free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Stella McCartney másik élete

Borsa         Címkék: állatvédelem, segítség, stellamccartney, tenni, virtuális 1 hozzászólás

Nem vagyunk lelkes állatvédők, de az alap, hogy szőrmét nem hordunk. Ha mégis többet szeretnénk tenni az állatok megóvásáért, Stella McCartney új, virtuális világához csatlakozva, most megtehetjük.

Stella McCartney, angol divattervező már egy ideje köztudottan elkötelezettje az állatvédelemnek. Egy divatgurunál pedig mi más is lenne ennek legkézenfekvőbb jele, minthogy maximálisan elutasítja a szőrmeviseletet. Stella viszont úgy gondolja, ha egyedül ő áll a jó ügy mellé, az édes kevés, ezért céljainak megvalósításához egy virtuális világon keresztül próbál a szőrme-ellenzők táborába minél több hívet gyűjteni.

Az állatok szekerét is tolja

Virtuális reinkarnációJúnius végétől már működik az angol tervezőnő on-line világa. A Második élet (Second Life) névre keresztelt programmal fantáziáját és kreativitását felhasználva mindenki kitalálhatja és megalkothatja saját virtuális univerzumát. A Sims-hívőknek már ismerős lehet a történet. A belépés ingyenes, de ha aktívan szeretnénk részt venni az új élet megteremtésében, azért már perkálnunk kell. Ilyen módon viszont akár otthonról is lelkes állatvédő aktivistává válhatunk. Adományozhatunk a Második világ hivatalos pénznemében, Linden dollárban (amit természetesen a megfelelő személyek valódi, és egyáltalán nem virtuális dollárok formájában fognak levonni a számlánkról).A pénzért cserébe tehát létrehozhatjuk avatarunkat (virtuális személyiségünket), akinek nem csak a környezetét, de az öltözködési stílusát is mi határozzuk meg. Nem árt viszont, ha szem előtt tartjuk, hogy egy valamire való Második élet-beli avatar ruhatárának alapdarabja nem más, mint egy feliratos póló, melyen ez áll: "Inkább pixeleztetem magam, mint hogy szőrmét hordjak".A felhajtás csak a köretPersze joggal kérdezhetjük, hogy miért szükséges ez a hacacáré az állatok megsegítéséhez. Aki akar, átutal némi adományt egy számlára vagy egész egyszerűen nem mérgezi meg a szomszéd macskát és lehet, hogy máris többet tett az állatkínzás ellen, mint sokan mások. Az is tény, hogy a felhívás nem csupán az állatvédelem fontosságára, hanem Stella McCartney legújabb kollekciójára is felhívja a figyelmet. Még ha puszta reklámfogásról is van szó, tény, hogy aki július 12-ig csatlakozott a virtuális kezdeményezéshez, az részt vehetett egy a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) és Stella McCartney által szervezett esten, amelyen elsősorban az állatokkal való bánásmódra és a témát érintő etikai-erkölcsi kérdésekre hívták fel a figyelmet.Jövő csütörtökre pedig versenyt hirdettek, ahol a cél a PETA új állatvédő szlogenjének megtalálása, a fődíj persze nem más - na ez -, mint két meghívő Stella McCartney 2008-as nyári kollekciójának bemutatójára, a további díjazottak pedig a tervezőnő saját márkájú Appaloosa táskáinak, illetve a márciusban piacra dobott bio kozmetikai termékcsomagnak lehetnek boldog, és természetesen állatvédő tulajdonosai.A divat marad az elsőStella, buzgó állatvédelme mellett sem feledkezik meg persze eredeti szakmájáról. Hamarosan új boltot nyit Los Angelesben és Londonban, valamint továbbra is folytatja együttműködését az H&M-mel és az Adidas-szal. Novemberben pedig egy eddig még nem túl ismert farmermárka, a Notify neve alatt egy új, négy darabból álló farmerkollekciót dob piacra. Arról már nem szól a fáma, hogy ezek megvásárlásával csak McCartney kisasszony, vagy az állatvédők tárcáját is gazdagítjuk-e, mindenesetre áruk van annyira borsos (375 euro), hogy akár adománynak is beillene.(forrás: www.vogue.fr)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés