free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Napfénybefőtt

Borsa         Címkék: befőtt, dizájn, lámpa, napfény, tárgy 0 hozzászólás

Már nem csak lekvárt vagy gyümölcsöt, hanem akár napfényt is raktározhatunk befőttesüvegben. Nem őrültünk meg, létezik ilyen találmány, és még az elkészítése sem túl nagy macera. Mi díjazzuk.

Befőttesüvegbe gyűjteni a napfényt - nos, ez így elsőre talán kissé hóbortosan hangzik. Pedig egy amerikai dizájner, Tobias Wong találmányával, a Sun Jar-ral már ez is lehetséges. Ráadásul egyáltalán nincs az egészben semmi misztikus. Szimplán csak kiváló az ötlet. Kell ennél több?

Jut mindenkinek

Kedves és megnyugtatóA Sun Jar világosban, kívülről ugyanúgy néz ki, mint egy egyszerű befőttesüveg. A belseje azonban nem lekvárt vagy gyümölcsöt, hanem egy napelemet és egy hozzá kapcsolt lámpát rejt. Az ügyes kis rendszer nappal begyűjti a fényenergiát. A sötétben aztán a lámpa - az elraktározott energiát felhasználva - kedélyes, narancssárga fénnyel világítani kezd és teljes töltöttség esetén öt órán keresztül abba sem hagyja. Kapcsolója nincs, teljesen automatikusan működik.Ez az okos kis szerkezet jól mutat akár a lakásban vagy a kertben is, mint hangulatvilágítás, de akár a kempingezéshez is magunkkal vihetjük. Kifejezetten kedves, megnyugtató látványt nyújt. Amúgy pedig teljesen környezetbarát, vízálló és ugyebár a fenntartása sem kerül semmibe. A terméket a Firebox.com internetes áruházból rendelhetjük meg 19.95 fontért.(forrás: www.firebox.com)

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés