free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tesztelt málnaszörp

Borsa         Címkék: bolti, í-zi, lista, málnaszörp, tesztelt 2 hozzászólás

Az igazi málnaszörp nagyi-féle málnaszörp, de nem mindenkinek adatik ez meg, ezért néha boltit vásárolunk. Kudarcok ellen érdemes a bevált márkához ragaszkodni; mellényúlások helyett, szörplista.

A szénsavas, cukoralapú innivalók dömpingjében azért néha iszunk mást is, olyat, amiben nincs alkohol. Ismerünk rendes, dolgozó, felnőtt embereket, akik havi nagyáruházi bevásárlásuk során a karton sör, lájt kóla mellé beraknak még két-három üveg málnaszörpöt is; és a konyhapulton ott áll a kistálca a szódásszifonnal és a szörpösüveggel, hogy az új könyvespolc felszerelése után spriccelhessenek maguknak egy jó kis málnaszörpöt. Ez szerintünk teljesen normális. Ahhoz a generációhoz tartozunk, akik még kipróbálhatták az igazi, házi készítésű szörpöket és van emlékük arról, amiről a szörpgyárosoknak valószínűleg már nincs. Elhatároztuk hát, hogy letesztelünk ötféle, boltban kapható málnaszörpöt, és megnézzük melyik hozza elő a nagyi és a valódi málna emlékét. Valamennyinek vizsgáltuk a színét, állagát, ízét, a szomjoltó képességét, valamint a csomagolás praktikusságát. Íme öt különböző málnaszörp legfontosabb tulajdonságai, abc sorrendben.

Mint az ablakomosó flakkon

Fizzy - Málnaízű szörpTisztességes hozzáállás, ugyanis nem állítja azt, hogy köze lenne a málnához. De ez a legtöbb, amit elmondhatunk róla. A flakonja, a folyadék vízhez hasonló viszkozitása, és a színe mindenkinek a szélvédőmosót juttatta eszébe. Ezt az állagot kell még a nyolcszorosára hígítani. Ekkor olyan átlátszó rózsaszín folyadékot kapunk, ami már valami más vegyszerre emlékeztet, sőt az íze is kifejezetten vegyszerszerű. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy az összetevőinek nagy része valamilyen tartósítószer, színezék, vagy egyéb, ismeretlen vegyianyag. Egy tesztelő tudta csak lenyelni, a többiek megtagadták ezt. A bátor vállalkozót leginkább a hígítóra emlékeztette e remek termék íze. Egyikőjük a tesztlap minden rovatába, az Úristen! szót írta.

Elfogyott

Szobi - PrémiumKishíján elfogyott még a tesztelés előtt. Ezen ugyan nincs rajta a kívánatos hígítási arány, és ezért volt, aki nagyon édesnek találta, de tudjuk be annak, hogy sokat akart a jóból és túl töményre keverte. Ez az a szörp, amiről a tesztelők elhitték, hogy valóban málnából készült és nem csak azért, mert az íze egyértelműen málnaíz, hanem mert nem akart senkit megtéveszteni rikító rózsaszínével, bódító illatával. Halovány, barnás szín, ami áttetsző rózsaszínné válik a hígítás után, sűrűn folyó - talán kicsit sok cukorral készült darab. De nagyon szerette mindenki, és a csomagolása is innovatív. Fémflakon, dizájnosan ergonomikus, nem csöpög, visszazárható. Mivel nincs tartósítva, hűtve tárolandó ! Remek termék.

Csak a külsőségek, ugye...

Szobi - VitalSzegény cukorbetegek! - kiáltott fel a szociálisan érzékenynek mondott kolléga, amikor belekóstolt az energiaszegény, diabetikus szörpbe. A klasszikus szobi üvegbe zárt szörp sötét, szép piros, de érződik rajta, hogy itt bizony rásegítettek némi színezékkel. Mindenki kifejezetten hígnak találta, de ennek valószínűsíthető oka, hogy diabetikus termék lévén minimális cukrot tartalmaz. A készítőknek sikerült úgy ügyeskedniük, hogy a megadott 1:8-as hígítás mellett is iható volt, és kifejezetten oltotta a szomjat. Egyetlen komoly hibája volt - és ezért döbbent le annyira a beleélőképességgel megáldott kolléga -, hogy semmilyen málnaízt nem tapasztaltunk, sőt olyan emlékeket hagyott maga után az ízlelőbimbóinkon, hogy felmerült, valaki titokban gyümölcsös masszázsolajra cserélte az üveg tartalmát. A palack jól ismert, védjeggyé vált, flottul visszazárható.

Ízetlen

Tesco- gazdaságos, málna ízű szörp(sic!)Kezdjük rögtön azzal, hogy: Kedves Tesco! A málna ízű, az málnaízű a magyar helyesírás szabályai szerint. És azért az nem túl jó indítás, hogy még fel sem bontottuk a flakont, de már meg is van az első baki. A következő az, hogy a kétliteres pillepalack leszűkülő talppal igen borulékony. És bármennyire távol áll is a beltartalom a valódi szörptől, azért ragad. Ha az első helyen tárgyalt Fizzy szörp nem lett volna ennyire gyenge, biztos ez viszi el az utolsó helyezést. Nem piros, inkább lilás; az a szakember, aki meghatározta a Tesco szörp színét, biztos, hogy nem látott még valódi málnaszörpöt és arról, hogy milyen a kívánatos szörpszín, kizárólag Walt Disney filmekből tájékozódik. A kívánatos hígítás, itt egy a hathoz van megadva, de így semmilyen íz nem érezhető. Töményebbre véve, kellemes műanyagpalack aromát éreztünk. Volt kolléga, aki egyszerűen a béna szóval jellemezte ezt a terméket. Akkor vegyünk, ha nagyon olcsón akarjuk megúszni a házibulit és el tudjuk rejteni az üdítős üvegek közt a büféasztalon.

Korrekt

Yo-fruchtsirup-himbeereA formatervezett, gusztusos üvegbe zárt szörp a híres málnanagyhatalom, Ausztria feldolgozó üzemeiben készül. Erről a termékről csupa jót írtak a kollégák, bár igazából egyik szempont alapján sem ítélték kiemelkedőnek. Szép málnapiros; pont jó, nem csöpögő sűrűség; a megadott arányban hígítva kellemes, nem túl markáns málnaízt éreztünk, ami a szomjunkat is jól csillapította. Természetesen tartalmaz mindenféle adalékanyagokat is, de a 20%-os gyümölcstartalom elégségesnek tűnt az ízfokozók és színezők megfelelő kombinációjával. Olyan termék, ami korrektül megfelel a kívánalmaknak, de a készítők nem kívánnak úgy tenni, mintha a nagymamától tanulták volna a szörpkészítés csínját - bínját.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés