free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Multifunkciós esküvői cipők

Vágó Réka         Címkék: cipő, drága, esküvői, használat, tanács 0 hozzászólás

A drágán megvett esküvői cipő a ceremónia után visszakerül a dobozba. Hogy az egyedi darabot később is használhassuk, okoskodás helyett cipőkészítő Borsamunkatárs tanácsai a női fél örömére.

Esküvőre készülve sok eldöntendő kérdéssel találjuk szembe magunkat. A mikor és hol legyen, a kiket hívjunk meg, ülhet-e Laci bá a Mucikáék mellé és a November rain valóban a megfelelő bevonuló zene jellegű kérdések mellett néha elsikkadunk olyan "részletkérdések" felett, mint például az, hogy milyen cipőben kellene az oltár elé vonulni. Ráadásul, mit kezdjen az emberlánya egy totálisan fehér cipővel az esküvő után? Későbbi problémáinkat már a választáskor megelőzhetjük, ha azt a néhány ötletet, trükköt szem előtt tartjuk, melyekkel a továbbiakban cipőkészítő Borsamunkatárs szórakoztat majd mindenkit.

Nézegess esküvői cipőket!

Fontos részletekA nők imádják a cipőket, és - mint már sokszor mi magunk is hangsúlyoztuk -rendes Borsaolvasó tudja, hogy cipőn ugye nem szabad spórolni. Emellett mindenki által ismert tény (hogy a mackók szeretik a mézet), hogy az esküvő nem az olcsó mulatságok közé tartozik, ezért jó már az elején tisztázni magunkban, hogy mennyit szánunk a ruhára és cipőre. A nagy napra millió dolgot kell beszerezni, elintézni, előkészíteni, megvásárolni, kikölcsönözni és adott esetben a dolgok egy része (úgy mint a ruha, a cipő, a nászajándék vagy a vízhólyag) az esküvő után is a velünk marad.a sok egyéb fontos dolog mellett talán először nem tűnik fontos részletnek a megfelelő topán kiválasztása. Mégis sokszor találkoztam már feledékenységüket először derűs beletörődéssel viselő menyasszonyokkal, akik az esküvőjük hetének elején kezdtek el telefonálgatni és boltokba rohangászni. Sík idegek voltak, mert egyik cipő sem volt az igazi. Ezt el lehet kerülni igen könnyen, úgy ha a ruha és a stílus kiválasztásával egyidőben döntünk a kiegészítőkről is. Döntsük el előre milyen menyasszonyok szeretnénk lenni, ne szégyelljünk képeket gyűjteni a különböző újságokból, hiszen így nem csak magunk, de mások számára is láthatóbbá tesszük elképzeléseinket.

Sarkallatos kérdések

Használtat neMegvan, eldöntöttük, fizetnénk. Egy percre álljunk meg és gondoljuk végig még egyszer! Most oké, hogy van hova felvennünk, de nászútról hazatérve mit kezdünk majd egy hófehér cipővel? Vannak cipők, amelyek egy alkalomra szólnak, de megveszük, mert a szintén egy alkalomra szóló ruhához ez így dukál. Sőt, ha az ifjú férj tényleg pezsgőzik a cipőből, akkor már mindegy is. Egy praktikus cipőt viszont később is fel lehet venni, bár a vásárlásnál itt sem árt figyelni a részletekre. Vegyük sorra milyen szempontok szerint válasszunk, és milyen trükköket alkalmazzunk, hogy a cipőbe fektetett pénz megtérüljön. Itt jegyzem meg, hogy a használt esküvői cipő hirdetések mennyiségéből arra következtetek, sokan ezen a lehetőségen el sem gondolkodnak a vásárláskor, és különben is: ki akar egy ismeretlen használt cipőjében esküdni?! Én például nem szeretnék életem legboldogabb napján lábgombát kapni, hogy csak a praktikus feléről közelítsem meg a dolgot.ÖtletekFehér cipőt ritkán hord az ember (pláne nem fekete necc harisnyával, ugye nem?!, Borsalányoknak ez tiltó listás, ha valakit meglátunk így, sarokba állítjuk!). Pláne esküvői cipőt. Hogy honnan lehet tudni, hogy esküvői? Meg kell nézni a sarkát. A flekkje (a sarok végén lévő kis műanyag pecek, ami mindig elkopik) világos barna. Első lehetőség tehát, esküvő után lecserélteted a flekket feketére és egy fokkal hétköznapibb lesz. Tiltó listás viszont a a fehér cipő, fehér gumitalp, fehér flekk! A 3in1 fehér cipőket az óvodások veszik fel, de legkésőbb elsőáldozóként leszokik róla mindenki. Könyörgöm, menjünk ki a boltból és keressünk egy másikat egy másik helyen, ahol a polcon olyan esküvői topánok sorakoznak, melyeknek világos bőr vagy bézs gumitalpuk van.

Szalagavató

A későbbiekre...A már megvásárolt fehér cipőkhöz később beszerezhetünk egy elegáns kis bőr táskát (mert a cipőd is bőr, ugye?!), és a barátnőnk esküvőjére a nyári virágos, pettyes, csíkos, vagy egyéb alkalmi ruhánkhoz tökéletes lesz. Virágos, gyümölcsös, csillogó kristályos cipőklipszekkel szintén átalakíthatjuk a cipőnk külsejét. (Nézd meg a galéirában, mi hogyan alakítottuk át!) Ha vannak rajta cserélhető elemek, például szalag vagy bokapánt, akkor pedig azokkal lehet játszani. Egy fehér cipő selyem szalagja bármiyen színű lehet, az idei tengerész divatnak megfelelően például piros, sötétkék is akár. Így lesz hasznos darabja a fehér cipő a ruhatárunknak.

[PAGEBREAK]

Színes elképzelésekA színes esküvői ruhák divatja elfogadottá tette a színes cipők viselését is az esküvőn, ezért, ha kedvünk úgy tartja, nyugodtan vegyünk fe színes cipőt az esküvői ruhához. Először is, nem kell rögtön hupilila cipőre gondolni, bár Kelly Osborne és Dorina biztosan erre szavazna sőt, a Gwen Stefani-féle extrém stílusú menyasszonyok pink színű topánt is választhatnak. Mi viszont először kezdjük a pasztell színekkel, a vanília sárgával, a baba rózsaszínnel, a pasztell zölddel.

Variációk egy témára

Egyéniséghez igazítvaAz arany, piros, ezüst színű cipőt vagy szandált sokkal könyebben bele tudjuk passzintani meglévő ruhatárunkba, bár ezek használata nagyban függ az esküvő helyszínétől és egész megjelenésünktől. Éppen ezért nem árt az egész esküvői összeállítás megkreálása előtt tisztázni, hogy amit kitaláltunk, valóban illik-e hozzánk. Fontos, hogy harmonikus külsőnk legyen, a saját érzéseinket sugározza, és ne divatból döntsünk bizonyos fazonok, vagy színek mellett. Hiszen ezt, ha máskor nem is, de legkésőbb az esküvői fotók visszanézésekor biztos, hogy megbánjuk.Hangsúlyos talpalávalóSzínes cipőnkkel már nincs olyan sok probléma, csak a talp színére kell figyelni. Nyári esküvőnél illik világos bőrszínű talppal készített lábbelit választani. Ha selyem, akkor alkalmi cipőként, egy táskával párosítva kis fekete ruhához például bármikor felvehetjük. Persze a klipszes trükköket itt is alkalmazhatjuk. Ha módunk van rá, a színes cipőből a selyem variációkat inkább zárt pumps-ök vagy nyitott szandálok formájában szerezzük be, mert később ezeket tudjuk majd jobban kombinálni. Ha pedig bőrből választunk modellt, akkor a félig nyitott szandálokra vagy a teljesen nyitott szandálokra szavazzunk.Az objektív szemIgényeinket mindig osszuk meg a segítségünkre siető eladókkal. Ha az esküvői ruhaszalonban cippőkkel is foglalkoznak, akkor mindenképp nézzük meg az aktuális modelljeiket. Ezek általában passzolnak a ruhákkal. Ha méretre készíttetjük a ruhát, akkor a tervező illetve a stylist sokat tud segíteni a megfelelő cipő kiválasztásában is, sőt akár egyedi cipőt is kitalálhattok együtt. Ha szakemberrel találkozol, soha ne szégyellj tanácsot kérni a külsőddel kapcsolatban, ő ugyanis kívülről lát téged és objektíven tudja megítélni, hogy mi áll jól neked. Egy valamit azonban jól jegyezzetek meg: fussatok, meneküljetek az oktondi, okoskodó kölcsönzős csajsziktól, mert béna tanácsaikkal olyan dolgokra tudnak rávenni - mint például egy jó kis habcsók ruha -, amiket az esküvő után már bánhattok. Ha a felsorolt szempontoknak a kiválasztott topánka megfelel, akkor minden pénzt megér majd. Hajrá lányok, szépek legyetek, és táncoljatok hajnalig szépséges és kényelmes cipőitekben!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés