free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kiárusítás-körkép

Borsa         Címkék: illúzió, kiárusítás, körkép, nyári, spórolás 0 hozzászólás

A nyári kiárusítások már június végén elkezdődtek. Ilyenkor elgondolkodunk azon, hogy tényleg leszállították-e az árakat és tényleg minőséget kapunk-e. Kiárusítás-körkép, avagy a spórolás illúziója.

Amikor június közepe-vége tájékán megjelennek a kirakatokban a nyári kiárusításokat jelző, hatalmas százalékjelek, mi, nők jellemzően úgy rohamozzuk meg az üzleteket, mintha legalábbis kötelező volna. De ez vajon valóban arról szól, hogy de jó nekünk, mert klassz cuccokhoz juthatunk hozzá olcsóbban? Vagy inkább csak a spórolás illúzióját keltve akarják ránk sózni a mindenféle szedett-vedett göncöt, amitől addig nem tudtak megszabadulni... Nekiindultunk és kedvenc ruhaüzleteinket járva feltérképeztük a kínálatot és az állapotokat...

A próba fárasztó, de elkerülhetetlen

MangoTerepszemlénket a Váci utcai Mangoban kezdtük. Itt, akármerre néztünk, még mindig roskadoztak a polcok a rengeteg árutól. Gyakorlatilag szinte a teljes árukészletet - leszámítva azt a néhány cuccot, amelyek már az új kollekció darabjai -, korrektül leárazták. Az engedmény harminc-hetvenszázalékos. Ez a régi és az új árakat egymás alatt feltűntető címkéken is jól nyomon tudtuk követni. A felhozatalban erősséget láttunk a basic vonalban: a pamut felsőkből mindenféle színben, fazonban és méretben válogathattunk, 1800 forinttól. Elegánsabb felsőrészekből és blúzokból is kifejezetten széles volt ekkor a választék - 3.000 forinttól. Könnyű kardigánok, pulóverek, főleg világos színekben, szintén 3.000 forinttól kaphatók. Nyári ruhából is rengeteg van - 5.000 forinttól -, csak ezek szerintünk annyira nem jók.

HiányzikA nyári rövid- és hosszúnadrágok, szoknyák 3.000-4.000 forinttól kaphatók, ám kisebb méretekben sajnos többnyire már kifogytak, viszont rengeteg az alkalmi jellegű, fekete, barna, drapp nadrág és szoknya volt még a górcsővételezés alatt. Egyértelmű csalódás okozott viszont a farmer-vonal: szegényes kínálat, bár, ami volt, azt legalább olcsón adják; már 3.000 forinttól vásárolhattunk volna farmerszoknyát, 3.500-tól pedig nadrágot. Akadtak még nyári zakók, illetve könnyű dzsekik is, 6.000 forint körül. Táskákat 5.000 forinttól, cipőket - balerinától a platformig - pedig mindenféle méretben, 5.000-10.000 forint között láttunk. Ottjártunkkor a pörgés érezhetően nagyobb volt a szokásosnál, viszont a jelentős mennyiségű áru ellenére sem volt túl nagy rendetlenség.

Mi inkább jobbra mennénk

H&MKövetkező állomásunk a belvárosi H&M volt. A kiárusítás itt nem a teljes árukészletre vonatkozik, csupán annak egy kis részére, amelyet rögtön a bejárattól balra találtunk. Hawai mintás nyári ruhák, halálfejes, csipkés szoknyák, tarka melegítőfelsők, és tunikák, valamint bő nadrágok kerültek leárazásra. Elnézve ezeket a cuccokat, talán nem is véletlenül... Mikor beljebb merészkedtünk, leértékelt, ronda bizsukat és fehérneműket - hellokittys - is találtunk.Sajnos itt nekünk kellett kiszámolni, hogy az ötven százalékos kedvezmény egy adott ruhánál mennyit is jelent pontosan, ugyanis az új árat nem tüntették fel az árcédulán. Csak a levonandó százalékot mutató, kiegészítő címkéből tudtunk következtetni arra. A legtöbb ruhanemű így egyébként 2.000 és 4.000 forint körül jön ki, kiegészítőkhöz pedig már pár száz forint körül vannak. Ezen a kiárusításon egyértelműen a tinik tobzódhatnak.ZaraA Zarába belépve csapott meg minket először az az igazi, jóféle, kiárusítási hangulat. Egymás hegyén-hátán álltak a cuccok, totál hektikus elrendezésben, szinte tekintet nélkül a stílusra, a színekre vagy bármire... Éppen ezért mindenki jobban jár, ha a szóba jöhető darabot azonnal magához veszi, mert nagy esély van arra, hogy egy kör után már nem igazán fogja megtalálni a kiszemeltet a nagy kupacban... Itt is szinte a teljes árukészletre vonatkozik a leértékelés, és a kedvezmény mértéke legtöbb esetben harminc-ötvenszázalék, de az árak tekintetében itt sokkal nagyobb szélsőségekkel találkoztunk. Rendkívül olcsón, már 1000 forint körül kaphatók egyáltalán nem gagyi felsőrészek, ugyanakkor az alapból érthetetlenül drága holmik még féláron is belekerülnek akár 25.000 forintba. Az üzletben fellelhető felhoztal igen erős retró mintás, kismamavonalú tunikák és feliratos pólók tekintetében, illetve irodai öltözködés vonalon. S-es méretet elég nehéz volt bámit is találni, viszont M-es, illetve nagyobb méretek bőven akadtak mindenből. Az eddig meglátogatott három bolt közül itt volt a legnagyobb a nyüzsgés, bár az is igaz, hogy míg a felső két emeleten hosszú sorok kígyóztak a próbafülkéknél, addig a földszintibe kapásból be lehetett sétálni.

Legalább a fejünket nem kell törni

Bevásárlóközpontban is jártunkA Váci utca után az Örs vezér téri bevásárlóközpontot céloztuk meg. Azon belül is először a H&M boltot. Itt a belvárosi üzlettől eltérően, kifejezetten a felnőtt nőknek szánt kollekció kapható. Azonban, hasonlóan a másik üzlethez, itt is csak a készlet egy kis részét árazták le és valószínűleg az is koncepció ezekben a boltokban, hogy ezt a bejárattól balra kell pakolni, ugyanis itt is ezt tapasztaltuk. Főleg formátlan nyári ruhák, semmitmondó felsők, túl kicsi vagy túl nagy méretű nadrágok közül válogathattunk, 3.000 és 5.000 forint között. Az egész nagyon maradékszerű és nagyon lehangoló volt. Ezen a leértékelésen egyedül a fehérneműk és a fürdőruhák között találtunk jó darabokat, azokat viszont már 2.000 forinttól. Ebben az üzletben egyébként jellemzően mindig sokan vannak és ez ezúttal sem volt másként.Az itteni Zarában, ha lehet, akkor még nagyobb volt a káosz, mint a belvárosiban, ami annak tudható be, hogy az árukészlet nagyjából megegyezik, viszont az alapterület kisebb. Gyakorlatilag szabályosan turkálói hangulat uralkodott itt.

[PAGEBREAK]

A fehérneműbolt titkaA Women's Secret-ből láthatólag elég rendesen fogy a leértékelt készlet és szerintünk nem is nagyon töltögetik újra a polcokat. Emiatt főleg már csak a túl cuki fehérneműkből akadtak kisebb méretek, nagyobbak viszont bőven, mindenből. Melltartókat 3.500 forinttól, bugyikat már 1500-tól láttunk. Viszonylag nagy volt ekkor még a választék kétrészes fürdőruhákból, amelynek darabjait itt össze lehet válogatni. Bikinifelsőket 4.000, alsókat 2.500 forinttól találtunk, de a kisebb méretek sajnos ezekből is többnyire hiányoztak már. Sokféle jópofa pizsama, illetve szabadidőruha is kapható, 3.500 forinttól. A basic fehérneműkre is vonatkozik a kedvezmény, amiből ha egyet megveszünk, akkor harminc százalék, de két darabhoz már egy darab - teljes - áráért hozzájuthatunk. Mindez rendben is van, azt azonban nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a boltban a próbafülkék borzasztó állapotban vannak: koszos falak, szakadt függönyök, szóval erősen rájuk férne némi renoválás.

Ilyen pólókra azért nincs szükségünk

PasztellhangulatAz Espritbe belépve szinte alig volt észrevehető, hogy kiárusítás van. A dekoráció egyáltalán nem erőszakos, a forgalom sem volt nagy, nem beszélve a szinte már sterilnek tűnő rendről. Itt csak az árukészlet egy - nem túl vonzó - részét árazták le, azt is csupán tíz-húszszázalékkal. Az árengedményt az eredeti címkékre ragasztott, kézzel írott árcédulán jelzik, százalékban. Tehát itt is kell számolgatnunk, hogy mondjuk az alapból 7.000-10.000 forint közötti, sápadtka, pamut felsőkhöz, a 10.000 forint körüli zsebes szoknyákhoz és a 15.000 körüli laza nadrágokhoz így pontosan mennyiért is juthatunk hozzá.A Mexx-ben abszolút hasonló volt a helyzet: nagy rend, a kiárusítást csak néhány szolid tábla és az átragasztott árcédulák jelezték, és rajtunk kívül csak néhányan lézengtek a polcok között. Itt titkárnős ruhákat - pasztellszínek, pasztellhangulat - kaphatunk harminc-ötvenszázalékos árengedménnyel, de az enegedmény csak a készlet egy részére érvényes. Felsőket 5.000 forinttól, kardigánokat 7.000-től, szoknyákat, nadrágokat 10.000 körül, zakókat pedig 12.000 forinttól láttunk.A kiárusításoknak még koránt sincs vége, érdemes tehát nekiindulni és nézelődni, vásárolni, élvezkedni...Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés