free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Újrahasznosított írógépek

Borsa         Címkék: chrisdimino, divat, dizájner, írógép, újrahasznosított 0 hozzászólás

Az újrahasznosítás minden területen divat, beporosodott tárgyaink sorra ihletik meg a dizájnereket. Chris Dimino, dizájner új kollekcióját például rég elfeledett írógépek felhasználásával alkotta meg.

A klasszikus írógép, mint olyan, már visszavonhatatlanul a múltté. Ezt egyértelmű okokból kifolyólag egyáltalán nem sajnáljuk, például azért sem, mert online újság vagyunk. Viszont sokunknak van otthon, elfekvőben valahol egy írógépe, amit talán kegyeletből őrizgetünk, viszont arra még nem nagyon gondoltuk, hogy bármilyen formában is újrahasznosítsuk. Nem így egy Chris Dimino nevű amerikai dizájnművész, aki egy kisebb kollekciót készített írógépek újrafelhasználásával.

Menő

Porszívótól az urnáig

Az első darab egy porszívó, amelynek szívófejét egy írógép vázával borította be. Ez a tárgy simán elmenne egy harminc évvel ezelőtt készült sci-fi díszletelemeként, de ettől még nem ájultunk el. Aztán készült egy asztali jéghoki-készlet, ezúttal már csak írógép-alkatrészek felhasználásával. Erről egyébként, ha nem tudnánk, nem mondanánk meg, hogy mi volt az alapanyag, talán csak a játékosok és a nézők billentyűfejei utalnak rá. Minket viszont ez sem hozott különösebben lázba. A kollekció, szerintünk legelmésebb darabja a goffrisütő és az írógép keresztezéséből született tárgy, amivel billentyűzetformájú goffrikat lehet készíteni. Az utolsó darab pedig nem más mint egy urna, ami viszont mondanivaló tekintetében viszi a prímet.A tárgyakból egyébként csak egy-egy darab készült, még a goffrisütő sorozatgyártására se álltak rá, pedig elképzelhető, hogy az esetleg nem is lett volna rossz üzlet.(forrás: www.trendhunter.com)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés