free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szobaszivárvány

Borsa         Címkék: illúziórombolás, modern, otthon, szivárvány, szoba 0 hozzászólás

Egy találmánynak köszönhetően már nem kell arra várnunk, hogy egyszer csak feltűnjön valahol az égen a szivárvány, hanem simán előállíthatunk egyet akár otthon is. Modernkori illúziórombolás.

A szivárvány, mint olyan, össznépi szeretet tárgya. Borsamunkatárs úgy emlékszik, hogy gyerekként sokkal kiábrándítóbbnak érezte megismerni a szivárvány keletkezésének gyakorlati magyarázatát, mint az egész Télapós-Nyuszis-Jézuskás összeesküvés lelepleződését. Hiába tudjuk, hogy egy egyszerű meteorológiai jelenségről van szó, mégis annyira jó beleképzelni valami kis misztikumot, még felnőtt fejjel is. Manapság már ki sem kell várnunk, hogy felbukkanjon a szivárvány, hiszen létezik egy szerkezet, mellyel, ha az égen nem is, de a szobánkban - ha épp kedvünk szottyan és a Nap is süt - előállíthatjuk.Nem túl bonyolultA Rainbow Maker tulajdonképpen nem egy túlzottan bonyolult masina: egy napelemből, egy motorból és egy prizmából áll. Víz nem kell hozzá, a fény azonban elengedhetetlen. Az egészet az ablakra kell rögzíteni. A napelemmel nyert energia mozgásba hozza a motort, ami pedig forgatni kezdi a prizmaként szolgáló Swarovski kristályt. Ennek következtében szivárványnyilacskák kezdenek cikázni a szoba levegőjében és falain. Az egész, összességében véve, leginkább a pszichedelikus diszkólámpákéhoz hasonló hatást eredményez, és nem is emlékeztet annyira a klasszikus szivárványra. Ami egyáltalán nem baj, hiszen azt talán jobb is, ha meghagyjuk a napfénynek és az esőnek, vagy legalább a kerti locsolónak.

Mintha megint fizikán ülnénk

A Rainbow Maker-t az amazon.com-ról lehet megrendelni 19.99 fontos áron. Kristályból pedig gyémánt vagy szívecske alakút választhatunk hozzá.

(Forrás: www.crazyaboutgadgets .com)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés