free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legötletesebb jégkockatartó

Borsa         Címkék: dizájn, jégkockatartó, lista, ötletes, tárgy 0 hozzászólás

Mivel mostanában elég sokszor használjuk, pont el is kezdtük unni a téglalap alakú jégkockákat. Elhatároztuk, hogy összegyűjtjük az öt legötletesebb jégkockatartót. Nem izzadtunk le keresés közben.

Egy bizonyos ponton túl már édes mindegy, hogy milyen a jégkocka alakja, elég ha van és kész. Ettől függetlenül az nem árt, ha a jégkocka éppenséggel nem unalmas kocka alakú, hanem van benne valami pláne. Éppen ezért most bemutatjuk a szerintünk öt legötletesebb jégkockatartót, ábécé sorrendben.

Koktélokhoz

Ice KabobsA holland Invotis cég jégkockatartójával 18 centiméter hosszú pálcikák köré fagyaszthatunk vagány, formatervezett jégoszlopocskát. Koktélokhoz a legideálisabb választás. Az Ice Kabobs a Budapest belvárosában működő Forma dizájnboltban beszerezhető, 2500 forintért.

Spóroláshoz

IKEA - PlastisAz Ikeában juthatunk hozzá ehhez a vidám, szintetikus gumiból készült jégkockatartóhoz, mellyel puzzle darabka alakú jégkockákat készíthetünk. Az itt felsorolt termékek közöl messze ez a legolcsóbb, mindössze 285 forintba kerül.

Gyermeklelkűeknek

Lego Ice Cube TrayA Lego cég saját terméke ez a jégkockatartó, amit le sem tagadhatnának, hiszen Lego-építőkocka alakú jégkockákat lehet vele alkotni. Kisgyerekeseknek és retromán örökgyerekeknek egyaránt ajánljuk. A termék a Lego internetes áruházából rendelhető meg, 7.99 dollárért.

Borozóknak

Narrow Ice Cube TrayPraktikussága miatt került fel listánkra ez a jégkockatartó, amivel olyan henger alakú jégkockákat gyárthatunk, amelyek - hagyományos társaikkal ellentétben - simán átférnek egy üveg száján. Így például indulás előtt a kis üdítősflakonunkba bedobhatunk pár jégkockát, ezzel is késleltetve az italunk langyosodását. A Narrow Ice Cube Tray-t a Walter Drake webáruházban árulják, 5.99 dollárért.

Csak szemrevételezésre

Water VesselDana Krieger amerikai tervezőnő a MACEF nemzetközi dizájnpályázatán díjat nyert a Water Vessel jégkockatartóval. A cucc lényege tulajdonképpen az, hogy a könnyű, műanyag halcsontvázakra rá lehet fagyasztani a hal testét, majd az egészet az italba helyezve a halak lebegnek, úszkálnak, persze fokozatosan soványodva, s a végén, amikor elfogy róluk a jég, a halcsontvázak lesüllyednek a pohár aljára. A Water Vesselt viszont csak mint műalkotást szemlélhetjük, ugyanis kereskedelmi forgalomba nem került.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés