free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Leárazás-körkép: strandruhák

Borsa         Címkék: kirakat, körkép, leárazás, nyár, strandruhák 0 hozzászólás

A strandon fürdőruhában vagyunk, oda viszont nem szeretünk abban menni. Hogy ne túlöltözötten, vagy éppen lepattantan kelljen megjelennünk, strandruhanézőbe indultunk. Plázáztunk és turkáltunk.

Már csak nagyon nehezen tudjuk elviselni a forróságot a városban. Egyre többen veszik ki a szabadságukat. A kettes, holnaptól pedig hármas fokozatú hőségriadó miatt már a köztisztviselőknek sem kell munkába menniük, és bennünk is egyre nagyobb a késztetés, hogy víz közelbe jussunk. Viszont az rendszerint már csak a nyaraláson jut eszünkbe, hogy a strandon jó lenne nem a ránk izzadt farmerből és szűk pólóból kihámozni magunkat, hanem valamilyen könnyűanyagú strandruhából. Olyanból, ami megy a bikininkhez, könnyen ledobhatjuk magunkról, nem árt neki egy kis gyűrődés, gyorsan szárad és mégis jól mutat. Hogy ne teljesen felkészületlenül kelljen az idei vízparti pihenés előtt állnunk, körbenéztünk - a plázákban és a turkálókban -, hogy mi a helyzet strandruhák terén.

Nézegess strandruhákat!

Nagy Gas-zal indítottunkAz ember lánya, strandruhát keresve, értelemszerűen először egy pláza felé veszi az irányt. Mivel itt bőven akadnak különböző stílusú boltok, mi is így tettünk és azt reméltük, hogy minél előbb ráakadunk a fürdőruhánkhoz és egyéniségünkhöz leginkább passzoló strandruhára. Szinte láttuk magunk előtt, hogy tele lesznek az üzletek polcai a különböző nyári holmikkal, amelyek közül nekünk csak le kell emelni a megfelelőt. Nem teljesen azt kaptuk, amit vártunk. Először a Gas-ba tértünk be, ahol ha kifejezetten strandruhát nem is, de ahhoz kísértetiesen hasonló nyári ruhákat bőségesen találtunk.Strandruha, az meg micsoda?A strandruha ugyanis, mint olyan, még nem nagyon létezik a magyar emberek tudatában. Az eladók nem nagyon értették, hogy mi járatban voltunk, nyári ruhát, vagy csak egy magunk köré tekerhető leplet keresünk. Itt szeretnénk megjegyezni egyik Borsamunkatárs markáns véleményét, miszerint nem csupán a strandon nem illik kisestélyiben megjelennünk, de az utcán is kerülnünk kellene a strandoláshoz tökéletesen megfelelő, a városban viszont közönségesen ható ruhákat. Mi most kifejezetten strandruhákat kerestünk, és az ő kedvéért megfogadtuk, hogy ha megtaláltuk, csakis a vízparton hordjuk majd.

Miután felvázoltuk a paramétereket, a nyári egyberuhák felé irányítottak, azokat viszont persze nem egy helyen, hanem gyakorlatilag mindenfelé szétszórva találtuk meg. Hosszas keresgélés után, ráakadtunk néhány nem túl fantáziadús darabra. Ha éppen fehér, vagy kék a fürdőruhánk, akkor színben még passzoltak is volna, a fantáziának viszont még a legkisebb jelét sem fedeztük fel rajtuk. Leginkább azokhoz az otthoni ruháinkhoz hasonlítottak, amiket takarításhoz hordunk.Ráadásul, a fehér felsőrészes egyberuhát elképzeltük, amint a vizes bikininek köszönhetően átázik, és máris gazdagabbak lettünk egy nem túl bizalomgerjesztő vízióval. Hálóingnek és otthoni ruhának viszont tökéletes lenne. Az itt talált ruhák többsége többnyire vékony pamutból készültek, ezért ha nem is extra gyorsan, de vélhetően könnyen száradnak. A hosszú, rózsaszín ruha színétől egy kicsit élénkebbek lettünk, de a hossza és spanyolos fazonja miatt, úgy gondoltuk, hogy strandra nem vennénk fel. Végül, kissé csalódottan, de elhagytuk a próbafülkét, és - külön bosszantó - ekkor még észrevettünk egy-két, a kezünkben levőnél jóval ígéretesebb darabot. Persze már semmi kedvünk nem volt visszafordulni felpróbálni, és bár az árak nem voltak túl eget rengetők - 5-10.000 forint körüliek -, úgy döntöttünk, tovább állunk.

Mi a jobb oldalira voksoltunk

Pepe Jeans-es változatokA legközelebbi reményt keltő kirakat a Pepe Jeans-é volt, ezért ide is benéztünk. Itt a ruhák között anyagukat, mintájukat és fazonukat tekintve, egyaránt volt választék. Ezek sem kifejezetten strandruhák voltak, és még csak nem is nagyon különlegesek, de végre láttunk bennük némi fantáziát. A fehér vászonruha lehet, hogy nem a legideálisabb strandviselet, de azért annak is elmegy, és még az utcán sem ciki mutatkozni benne. A pink felső hiába tetszett, mivel a háta teljes mértékben nyitott volt, ami még a strandon is sokkal inkább félkész hatást kelt, semmint szexi, ezért fel sem próbáltuk.A nyakbakötős zöld ruha színe igen, anyaga már kevésbé jött be. Bár egy vízparti koktélbárhoz, vagy nyaralóhelyre simán elmegy. Strandruhaként viszont a szürke pánt nélküli, sárgacsíkos ruhára - ami gyakorlatilag egy tunika - voksolnánk. Laza, sportos, de mégis mutatós és sokféle, így a mi sárga-zöld bikinikhez is jól mutat. Az árcédulákat látva viszont 7.350-14.730 forint -, a 30 százalékos akció ellenére is, visszavonulót fújtunk és úgy döntöttünk, hogy még nézelődünk egy kicsit másutt is.

[PAGEBREAK]

A Mexx-nél hiánycikkMielőtt végleg feladtuk volna, benéztünk a Mexx-be is. Itt viszont még akkora választékot sem találtunk strandruhák terén, mint a többi helyen. Egy-két nyári ruhát ugyan leemeltünk a polcról. Ezek viszont mind anyagukban, mind fazonukban inkább utcára valók, nem olcsók (15.000 forint körüliek), és azt sem tartjuk valószínűnek, hogy szívesen kitennénk őket egy-egy strapásabb strandolásnak. Kifelé, a kirakatban felfedeztünk még egy barna alaptónusú tunikát, amit - ha már semmi más, a helyzethez illő ruhát nem találtunk - talán még el tudtunk volna képzelni a parton.

Mintha aerobikozni indulnánk

Women'Secret-ben inkább fehérneműtBefejeztük a normál ruhaboltokban a bénázást, és kézenfekvőbbnek láttuk inkább fehérnemű, illetve fürdőruhaboltok felé vennünk az irányt. Először a Woman's Secret-hez mentünk be. Itt eddig még szinte mindig találtunk legalább egy-két kedvünkre való darabot, amikor pizsamát, vagy fehérneműt kerestünk, de a kínálatot elnézve, a strandruha egyáltalán nem tartozik az üzlet profiljába. Két, nem túl ígéretes ruhával tértünk be a próbafülkébe, melyek akár a nyolcvanas években is kikerülhettek volna a polcokra, akkor sem vettük volna észre a különbséget. Persze a retró stílus nekünk is bejön, de ezeket a ruhákat látva leginkább Jane Fonda jutott az eszünkbe. A Balaton partján viszont inkább megmaradnánk a 2007-es, esetleg a 2006-os divatnál 1983 helyett. Sem a színek, sem az anyagok nem volt meggyőzőek. Az árak (2.990-5.990 forint) majdnem meggyőztek minket, de szerencsére csak majdnem. Különben ismét nőtt volna ruhatárunkban, az olcsón jutottam hozzá, de fel végül sosem vettem darabjaink tára.

Végre egy kapucnis változat

Calzedonia, a képtelen próbálkozásEgy kissé csalódottan és reményvesztetten közelítettünk a Calzedonia felé. Az olasz márkát bár szeretjük variálható, színes fürdőruhái miatt, mégis voltak fenntartásaink az üzlettel kapcsolatban. Egy-két márkaboltjukban nem, hogy eladói segítőkészséget, de kedvességet sem nagyon tapasztaltunk eddig, ezért - a megfelelő választék ellenére - sem mindig jöttünk szívesen ide. Rossz előérzetünkre fittyet hányva, mégis beléptünk az üzletbe. Először el sem akartuk hinni, de itt végre valóban találtunk kifejezetten strandra szánt ruhákat.A ruhák nem túl fantáziadús fekete, fehér, és sötétkék színeitől és a - valószínűleg a nyári árleszállításoknak köszönhetően - igencsak megfogyatkozott választéktól viszont nem voltunk elragadtatva. Pamutból, illetve lágy frottírszerű anyagból készültek, így nem túl nőiesek, de a célnak megfelelnek. Ráadásul egy-két modellnek kapucnija is volt, ami nálunk mindig nyerő. Fotózni viszont nem engedtek minket, bár ezúttal ezt nem az eladók, hanem az üzletvezetők rovására kellett írnunk. A képi megjelenítés lehetőségéért folytatott kisebb közelharc elvette egy kicsit a kedvünk a próbától. Kifele viszont egy kirakati fotót mégiscsak sikerült készítenünk.Üres kézzel turkáltunkVégül semmit sem vettünk, de mivel nem akartunk üres kézzel hazatérni, ezért tettünk egy vargabetűt a turkálók felé. Azt persze tudjuk, hogy ott sem kifejezetten strandruhákra specializálódtak, de ha már mindenképpen a nyári egyberuhák közül kellett válogatnunk, akkor legalább legyen egyedi és ne túl drága az a ruha, amiben strandolni megyünk. Ha a plázában hiányoltuk a színeket, hát most megkaptuk. Talán egy kicsit túl sokat is. Többnyire csíkos, tiri-tarka és mintás, már-már negédes "könnyű, nyári rucikba" botlottunk. Ráadásul a kihalászottak többsége L-es méretnél kezdődött. Két-három bolt után már sem keresgélni, sem próbálni nem volt kedvünk. Ezért a turkálómustrának itt véget is vetettünk.Bármennyire is gondoltuk elöljáróban könnyű feladatnak a strandruhavásárlást, végül üres kézzel távoztunk a bevásárlóközpontból, és a használtruha-kereskedésekből is. Lehet, hogy a véletlen éppen azokba a boltokba vezérelt minket, amiket a nyári akciók miatt teljesen lepusztítottak, vagy túl magasra tettük a mércét, de az is lehet, hogy csak későn kaptunk észbe a strandruhavásárláshoz. Mindenesetre árában, anyagában és stílusában passzoló strandruhát nem nagyon találtunk. Hezitáltunk egy kicsit, hogy visszamenjünk-e a végigjárt boltok valamelyikébe, de végül is úgy döntöttünk, hogy inkább hazamegyünk. Otthon újból átnézzük a szekrényt, mibe bújhatnánk esetleg a parton, jövőre pedig nem húzzuk július végéig a dolgot, és időben nekilátunk a strandruha keresésének.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés