free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hűsítő városi pihenőhelyek

Borsa         Címkék: hűs, park, pihenés, városi, zöld 0 hozzászólás

Ha már felforrt az agyvízünk és lefőtt minden kreativításunk, elmegyünk hűsölni a város valamelyik parkjába. Energiapumpolásra, vagy szimpla ejtőzés céljából ajánljuk az alábbi ismert pihenőhelyeket.

Hét közben nincs időnk kirándulni járni, viszont jól esik eldőlni valamelyik városi parkban, réten vagy sétányon. Vannak már jól bejáratott helyek is, de a Városliget és a Margitsziget mellett egyre több igényes, a "kis zöld a város közepén" helyet találunk. Ha már így van, ne heverjenek parlagon, hanem éljünk is vele, nem csak a Majálisok, húsvét és a tűzijáték ad alkalmat a "zöldelésre", vegyük birtokba parkjainkat. Kezdésnek pedig íme egy kis ízelítő, városi ejtőzéshez.

Nézegess hűs parkokat!

Erzsébet térAzért is ajánljuk, mert a központban van. Egyik Borsamunkatárs idén érzékelte itt először azt a "fílinget", amit a nyugati nagyvárosokban: emberek a fűben, heveredés, csevegés, édes semmitevés. Ezidáig ezt nem lehetett megtenni, mert a rendszeres őrjárat a fűrelépnitilos rendeletet mindenáron betartatta. Úgy látszik idén már rájöttek, hogy egy park talán nem átjárásra, hanem időzésre való. Jellemzően fiatalok és turisták bukkanak itt fel, előbbiek, főleg az esti órákban, gyülekező helyként használják a teret, mielőtt alászállnának a Gödör Klubba. Apropó, rengeteg biciklis és görkoris társaság találkahelye is.Tulajdonképpen az egész olyan, ahogy egy világvárosban ki kell nézni egy modern parknak. Lehet akár fűben fetrengeni, vagy járkálni körbe, esetleg padon ücsörögni és figyelni az embereket, vagy mondjuk lemenni a Gödörbe "csak úgy" vagy egy koncert kedvéért.

Pedig tényleg sokan járnak ide...

Hűvösvölgyi NagyrétNem kimondottan park jellegű, inkább kiindulási, vagy érkezési pont egy kiadós kirándulásnál. Gyerekkorunkban viszont nagy hétvégi családi programok, piknikek és vurstlizások helyszíne volt. Aki messzebbről veszi célba, annak egy jó kis biciklitúrának is felfogható, kiérve pedig a kijelölt helyeken, nagy nehezen tüzet rakva, megindulhat a sütögetés. Mivel a grillezésnek is megvannak a fortélyai, a tudás anyja jegyében ezt a hétvégi programot többször ismételjük meg. Nehogy az első kudarcok, amit a tűzben landolt pácolt hús- és cukkiniszeletek jelentenek, örökre elvegyék a kedvünket ettől a tartalmas és aktívan pihentető programtól.Persze nem árt, ha megfelelő eszközökkel érkezünk, így izzasztó pillanatoktól óvjuk meg magunkat, amelyek a "civilizált ember ősembert játszik" játékból adódnak, amikor is rönkfából próbálunk húsforgató csipeszt faragni, várhatóan nem nagy sikerrel.

Itt nem lesz melegünk

MargitszigetA budapestiek alibi kirándulóhelye. No meg a fiatalok "szabad a szex" helyszíne. Nemrégiben ugyanis, a kora esti verőfényes napsütésben járkálva a szigeten, több, intim tevékenységet folytató párocskát volt szerencsénk megszemlélni. Ők szándékosan vonulnak ki ide, nem úgy mint azok a kacsák, akik a margitszigeti állatkertbe lettek telepítve, és az ott bámészkodó embersereg előtt kell magánéletüket lefolytatniuk. Tegyük hozzá, hogy a kacsahímek igencsak erőszakos módon próbálják érvényesíteni szaporodási ösztöneiket, szegény arra járó kisgyerekek meg nem győzik megkérdezni szüleiktől, hogy miért bántja az egyik kacsa a másikat.Az állatkert mentségére szóljon, hogy csupa olyan állat került ide, akik valamiért már nem tudnának a természetben boldogulni, mint például egy szárnyaszegett sas.

Bambulós hely

Tóth Árpád sétányBár parknak nem mondható, de hangulatát tekintve mindenképpen a pihenőhelyek közé sorolandó a Várban található Tóth Árpád sétányt. Lenyugtatós, ücsörgős, gondolkodós hely, nem mellesleg gyönyörű panorámával Budára és a hegyekre. Gyerekkorunkban a Hadtörténeti Múzeum előtti ágyúkiállítás kedvéért szerettük, nincs gyerek Budapesten, aki ne lovagolta volna meg legalább egyszer az öreg fegyvereket. Az elmúlt évek során gondosan rendbehozták az egész sétányt és ha egy kis romantikára vágyunk érdemes végigsétálni rajta, akár egyedül is. A fasor összeboruló lombjai, a Kissvábhegy látványa és a csöndes méltóság, ami az egész környéket áthatja, kisimítja fáradt idegrendszerünket. Férfiaknak lánykérésre ajánljuk; egy gázlámpa fényében, féltérdre ereszkedve megkérdezni a választottat, hogy: Leszel a feleségem? Biztos, hogy "igen" választ ígér.

Ő bejöhet

Szent István ParkAki húsz évvel ezelőtt itt töltötte a gyerekkorát, baromira bánja, hogy körbekerítették. Akkor volt ulti, meg sakk és teljes absztinencia. Suli után oda és este haza. Csajok és húszfős társaság, akik azóta is a legjobb barátok, bárhova vetette őket az élet. Szép emlékeket idéz, de ez a park, már nem az a park. A főváros leginkább rendben tartott szép zöldje ez, rengeteg virággal, árnyas fákkal, a Duna felől mindig fújó széllel. A padokon kismamák, a játszótéren csemeték, a fűben néhány diák; csobogó szökőkút, gyerekkacaj - pont, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A kaput a parkőr zárja sötétedéskor és ő az, aki arra is ügyel, hogy a hajléktalanok, a kutyák és egyéb nem kívánatos egyedek a kerítésen kívül maradjanak. Mesterséges mennyország.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés