free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ifjúságmánia

HT         Címkék: csajok, dresszkód, hímtag, ifjúságmánia, sorozat 0 hozzászólás

Hímtagunk szerint a csajok azért öltözködnek, mert fáznak. Meg azért is, mert a külvilág értésére akarják adni, hogy kik közé szándékoznak tartozni. A dresszkód sorozat első része az ifjúságmánia.

Gyereknek öltözni nem modernség, hanem legális pedofília. Az infantilizmus pedig nem betegség, hanem divat. El kell, hogy keserítsem azokat, akik úgy vélik, hogy az infantilista öltözködés modern. Az infantilista öltözködés és életszemlélet trendjének mémjei a kilencvenes évek elején, amikor még a Music Television sem tudta, hogy mi lesz az évtized nagy dobása, jelentek meg az Egyesült Államokban. Jött a grunge, meg a girlpower, meg az ifjúságmánia. Hülyenevű indierock bandák gügyögtek a dalaikban a "láb alatt levésről", a csajok meg kettéválasztott fürtökkel és babydollban domborítottak a koncertjeiken.

A menő divatfelelősöknek meg feltűnt, hogy bírják a népek a gyerekességet és, ahogy az lenni szokott, az undergroundot megintcsak felzabálta a mainstream. Az infantilizmus meg elárasztotta a zenecsatornákat, az ifjúsági sorozatokat, a ruházati üzletek polcait és az életmódmagazinokat. Az infantilista divat Ázsián keresztül eljutott Európába, és nagy szerencsénkre az ezredforduló környékén hazánkba is megérkezett, de manapság már leáldozóban van.

SerdülőkAz infantilis divat és a partikultúra kommercializálódása együtt serdültek fel. Az aszexuális elektromos zene lemondott a rock and roll nemi és érzelmi tartalmáról, így ideális partnerre lelt a gyerekes öltözködés unisexében. A gyerekcuccokban járásnak üzenete van: például ha az illető Anna Sui gyerekruháiban feszít az offiszban kiskosztüm helyett, akkor nagy valószínűséggel szarik a konformizmusra. Az infantilizmus trendjét igazolja az anyagi jólét. A gyerekruhák divatja a könnyed, hányaveti életstílust hirdeti, hogy minél tovább gyereknek érezhesse magát az illető, a felnőttség felelőssége nélkül. Az infantilista ruházkodás nem modern és nem is korszerű, maximum praktikus. A praktikum jó érv, de praktikus pl. egyenruhába járatni másfél milliárd kínait, csak nem túl demokratikus.

Nagy szerencsénkre manapság a gyerekek és a felnőttek ruhakollekciói csak méretben különböznek egymástól. Viszont szánalmas, amikor egy nem igazi infantilis csaj csak a divat megmondása miatt aggatja magára a következőket:

Kislányosak

HajklipszA kislányos női stílus egyik elengedhetetlen kelléke. Pillangó, vagy virág alakú, világoskék, sárga vagy rózsaszín műanyag. Akadnak szívecskeformájúak is. Középen elválasztott vagy lófarokba kötött hajviselethez hordják. Néha kiegészítik színes hajgumival esetleg színes szalaggal. Nagyon hasonlítanak azokra a csatokra, amikkel remekül lehetett krokodilcsipeszeset játszani az óvodában.

CsecsemőpolóRetro rajzfilmfigurával, angyalkákkal, virágcsokorral esetleg batikkal díszített feszülős verziók közül a rózsaszínűek a legelterjedtebbek. Az uniformizálódás jegyében viszont egye népszerűbbek a babának-mamának egyaránt divatos egyenpolók.

Balerinacipő A csajoknak a mennyaszonyi fátyol mellett a tütü és a balerinacipő is a hercegkisasszonyságot igazoló ruhadarabok. Nem kételkedek a lábbeli komfortoságában, sőt a szexista dömpingben kifejezetten üdítően hat jólábú csajokon hosszúharisnyával és miniszoknyával kombinálva.

Uzsonnatáska A női táskák létjogosultságát és szükségszerűségét nem ér megkérdőjelezni. Keresztbepántos kistáska nélkül viszont nem mozdulhat ki egyetlen infantilisnak öltöző csaj sem otthonról.

Annak ellenére, hogy a japán Sanrio cég kreálmánya a Hello Kitty - egy olyan razfilmfigra, ami nem is szerepel semmiféle rajzfilmben - már nem menő, még mindig tele vannak az üzletek felnőttméretű rugdalódzókkal és gyerekkurva-ruhákkal. Pedig az igazi felnőtt kiszámítható, átgondolt és észszerű. Az igazi infantilis nem. Az igazi infantilis olyan, mint egy szerelmes.HT

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés