free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tv-újság helyett

Borsa         Címkék: ajánló, film, heti, hőség, tévé 0 hozzászólás

Mivel mi hiszünk a szakembereknek és elővigyázatosak vagyunk, a hőségriadót szem előtt tartva, sokkal nagyobb figyelemmel válogattuk össze a heti tv-műsor ajánlót. Menekülés a hidegbe.

Ezen a héten hármas fokozatú hőségriadót rendelnek majd el, s ha ez megtörténik, jobban tesszük, ha jobb esetben légkondis, rosszabb esetben ventillátorozott és befüggönyözött helyiségben múlatjuk az időt. Ilyenkor elég nagy az ingerencia a televízió bekapcsolására, ezért hát álljon itt a heti ajánlat ami a "nézzünk igényes alkotásokat" felkiálltással és szemrevételezéssel készült.

Rokon vonások - szőkék és napszemüvegesek

HétfőA testvérség egy egész életre szóló véd- és dacszövetség. Felnőtt korunkban viszont már hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni, és a mindennapi robot és magánéletünk mellett hanyagolni kezdjük családtagjainkat. Nem gondolunk rá, hogy nem csupán párkapcsolatunkat, de családi viszonyainkat is meghatározzák kommunikációs problémáinkat. Ha a szülő megbetegszik, persze ismét összefognak a testvérek, és igyekeznek helyreállítani a családi köteléket, de lehet, hogy ekkor már késő. Diane Keaton filmje, a Női vonalak, ezt a problémát boncolgatja. Itt is éppen egy családtag, az apa betegsége az, ami a három egymástól eltávolodott nővért ismét egy családdá kovácsolja.(RTL Klub: Július 16. Hétfő, 21:15 - Női vonalak)Michael Jackson, amerikai énekest és arcának radikális megváltoztatásának témáját, talán az igazán fiatalokon kívül, mindenki ismeri. Nem kétséges, hogy - az egyébként igen tehetséges - énekes komoly önértékelési problémákkal küzd. Így alakulhatott helyes fekete kisfiúból fehér emberi roncssá, akinek arcvonásai éppen annyira taszítóak, mint a szexuális életéről keringő pletykák. A valóságot viszont, vagyis hogy miért és hogyan lett ilyenné az afro-amerikai énekes, nem ismerjük. Ha a lelki folyamatot nem is, de a műtéti eljárás menetét, és a beavatkozások következményeit a Michael Jackson arca című dokumentumfilmből most megismerhetjük.(Story tv: Július 16. Hétfő, 21:00 - Michael Jackson arca)

Balogh Kálmán és Kovács Ferenc...egymásra hangolva

KeddSzeretjük az A38 hajót, mivel azonban kedden majdnem negyven fok lesz, és a hering-effektet még 15 fokban sem viseljük inkább meghagyjuk a tiniknek a személyes tapasztalásokat, mi pedig a bulihangulatot mellőzve, otthoni kényelemben hallgatjuk meg - a tévéközvetítésnek köszönhetően - egy korábbi, a hajóra szervezett koncertet. Most éppen a kortárs jazz két zenészének, Balogh Kálmánnak és Kovács Ferencnek játékát.(Duna Tv: július 17. Kedd, 0:25 - Kortárs magyar jazz az A38-on)

Attól, hogy nők vagyunk, még egyáltalán nem biztos, hogy tudunk magassarkút hordani. Sokunk úgy jár egy-egy magasabb sarkú cipőben, hogy rossz nézni. Persze, mint a dolgok többsége, ez is tanulható. Van, aki inkább mégsem kér az ilyen leckékből, és van olyan is, aki lapos sarokkal nem tud, legalább is, nem akar közlekedni és mindent megadna egy Manolo Blahnik cipőért. A tűsarkak évszázadok óta a szexuális vonzódás középpontjában állnak, tehát mindig divat lesz. A Tűsarokmánia című amerikai ismeretterjesztő filmből megismerhetünk valódi cipőmániásokat és megtudhatjuk, hogy mióta, hogyan és miért toldjuk meg magasságunkat néhány centivel.(Spektrum: július 17. Kedd, 19:45 - Tűsarokmánia)SzerdaKim Novak nevet hallva nekünk először Novák Péter és együttese és nem az ötvenes-hatvanas években befutott amerikai filmsztár jut eszünkbe. Pedig a cseh származású színésznő még Marilyn Monroe-nak is komoly riválisa volt akkoriban. Most, ha nem is a fénykorszakából, de a nyolcvanas években készített Agatha Christie filmadaptációból mindenféleképpen megjegyezhetjük, hogy kit takar a Kim Novak név. A kristálytükör meghasadt című epizódot sajnos délelőtt vetítik a tévében, így viszont ha éppen szabin vagyunk igazi sztárparádét láthatunk: Novak mellett, Tony Curtis, Elizabeth Taylor és Geraldine Chaplin segíti vagy épp gátolja a Miss Marple szerepében már megszokott Angela Lansburyt a nyomozásban.(TV2: július 18. Szerda,11:30 - Agatha Christie: A kritálytükör meghasadt)

A függöny innen nem látszik

Még egy kis izgalomÚgy tűnik, hogy ezen a napon a TV2 előszeretettel játszik krimiket és teszi azokat szokatlan időpontra. A délelőtti Agatha Christie után a hajnali órában egy kis Hitchcockot is adnak. Az amerikai filmes ötvenedik rendezésében, a Szakadt függöny című filmben Paul Newman fiatal amerikai fizikusként utazik Berlinbe, ahová szerelme, Julie Andrews (akit bármilyen szerepben is lássunk viszont, nekünk valószínűleg elsősorban mindig Mary Poppins marad) követi. A cél egy kelet-német atomfegyver-fizikus képletének megszerzése a Pentagon számára. Mivel a hatvanas években nemhogy ez, de ennél jóval kevesebb is elég volt, hogy a hatóságok megfigyeljék az embereket, különösen az amerikaiakat Kelet-Berlinben, a hitchcock-i légkör gyorsan kialakul.(TV2: július 18. Szerda, 0:50 - Alfred Hitchcock: Szakadt függöny)

Már nem babra megy a játék

CsütörtökMarion Cotillard-t legutóbb Edith Piafként láttuk viszont a vásznon. Ha eddig kételkedtünk is, mostanra egyértelművé vált számunkra, hogy a francia színésznő nem csak, hogy nagyon tehetséges, de gyakorlatilag bármilyen karakterben játszi könnyedséggel eladja magát. Yann Samuel rendezésében fiatal szerelmesként láthatjuk Guillaume Canet oldalán. Az eredetileg Gyerekjátékokra keresztelt, de a fordítás során Szeress, ha mersz! címet kapott film valóban gyerekjátékoktól indul, de ahogy az életben általában minden, ez a játék is kezd egyre komolyabbá válni. Borsa egyértelmű kedvence, és megnézését rendszeres kötelezővé tesszük.(Duna Tv: július 19. Csütörtök, 22:10 - Szeress, ha mersz!)Mint általában a sportmérkőzésekre, a focira is áll, minél nagyobb a tét, annál izgalmasabb az egymásnak feszülés. A dél-amerikai futball rangadó finishében sem volt ez másként, de sajnos mi lemaradtunk róla. Borsafőszerkesztő persze látta a mérkőzést, így abszolút képben is van, hogy ki nyerte meg, de ha már eddig végigkövettük a Copa Americát, akkor nem fogunk pont a döntőről lecsúszni. Csütörtökig a végeredményt illetően szerkesztőségi berkekben teljes hírzárlatot tartunk, és legalább az ismétlést végigizguljuk. Ha pedig a győztes kiléte mégis kiderülne, meglepetésre nem, de az elő- és középdöntőkhöz hasonló színvonalas játékra, azaz dél-amerikai focira azért mindenképpen számítunk.(Sportklub: július 19. Csütörtök, 17:30 - Copa America - Döntő)

Itt még csak fekszenek egymás mellett

PéntekVicces lenne egy olyan tézis, miszerint a törökök csak azért maradtak 150 éven át Magyarországon, mert karsztvizeink és gyógyforrásaink bőven biztosították nekik a lehetőséget, hogy fürdőzési szokásaiknak hódoljanak. Bárhogy is, de tény, hogy a törökfürdő fogalom. Titokzatos világ, ahová a férfiak elvonulnak és sokkal több mindent rejt, mintsem első pillanatra gondolnánk. Az olasz Özpetek első rendezésének, a Törökfürdő című filmnek is ez a misztikus közeg a színhelye. A főhős, Özpetek-hez hasonlóan, török származású, de Olaszországban nevelkedett, és az ott szerzett nyugati szemlélettel tér vissza gyökereihez. Azzal persze nem számol, hogy Isztambul milyen hatással lehet rá. Az első látogatás meghatározónak és véglegesnek bizonyul. Nem könnyű, de izgalmas alkotás.(M1: július 20. Péntek, 23:30 - Törökfürdő)Első hallásra csak a tudósok mániái közé soroljuk, hogy egy négyméteres, szakadt lenvászon anyagon rugóznak. Amikor viszont megismerjük a legendát, ami a torinói lepel köré szövődik, akkor már megértjük, miért mozgatja meg a fél világ fantáziáját. Az anyagon egy titokzatos alak körvonalai rajzolódnak ki, egyesek szerint ez Jézus Krisztus halotti leple, mások szerint pedig csupán egy mesteri hamisítvány. A régészetben és a történelemben pedig az a szép, hogy mindkét tábor bőségesen talál bizonyítékot érvei alátámasztására. Ez az a tudomány, ahol még a radiokarbonos vizsgálatok eredményeit is kétségbe lehet vonni egy XII. századi kódex illusztrációjára hivatkozva. Az ismeretterjesztő film nem kevesebbet ígér, mint hogy feltárja az igazságot.(Nationnal Geographic Channel: július 20. Péntek, 21:00 - Az igazság nyomában - A torinói lepel)

[PAGEBREAK]

SzombatHogyan lehetséges, hogy 1990-ben a berlini filmfesztivál díját egy '69-es csehszlovák film nyerte el? Úgy, hogy Jirí Menzel hosszú éveken át betiltott alkotásáról, a Pacsirták cérnaszálon című filmről van szó. Ugyan nem a betiltás miatt, de mi még nem láttuk a filmet, amely az ötvenes évek Csehszlovákiáját mutatja be, szatirikus hangnemben. A környezet és a problémák valószínűleg hasonlóak az akkor nálunk találhatóhoz. Éppen ezért a helyszínek, a ruházat, sőt talán még a történet sem okoz majd túl nagy meglepetést. Az általunk is ismert éra díszletei egy kis cseh társadalomrajzzal, a tőlük megszokott humorral és menzeli egyediséggel egészül ki.(M2: Július 21. Szombat, 20:35 - Pacsirták cérnaszálon)

Az azért tuti, hogy nem ilyen babát várunk majd

3D-s gyerekekA háromdimenziós ultrahangfelvételek és a különböző technikai csodák korában már nem igazán lehet újat mondani a terhességről. Ha a gyerek is úgy akarja és nem burkolózik mondjuk köldökzsinór-sűrűbe, már szülés előtt gyakorlatilag "láthatjuk" a maga teljes valójában gyermekünket. Kicsit félelmetes, hogy mennyi mindenre képes már a tudomány, pedig a modern eljárások nem teljesen veszélytelenek, de nem kérdés, hogy örülünk nekik. Mi azért, mert a kíváncsiságunkat csillapíthatjuk velük, az orvosok pedig azért, mert egy kicsivel többet tudhatnak meg általa a méhben lejátszódó folyamatokról.(Nationnal Geographic Channel: július 21. Szombat, 17:00 - Élet az anyaméhben)

Nem túl meggyőző harcrakészség

VasárnapAz iskolai táborozások emlékéből legelevenebben a takarodók élnek. Meghatározhatatlan és megfoghatatlan a hangulata az éjszakába nyúló sutyorgásoknak, esetleges a takarodó utáni kiszökéseknek és járkálásoknak. A Takarodó című 1981-es amerikai filmben, a Bunker Hill Katonai Akadémia diákjai nem éppen a szép iskolai emlékeket gyűjtik be, hanem azért küzdenek, hogy egyáltalán fennmaradjon intézményünk. Nehezítő körülmény, hogy az iskolai parancsnok, aki megakadályozhatta volna az akadémia bezárását meghal. Ezért a diákoknak kell a kezükbe venni az ügy intézését. A legfőbb szerepeket Tom Cruise, Sean Penn és Timothy Hutton alakítja a filmben. Karrierjük kezdeti szakaszán, amikor tehetségük talán még kérdéses volt, viszont simaképű bakaként jól mutattak a vásznon.(RTL Klub: Július 22. Vasárnap, 1:00 - Takarodó)Az elmúlt években olyan betegségek kerültek előtérbe, amire néhány évtizede még nem is gondoltuk volna, hogy ilyen horderejű problémát okozhatnak. Az evési rendellenességek, a kóros énképből fakadó anorexia és bulimia, valamint az egészségtelen életmód miatti jelentős túlsúly, ami akár már egész kiskorban megkeseríti a gyerekek életét. Ugyanakkor, még talán soha nem volt ekkora keletje a különböző módszerű, illetve sztárdiétáknak. Mintha már legalább is nem évezredekkel ezelőtt alakítottuk volna ki táplálkozási szokásainkat, úgy találjuk ki újra és újra, hogy mit és hogyan is kellene ennünk, hogy formába hozzuk magunkat. A Diétamánia című ismeretterjesztő film a kiegyensúlyozott változat után kutatva mutatja be a valóban hasznos és a kártékony diétákat.(Spektrum: Július 22. Vasárnap, 21:35 - Diétamánia)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés