free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 leghatékonyabb szúnyogirtó

Borsa         Címkék: hatékony, lista, öt, szúnyogirtó, tárgy 2 hozzászólás

A szúnyog- vagy légyzümmögésnél csak a csípések idegesítőbbek. Hogy ne kelljen lemondanunk kerthelységbe tervezett programjainkat, az öt legjobb harci eszköz vérszívók ellen, abc sorrendben.

A pokoljárás egy jól ismert magas hanggal kezdődik. Nem látod sehol az alattomos támadókat, de a hangjukat már hallod: mintha egy gonosz hegedűművész a legmagasabb hangú húron játszana ideges improvizációt. Aztán megérzed a kellemetlen csípést, és akkor már késő. Megpróbálhatod elhessegetni, vagy agyoncsapni az alattomos vérszívókat, a csípés már rajtad marad és viszket is, legalább két napig. Éjszaka pedig ajtó-ablak nyitva van, és végre hűs levegő tölti meg a lakást. Nem is gondolnád mekkora hiba volt az éjjeliszekrény lámpája mellett olvasni még egy órácskát: a fényre megjöttek a szúnyogok is, a nyugalomnak pedig egész éjszakára lőttek.Mindez könnyen elkerülhető, csak odafigyelés kérdése. Az éjjeli, szúnyogos kalandok, az "egész éjjel nem aludtam egy roha..*@!!/ %@ szúnyog miatt!"-történetek általában tavasszal esnek meg velünk, amikor még felkészületlenül ér bennünket a támadás. A tavalyi példa már túl régen volt, a szúnyogriasztó- és -irtó készülékek pedig nem olcsók. Csak akkor költünk pénzt a kis vámpírok semlegesítésére, ha mindenképpen muszáj. Pedig szúnyogok ellen többféleképpen is védekezhetsz. Öt tuti módszert ajálunk - abc sorrendben - a dizájn-szúnyogírtáshoz azoknak, akik nem elégszenek meg a szupermarketekben kapható - egyébként tökéletesen hatékony - elektromos készülékekkel.

Nézegess rovarirtókat!

Bye Bye Fly - Légycsapó divatőrülteknekMost kell megkapaszkodni: Milánó utcatérképével vágják agyon a szúnyogokat a dizájnfetisizmusban békésen megőrült divatmániások. Persze nem földrajzi atlaszra, vagy egy autóstérképre kell gondolni, hanem egy, a város szerkezetét mintázó hatalmas légycsapóra, melyen méretarányosan láthatjuk a divat fővárosának utcáit és tereit. A csapó több színben is kapható, a népszerű Charles and Marie kínálatából éppen kifogyott, de a látvány is megér egy helyezést ötös listánkon. Erre mondják, hogy no comment.

Mintha R2D2 dolgozna helyettünk

Champion - a bajnokFurák ezek az amerikaiak, még a rovarirtónak is ilyen neveket adnak, hogy bajnok, meg őrző, mintha valami elitkommandós egység vigyázná kertünket a repülő merénylők terrortámadásaitól. A Champion eleget is tesz a kötelezettségnek. A CO2, az UV fények és az ultrahang egyszerre csábítják halálba a gonosz szúnyogokat. "Védje meg családját a betegségeket terjesztő repülő rovaroktól" - hangzik a megfélemlítő reklámszlogen. Juj, de megijedtünk! Még szerencse, hogy a Smarthorme termékei megóvnak a ragályoktól!

Tollasozni nem lehet vele

Insect killer - Elektromos légycsapóNa, ez a készülék magyar termék: működik, megöli a rovarokat, ráadásul sajátos lakótelepi humor rejtőzik a koncepcióban. Íme a légycsapónak álcázott elektromos légycsapó, amit a Teszvesz oldaláról szerezhetünk meg. A termék alakja mondjuk inkább emlékeztet tollasütőre, a forgalmazót azonban ez a legkevésbbé sem zavarja. A készülékkel nem csapkodni kell, csak fellógatni az erkély fölé, hadd sercegjenek rajta az elektromos áramütésben elégő kis állatok. Két rendőrvicc között pedig lehet mondani a vendégeknek, hogy a mi légycsapónk bizony magától írtja a rovarokat. Még valaki egy Kőbányait?

Nagyüzemi lélegzés

Mosquito Magnet - A káros lehellet ellen"Vedd vissza a kerted!" - ezzel a szlogennel kelleti magát weboldalán ez a furcsa, benzinkúti levegőpumpára hasonlító készülék. Mi tagadás, ez a legötletesebb szúnyogcsapda, amit valaha láttunk. Működése abszolút környezetbarát, semmiféle mérget, vagy káros anyagot nem szabadít a levegőbe, mégis tökéletesen hatásos. A "Szúnyog Mágnes" ugyanis szén-dioxidot termel és juttat a levegőbe akár az egész kertünk védelmére. Hogy ez miért jó a rovarok ellen? Nos, kevesen tudják, hogy a szúnyogok nem az emberi test melegére, vagy a bőrünk illatára, hanem a lehelletünkre jönnek. Messziről megérzik a szén-dioxidot, ez az ügyes készülék pedig úgy működik, mint egy hatalmas fújtató óriás. Magához vonzza a vérszívókat, majd csapdába ejti őket. Zseniális!

Szúnyoghangon énekel

Ultrasonic Szúnyogirtó - A trükkösKedveljük a környezetbarát technológiát, főként ha csillogó rózsaszín és fényes sárga tárgyak formájában tapasztalhatjuk meg az előnyeit. A Design Town divatos zsebszúnyogriasztója a vérszopók ősi ellensége, a szitakötő hangján "énekel" az emberi fül számára hallhatatlan tartományban. Hogy a hatás maximális legyen, a készülék néha a hím szúnyog hangján is előad egy dalocskát, és mivel a csípésekért a nőstény szúnyog felel (aki ráadásul áldott állapotban van akció közben), a pasik ilyenkor nemkívánatos társaságnak számítanak. Ezzel a divatos bigyóval a kulcstartódon a szúnyogvacsora garantáltan elmarad.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés