutatja be. Ebben a környezetben az egyébként szimpatikus arcok is kellemetlenül hatnak, mellettük pedig egy titokzatos alak sorra gyilkolja az utasokat. A gyanú első körben a főhőst alakító Csányi Sándorra terelődik. A filmtől vidámságot nem, tartalmas szórakozást viszont várhatunk. (TV2: Július 8. Vasárnap, 22:05 - Kontroll)A múlt héten már esett szó a Copa Americá-ról, az európai futball dél-amerikai megfelelőjéről. Ezen a hétvégén már a negyeddöntők következnek. Azt persze bárhogy is szerettük volna, amikor e a sorokat írtuk, még nem tudtuk megjósolni, hogy ki jutott tovább. Így nem tudjuk azt sem, hogy ma délidőben kik mérkőznek meg egymással. Ez viszont, mivel dél-amerikai fociról van szó, talán nem is olyan nagy gond, hisz a színvonalas játék így is, úgy is garantált.(Sportklub: Július 8. Vasárnap, 12:15 - Copa America)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés