free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A hozzánk közel állók

Borsa         Címkék: befektetés, fehérnemű, nyár, önkritika, probléma 0 hozzászólás

Lassan nyár derekán járunk, a kitartóbbaknál ez a babéraratás mámoros időszaka: beért a kúrák, diéták és feszesítők áldozatos gyümölcse, így közszemlére kívánkozik a befektetés. Elő az önkritikával.

Cikkünk a fehérnemű-viselet egynéhány problematikus pontjáról kíván szólni, s kevésbé a frankó megmondása, mint inkább a kérdések vázolása a cél, a véleménykülönbségek amúgy is markánsak. Illetve a szűkebb-tágabb környezetben végzett - reprezentatív közvélemény-kutatásnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető - tapogatózás mindössze ennyire látszik elegendőnek, azért bátran belevágunk. Mivel borsa szereti a folytatásos regényeket, ennek a témának a boncolgatása is két részben történik. Az első részben a kérdések felsorakoztatása, a másodikban pedig az arra adott válaszok tálalása történik meg. Jó szórakozást kívánunk.

Férfiválaszok helyett

In medias res: melltartó-viselés vagy mellőzés kánikulában. Mivel a férfiismerősök nagy hányada az említett kérdésre a "ha jól néznek ki/feszesek/szépen állnak, akkor nem muszáj" választ adta (egyesek éltek a kiegészítéssel, hogy jó, jó, de azért egy dögös melltartó nagyon izgató bír lenni), így a jóval kritikusabb és szigorúbb csajvéleményekből másolnánk ide egy csokorral.

Gondot többnyire nem az jelent, hogy ne lenne óriási a választék, vagy hogy "egyébként" ne hordanának az alanyok melltartót. A kérdés inkább az, hogy az újonnan vásárolt top, a méregdrága trikók vagy a saját mellrésszel rendelkező lenge egyberuhák - utóbbinál alkalmazva a túlzsúfoltság érzetét keltik, azaz rontanak az összhatáson - alá nyáron minek? Továbbá: "a legtöbb csajnak hurkásítja a hátát, az oldalvonalon igenis belevág a bőrbe (jó, a hájba), amit télen faszán takar a pulcsi, a póló viszont melegben ráragad, és ronda". Iméntiekben van igazság, a szabadságnak viszont nagy az ára - a tartás, a forma és a mozgástér is kontroll nélkül marad, és ezt a luxust csak ritka kevesek engedélyezhetik maguknak (mérettől függetlenül), gondolnánk.

Nézegess szép! fehérneműket

Csajvélemények és zavaró tényezők

Melltartó nélkül? "Amíg az ember kihúzza magát, a mellkihasbe, addig oké, de ha leülsz, és lefelé biggyed a melled, az két kifújt, lógó tejeszacskóra emlékeztet, és ezen nem segít a jópofa, pántos felső, még feszes ciciknél sem. Pont”. Másokat a járás közben vagy a buszon ringatózó keblek taszítanak, illetve, hogy "beizzad az alja, két félkört rajzolva a trikóra, amit a melltartó egyébként beszív". Egy további csoport a mellbimbó-fóbiások, akik szerint "az már túl van egy határon, ha mutogatják", a legzavaróbb azonban, hogy néha nem egyszerre "merednek vagy fonnyadnak", amit ugye a ruha teljességgel kirajzol.A zavaró tényezők zöméért azonban a kikandikáló pántok a felelősek, s fókusz csoportunkban afelől érdeklődtünk, milyen "alternatív" megoldásokra támaszkodhatunk. A pánt nélküliek egész garmadája várja a kedves vásárlót, azonban többek vélik úgy, hogy ezek "nem tartanak", "lecsúsznak hátközépig, örökké ráncigálni kell őket", míg mások szerint csak gondos választás és időigényes próbálgatás kérdése az egész, amit nem szabad sajnálni, mert léteznek nagyon is megbízható, úgynevezett, rejtőző darabok. Amúgy pedig: "most úgyis az dívik, hogy a trikód pántja meg a melltartóé is kint van, minél több, minél színesebb".

Szilikonpánt, egyes!A legkardinálisabb kérdésnek a szüntelenül felmerülő műanyag pántok tűntek, egy sommás vélemény szerint: "még csak véletlenül se diszkrétek, többnyire a legsittesebb műanyagból gyártják őket, szerintem büdösek is, ráadásul vastagok". Többek panasza a "mintha be lenne celluxozva a vállam" érzés, valamint, hogy a színtelenség helyett annak még csak az illúziója sem jut, mivel két, többnyire nikotinsárga árnyalatú sáv szeli ketté a hátat, amiről napozási malőrre, rosszabb esetben valami fertőző bőrbetegségre asszociálhat a gyanútlan szemlélődő. (Hogy "becsillog", már nem is említjük.) Pozitív osztályzatot sajnos nem sikerült gyűjteni, de a kérdés nyilván nem ennyire gyászos, hiszen ezer és ezer váll éke az átlátszó pántlika.

Hanyag.

Tanga-ügyUgyanebben a merítésben a fenti problémákkal kézen fogva járó tangaparára fókuszálnánk még röviden. A "két hét alatt meg lehet szokni, aztán baromi kényelmes" kontra "mindig bevág, örökké oda kell nyúlkálni kihúzni" örökrangadón most nem hirdetnénk nyertest, a komfort helyett ezért az esztétikára koncentrálunk.

A finom textúrájú mini vagy a selyemnaci a fenék felszínének legártatlanabb mélyedésit és ráncait is "kitakarja", ezért utóbbiakat nagy óvattal párosítsuk tangával. De a csípőnadrágból kikéredzkedő pántok is szívesen vájnak újabb "úszógumit" a párnásabb hátsó részen, bár sok negatív kritika éri a jelenséget még akkor is, ha feszes derékaljra simulnak ("Hanyag lesz tőle a külsőd, nagyon közönséges."). Persze a Távol-Kelet hamar ráharapott a dilemmára: csípőnadrágokat már gyárilag rájuk szerelt, kilógó tangapántokkal forgalmaznak - csak jelezzük: bátran mehet alájuk a titkos szorítóbugyi, két legyet egy csapásra.

Hát ki-ki ízlése és alkata szerint mérlegeljen, azonban - megfontolva a fentieket - érdemes nem túl szűkmarkúan mérni az önkritikát. A következő részben, jönnek a válaszok, azaz górcső alatt a budapesti fehérneműboltok kínálata.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés