free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Google sötét oldala

Borsa         Címkék: fekete, google, háttér, nemzetközi, spórolás 0 hozzászólás

A Google fekete háttérrel működő változata nemcsak, hogy jól néz ki, de még energiát is spórolunk vele. Egyelőre viszont a nemzetközi keresőn kívül, sajnos, más funkciók még nem elérhetőek rajta.

Elkészült a Google fekete változata, a Blackle. Ez a kereső ugyanazokat a találatokat adja ki, mint a Google, csak épp az oldal háttere nem fehér, hanem fekete. Meg kell hagyni jól néz ki, azonban ez a dolog nem elsősorban az esztétikumról szól. Célja sokkal inkább az energiatakarékosság.Spórolás

Az egész 2007 januárjában kezdődött egy blogbejegyzéssel, ami azt taglalta, hogy egy fehér oldal megjelenítéséhez 74 watt, míg egy feketéhez csupán 59 watt energia szükséges, így ha a Google háttere fekete lenne, azzal 750 megawattórányi energiát lehetne megspórolni évente. Ennek nyomán az ausztrál Heap Media nevű cég fejlesztette ki a Blackle-t. Az alkalmatosság a Google nemzetközi keresőmotorját használja, tehát ugyanazokat a találatokat produkálja, mint amiket a Google-lal is kapnánk. Azonban egyelőre ennyi készült el, tehát a Google egyéb szolgáltatásai még nem elérhetők a fekete háttérrel.

Nem csak Darth Vader-rajongóknak

A kritikusok szerint a Blackle használatával igazából nem lehet számottevő energiát spórolni és a felhasználók még azzal is többet tehetnek az energiatakarékosságért, ha naponta 15 perce kikapcsolják a számítógépeket. Ezen kívül azt is kifogásolják, hogy a technológia csak LED, LCD és plazmamonitorokkal működik.(forrás: www.fashionista.com)

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés