free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szinglipara

Borsa         Címkék: aggódás, elmélkedés, pár, para, szingli 1 hozzászólás

Harmincas szingliként mindenki azon aggódik körülötted, persze veled együtt, hogy párt kellene már találnod. Csak így lehetsz teljes egész. Elmélkedés arról, amikor nem vagy elég jóban önmagaddal.

A Harminc megállíthatatlanul közelít, de az igazit, azt a bizonyosat, még nem találtad meg. Persze, biztos valahol ő is közelít már, muszáj neki - nyugtatgatod magad. Legalábbis amikor épp nem paráztatod magadat, vagy nem teszi meg helyetted ezt a család, a barátok, vagy épp olyan emberek, akiknek aztán végképp nincs ehhez semmi közük. Mert hogy most aztán már záros határidőn belül illene megtalálni a "másik feledet", hiszen csak vele lehetsz teljes értékű. Gyerünk, ketyeg az óra, még a végén lemaradsz valamiről... De valóban? Ezen múlik, ezen kell lemérned magadat? Szinglinek lenni annyi, mint félembernek lenni?

Aki bújt, aki nem...

Mikor lesz már?Szerető családod összes aggodalma, hogy sosem lesz belőled tisztességes tagja a társadalomnak, hogy ennyi idős korodra már szipus hajléktalanként járod majd Budapest aluljáróit egy nejlonzacskóval a kezedben, végül is alaptalannak bizonyult. Felnőttél, meglett a diploma, meglett a rendes munka is, hurrá. Hogy mindeközben mennyit buliztál, a te dolgod, meglett és kész. Azt várnád, hogy most már megnyugszanak, megelégszenek, talán büszkék is lesznek rád. Persze.Jóédes világrahozód egy nap, csak úgy, in medias res, felteszi a kérdést, hogy ugyan mikor számíthat már arra, hogy neki unokája lesz. Merthogy a barátnőjének, aki két évvel fiatalabb nála, már van. Meg az utcából az a lány, akivel egy évfolyamba jártál általánosban, hát, ő is terhes. Ráadásul kedves nagyanyád ennyi idősen már a harmadik gyerekét is megszülte. Minderre azt reagálod, mégpedig jogosan, hogy de hát gyerekhez ugyebár férfi is kell. Lehetőleg olyan, aki a megtermékenyítés kellemes feladatán kívül annak következményeit is vállalja. Netán szeret. De minimum a gyereket a nevére veszi. Ja, hát nyilván, azért előbb menj férjhez. Olyan szép menyasszony lennél, édeskislányom. Aha. Csak hát bizony, az esküvőhöz, ha már ragaszkodunk hozzá, bizony elég nélkülözhetetlen tartozék a menyasszony mellé egy vőlegény. Az eljegyzéshez meg egy megelőző és megfelelő tartós kapcsolat, csak hogy tartsuk a visszafelé-kronológiát. Azonban te most aktuálisan szingli vagy. És nem tudod meddig maradsz az. Ismerkedsz te, csak hát, a megfelelő, az csak nem akar eléd kerülni. Vagy talán nem is kellesz senkinek. Ugyan, lányom, neked nem kell senki, pedig ebben a korban már ne válogass, érd be azzal, aki adódik! Mert hát apádhoz ő se szerelemből ment hozzá. És lám, megérte, mert megszülettél te, aki szép vagy és okos és... Hát kinek legyen gyereke, ha nem neked, ilyen pazar génkészlettel?! Ugye? Sakk-matt.

A szülőktől menekülnél

Azért vannakMenekülnél oda, ahová jó néhány éve mindig, ha nem értett meg a család: a barátokhoz. Akikkel nem is olyan régen még, világmegváltó éjjelek után, mámorosan és önfeledten ölelgettétek egymást meg a körúti fákat. Aztán egyszer csak, valahogy... Nem, nem hagytak cserben. Csak meglett nekik az a bizonyos - érthető módon - fontosabb. Aztán egyre-másra lánybúcsúkon találtad magad, láttál rendőrös, tarzanos meg tengerészes chippendale-showt is. Az esküvői vacsorákról hazafelé menet pedig szentimentális hangulatban öntötted ki löttyös kis szívedet a taxisnak. Pár hónappal később pedig, ott álltál te is vigyorogva a szülészeten és gratuláltál. Nyilván, hiszen szereted őket, tényleg örülsz nekik, meg minden.Továbbra is a barátaid, akkor is, ha tartós kapcsolatban élnek, vagy már házasok, és gyerekük is van, szóval részben vagy egészben már összehozták, amit te még nem. Ugyanakkor mégiscsak befészkelte magát közétek valami, ami addig nem volt ott. Valami nyomás, valami elvárás, elég, ha kimondatlanul, ha csak tudat alatt, de masszívan ott motoszkál. Mintha magadban már nem felelnél meg nekik. De hát, ezzel is csak jót akarnak neked. Mi mást?!A maradékPersze, kevesebben ugyan, de maradtak még azért szingli barátok is. Velük aztán meg faszán elő tudjátok adni a lúzerek nyavalygóklubját, némi alkohol társaságában. Közben szó szerint alig veszitek magatokat észre, egymást meg még annyira sem. Ugyanabban a parában vagytok, és ez nem szolgálja egyikőtök lelki egészségét sem. Sajna.

[PAGEBREAK]

SablonosA média pedig ezerrel hirdeti a fene nagy szinglibüszkeséget. Rettentő sablonosan. A magazinokban olyan elképesztő marhaságokat hordanak össze, hogy azért jó, ha nincs pasid, mert akkor nem kell borotválnod a lábadat, nézheted esténként a sorozatokat, miközben csokibonbont zabálsz, ja és alhatsz szakadt pizsamában. Na, kész. És akkor ott vannak még a szinglikönyvek meg a szinglifilmek. Amelyek kevés kivétellel, másról sem szólnak, mint hogy hogyan küszködik a főhős azzal, hogy mindenáron megtalálja végre az Élete Párját. Mert csak úgy ér a hepiend.

Neki már összejött

ÖnmarcangolásHa mindez nem lenne épp elég, még te is teszel érte rendesen, hogy kellően pocsékul tudd magad érezni. Árgus szemekkel figyeled a szerelmespárokat az utcán, hibákat keresve rajtuk. Újabban a babakocsit tologató anyukák életkorának tippelgetésére is rákattantál. Az egykori osztálytársaid adatlapjait is rendszeresen nézegeted az iwiw-en, és na ná, hogy a többség minimum párkapcsolatban él, de leginkább házas, gyerekes. Előszeretettel kínzod magad a párocskás fotókra kattintgatással, nem beszélve a kisbabásokról. Irigykedsz, mi? Úgy gondolod, hogy illene már neked is ott tartani és, hogy lemaradsz valami lényegesről.Teljes egészAzt mondják, találd meg "a másik feled". Mindezzel voltaképpen azt is sugallva, hogy te, önmagadban csak fél vagy. Nos, ha valamivel hibát követsz el, az az, ha ezt komolyan el is hiszed. Ugyanis ha tetszik, ha nem, te, mint ember, elsősorban önmagadban állsz, mégpedig, mint teljes egész. Ezt a mivoltodat pedig nem befolyásolja az, hogy épp van-e melletted valaki, hogy teljesítettél-e már bizonyos köröket vagy nem, sőt még az sem, hogy a jövőben fogod-e bármelyiket is teljesíteni. Ugyanis csak egy valaki van, akitől életed utolsó pillanatáig nem fogsz megszabadulni, az pedig te, saját magad vagy. Tehát a legokosabb, amit tehetsz, az az, hogy megtanulod minél inkább saját magadhoz mérni magadat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés