free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szex, tartós kapcsolatban

Fiáth Titanilla         Címkék: kapcsolat, probléma, pszichológus, szex, tartós 1 hozzászólás

A Borsa pszichológusa nem mondja meg a frankót, nem adja meg a tuti receptet gondjainkra. Viszont segít új szempontokat találni ahhoz, hogy mindenki maga tudja feldolgozni és megoldani a problémáit.

pszichológus

Ajánló

BúvárKund Pszichológusként nem feladatom megmondani a frankót. Arra vállalkozhatom csupán, hogy segítek olyan új szempontokat találni, amelyek felől nézve kissé más megvilágításba kerülnek az említett problémák. BúvárKend kizárólag azokra a levelekre válaszol, amelyek egyben publicitást is kapnak az oldalon, ezek szerkesztett formában, név nélkül kerülnek ki az oldalra.

Szia Titanilla,Egy teljesen hétköznapi dolog miatt írok neked, rövid leszek és lényegretörő.Szóval az van, hogy három éve élünk együtt szerelemben, boldogságban. Normálisan, őszintén, túl sok mindenen. Voltak kommunikációs problémáink, de jó úton vagyunk, hogy végre ne akarjuk megváltoztatni a másikat, szóval alakítgatjuk, formálgatjuk a mi kis szerelmünket. Sosem voltak szexuális problémáink és tulajdonképpen most sincsenek, de szerinted normális az, hogy két és fél év után heti egyszer, vagy kétszer szerelmeskedünk?

Köszi:Zsizsi

Szia Zsizsi!

Valójában az a kérdés, hogy szerintetek normális-e ez így (vagy megrémültetek attól, hogy a kezdeti időszak gyakoriságához képest kevesebbel is beéritek). Nézzük először, mit mond a nagybetűs Tudomány! Egy kapcsolat előrehaladtával mindenféle hormonális változás zajlik (lásd a Sötét verem vége című írásomat itt a Borsán), s ezekkel párhuzamosan fakul a szenvedélyes szerelem, visszatér az étvágy, a korábbi alvásigény, az önmagunkra és csipcsup dolgainkra koncentráló figyelem. Míg korábban a hazai popegyüttesek által előszeretetten emlegetett "titkos érintések" néhány másodperc alatt képesek voltak a vágyak felszítására, pár évvel a kapcsolat kezdete után ugyanezért az állapotért már keményen meg kell küzdeni.Lényeges kérdés, hogy a fontossági sorrendek kialakításakor melyik polcra kerül a szexualitás. Előrébb valóak-e a heti filmpremier, a bor- és sajtritkaság-kóstoló, a hozzáférhető drogok vagy a karrierépítés izgalmai - amikkel társaságban is "el lehet számolni" -, s esténként már a jóéjtpuszi előtt összecsuklotok (a másik úgyis mindig "kéznél van" - a "bármikor" lehetősége azonban épp az erőfeszítéseknek nem kedvez), vagy igenis hajlandóak vagytok az említett tevékenységekhez hasonlóan energiát feccelni a szex élvezetébe is.Mint mondottam, ahhoz, hogy a szex évek múltán is izgalmas és kielégítő maradjon, egyre nagyobb befektetésre van szükség. Amíg kezdetben elegendő egy cicanadrágból elővillanó beretvált boka, addig az évek múlásával rafinált trükkök egész arzenáljára lehet szükség, hogy az erotikus élményhez szükséges egzotikumot, a különöset, az ismerősben is az ismeretlent, a más varázsát prezentálni tudjuk (vö. a Keserű mézzel). Visszatérve a normalitáshoz: pánikra semmi ok, statisztikai értelemben nem maradtok el a nagy átlagtól (ami a normalitásfogalmunk egyik alappillére), de ha többre vágytok / ha tartotok attól, hogy a szexuális életetek idővel kiürülhet, ellaposodhat, tovább ritkulhat, akkor bevált rutinok helyett próbáljátok kitapogatni, hogy mi mindent próbálhatnátok még ki együtt a helyszínek, a szerepek, a testhelyzetek váltogatásától kezdve a diszkrét borítékokban rendelhető újdonságokig.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés