free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csomagolj Catalina Estrada-ba!

Borsa         Címkék: catalinaestrada, csomagolópapír, dizájner, szép, tárgy 0 hozzászólás

Csomagolópapírok tekintetében egész jól állunk, szerencsére ma már itthon is többféle, designerek által tervezett alkotásokkal díszített papírokat lehet kapni. Most Catalina Estrada-ba szerettünk bele.

Az egyszerű, szabályos formákkal hódító minimál stílus lassan múltidőbe kerül. A latin-amerika dizájban új trend születik: mozgalmas, ragyogó színek, organikus formák, naív őzikék és varázsgombák, amelyk hamarosan Európát is meghódítja. Az új irányzat előretolt helyőrsége az eklektikus művészeti életéről jól ismert Barcelona, ahol Catalina Estrada is dolgozik. A kolumbiai születésű művész azon kevés világhíres kortárs alkotók közé tartozik, akinek a munkáit Magyarországon is megveheted.

Nézegesd az Anunciacao kollekció darabjait!

Latin hagyományok a dizájnbanDigitális nyomatok, poszterek, festmények, a Coca-Cola limitált szériában kapható üdítőital dobozai, előadások a világ legismertebb digitális képszerkesztő cége, az Adobe konferenciáin. Catalina Estrada majdnem olyan, mint egy Borsamunkatárs: sosem pihen, és egyszerre több projektet futtat folyamatos jelleggel. A kolumbiai születésű, Barcelonában élő fiatal festőnő sajátos, szemet gyönyörködtető, pszichedélikus képeivel valósággal berobbant a nemzetközi művészeti életbe és hozta magával a latin hagyományokat is.Alkotásaiban egyszerre érhető tetten a természet csodáira rácsodálkozó naív kislány, a tudatmódosító gombákkal kísérletező pszichedélikus művész és a profi Photoshop mágus. Mi először az interneten találkoztunk munkáival, sokáig díszítette monitorunkat a Computer Arts.com honlapról ingyenesen letölthető csodaszép festmény, amit most Te is megszerezhetsz innen.Catalina, itthon isNagy meglepetésünkre nem barcelonai galériák és művészeti központok weboldalain, hanem a Hajós utcai Repülő Tehén dizájnbolt csomagolópapírjai között találkoztunk ismét az összetéveszthetetlen festményekkel. Utánajártunk és kiderült: Budapest csaknem valamennyi ismert dizájnboltjában megtalálhatók az utánnyomott erdei tájak, őzikék és vörös hajú kislányok, pillangóval az ujjukon. Büszkék lehetünk. Gyenge szállal ugyan, de kapcsolódunk Európa művészeti vérkeringéséhez!

Az biztos, hogy nem unalmasak

Catalina Estrada nemcsak képzőművészként ismert. Művészeti körökben nemrég kiátkozással járt, ma már azonban teljesen természetes, hogy a fiatalok minden lehetőséget megragadnak jellegzetes stílusuk, munkáik népszerűsítésére. Az internet mellett a legtehetségesebbek világcégek vizuális anyagait, kreatív kampányait is tervezik: sokszor összefolyik a grafikusi, arculattervezői és képzőművészeti tevékenység. Catalina ráadásul fantasztikus muníciót hozott a piacra. Munkáiban a mozgalmas, vibráló latin-amerikai népművészet keveredik az európai kifinomultsággal és a digitális eszközök hatásaival. Nem csoda, hogy hamar felfigyelt a Honda, a Coca-Cola és a Nike is a Barcelonában élő művészre. Ügyfelei között ma már a legnagyobb nemzetközi cégek is megtalálhatók.Divatos kitérőA latin festőnő a divat világában is leteszi a névjegyét: a brazil Anunciacao-divatház vadonatúj kollekciója Catalina elbűvölő fantáziavilágát jeleníti meg. Grafikusok és festők munkái ugyanis viszonylag ritkán jelennek meg ruhákon, a reklámpólókat leszámítva persze. A szakemberek azonban láthatóan tudják, mi illik a kifutóra és mi nem: légiesen könnyű nyári ruhák és elegáns kiskabátok csodálatos kavalkádja lett a kollaboráció eredménye. Úgy tűnik a globális piacon feljövőben van a latin-amerika és a spanyolok által inspirált művészet: mozgalmas, színes, fantáziadús minták és grafikus felületek váltják le a minimált. Catalina Estrada festményei az új trend előhírnökei, az irányzat máris számos követőre talált. Marcello Mariano, a mindössze 25 éves brazil dizájner montázsaiban fényképek, festményrészletek, ceruzarajzok és más, különféle eljárással készített elemek rendeződnek szimetrikus fraktálokká (kép1).

Nézegesd latin-amerikai dizájnerek munkáit!

MégAz amerikai PaPaYa családi művészeti stúdió kiadványain (kép2) igazi multikulturális kavalkádot találunk, a legfőbb inspiráció azonban itt is a közép-amerikai vizuális kultúra, csakúgy, mint a brazil Banzai Studió és kreatív ügynökség anyagain (kép3), melyekből a honlapjukra kattintva az Artwork címszó illusztráció részében többet is láthatunk. A Banzai művészei szinte az indián barlangrajzok szintjéig nyúlnak vissza, miközben a zsúfolt dél-amerikai nagyvárosok graffitije és a globális internetes kultúra is hatással vannak rájuk.Budapesten egyelőre be kell érnünk a csomagolópapírokkal és az üdvözlőkártyákkal, ha Catalina Estrada stílusában keresünk dizájn tárgyakat. A jó hír, hogy ma már gyorsabban jutnak el hozzánk a különböző irányzatok, mint ahogy anno megszoktuk, így számíthatunk arra, hogy hamarosan itthon is kitör majd a brazil-spanyol-latin őrület. Garantáljuk: mindenkinek jót tesz majd.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés