free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Készülődés a Szigetre

Borsa         Címkék: 15., fesztivál, ráhangolódás, sziget, tanács 0 hozzászólás

Néhány nap és indul a 15. Sziget Fesztivál. Akik már vágják a centit, azoknak előlegként, akik még bizonytalankodnak, azoknak megerősítésként, egy kis ráhangolódás és néhány jó tanács Borsa módra.

Július a végét járja. Visszavonhatatlanul beállt a presziget-állapot. Már csak néhány nap és kattan a csuklónkon a karszalag, átsétálunk a K-hídon - legkésőbb eközben kissé át is lényegülünk -, majd jön még némi torlódás a fémkordonnál. Táskánkban könyékig elmerül a duplaajtós kopasz, de azután már semmi sem akadályozhat meg minket, hogy - tán csak egy éjszakára, tán egy teljes hétre - megadjuk magunkat a multikulti káosznak... Újra.

Kezdődik...

Rendje, módjaTavaly a záróhajnalon, amikor Borsamunkatárs egy fapadon kókadozva, minden meggyőződés nélkül kihűlt lángost majszolgatott és szűk, ám aggodalmas tekintettel méregette a felsőjén terpeszkedő vörösborfoltot, akkor bizony sűrűn fogadkozott, hogy ezt így soha többé, hogy ő ehhez már öreg és különben is. Két nappal később aztán a folt kijött a mosásban, a szigetbetegség is elmúlt és - bár ahhoz valamivel több idő kellett -, de a kellemetlenebb emlékek is elhalványultak - persze a fogadalommal együtt. Így, tavasz óta Borsamunkatárs ugyanúgy, mint minden évben, várakozással figyeli a Szigettel kapcsolatban érkező híreket. A napokban pedig már bőségzavarban rakosgatja össze személyes programfüzetét, úgy, mintha nem tudná, hogy úgysem lesz ott minden programon, amit betervez. Jó, ha a felére eljut, de annyi minden mást lát, hall és érez majd, ami előre betervezhetetlen.RezgésPersze, hallottuk - talán mondogattuk is - eleget, hogy ez már nem ugyanaz, elkommercializálódott, átláthatatlan, befogadhatatlan. Ja. De lássuk be, nekünk se ma engedte el anyuci a kicsi kezünket! Jó, elő lehet adni persze a sárveterán kultursznobot, bizonyos értelemben nem néz az ki rosszul. Viszont odakinn-odabenn, előbb vagy utóbb - talán már több kell hozzá, de akkor is - megtörténik az, ami édes elsőszigetelő korunk óta mindig: elkap a rezgés, és az a befogadhatatlan egyszer csak befogad.FelkészülniNos, most, hogy a hatásvadat elejtettük, lépjünk. Persze, hogy sárba vagy porba érkezünk majd, azt még nem tudhatjuk előre. Egy biztos: a Szigetre így is, úgy is fel kell készülni, persze nyilván attól függően, hogy mennyi időre szándékozzuk áttenni székhelyünket a Hajógyárira. Mi most - mivel mi magunk ezt fogjuk idén követni - induljunk ki a hazajárós verzióból. Szóval. Készítsük elő legcsinosabb játszóruháinkat (persze, hiszek egy folttisztítóban, de annyira azért mégse) és játszócipőinket (lapos, kényelmes, vízálló, az sem baj, ha már nem olyan fiatal). Válasszunk megfelelő táskát, pakoljunk bele pulóvert, esetleg esőkabátot (esernyő felejtős), papírzsepit és vécépapírt (!) is mindenképp.

Ráhangolódás

Amit még...Aztán még mehet bele minimál sminkkészlet (erre jövő héten még visszatérünk), valamint készüljünk fájdalomcsillapítóval és persze sebtapasszal. A készpénzt és/vagy a kártyát, valamint iratainkat helyezzük el biztonságosan, például övtáskába, vagy - itt az sem ciki - valami nyakbaakasztós alkalmatosságba. A mobilra és a fényképezőgépre is kössünk pertlit, ezzel megelőzhetjük, hogy egy indiszponáltabb pillanatunkban úgy kelljen búcsúpillantást vetnünk rá, hogy az éppen a Toi-Toi vécébe merül.Ember tervezPersze programfüzet is kell, tervezgessünk csak, ha másért nem, önmagunk előzetes hangulatba hozatala és persze a miheztartás végett. És, ami fontos: könyörgöm, lehetőség szerint pihenjünk rá a dologra! Teljesen jó lesz az a Sziget háromnapos előbuli nélkül is! Tényleg. No és jó tanácsokból talán ennyi elég is, innentől ne feledjük, hogy az a legjobb, ha nem várunk semmit, nem remélünk semmit és akkor megtörténnek a legjobb dolgok.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés