free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Arcszőrözés

Borsa         Címkék: arc, megoldás, pattanások, sminkes, tippek 0 hozzászólás

A kósza pattanások, mindenkinek szereztek már rossz perceket. A bajuszka és a pajesz eltűntetése, pedig napi problémát jelent sokaknak. Sminkesünk szerint ezek nem akkora gondok, van megoldás.

Soha nem láttam még olyan címlapfotót, amelyiken szakállas, vagy pattanásos nőket mutogattak volna, így simán juthatnánk arra a következtetésre, hogy ilyen nők nincsenek is. Ám amikor belenézünk a tükörbe, kiderül, hogy de igen, vannak, és azonnal a retusálás betiltatásán kezdünk gondolkodni az egyenlő esélyek érdekében, pedig van egyszerűbb megoldás is.

Ez a maximum

PattanásSajnos törvényszerű, hogyha soha nem is volt gondunk a bőrünkkel, aznapra, amikor a legszebbek akarunk lenni, biztos, hogy kijön egy pattanás az arcunkra, lehetőleg az orrunk hegyére, vagy a homlokunk közepére. Nem könnyű feladatra vállalkozik, aki szakszerűen el akarja tüntetni. Általános hiba, hogy az eltüntetésre szánt korrektor színe elüt a bőr színétől. Az udvarlónk (ha normális), egy pattanást nem tesz szóvá, de egy narancssárgán virító korrektorpöttyre biztos, hogy rákérdez, vagy csak jóindulatúan felhívja rá a figyelmünket, hogy valami van az arcunkon.A megfelelő szín kiválasztásához a helyes megoldás, hogy a korrektor színét napfényben ellenőrizzük le. Természetes fénynél látszik, hogy tényleg egyezik-e a bőr színével, mert az előbb említett elütő színű mellett a túl világos korrektor sem alkalmas a pattanások eltüntetésére. Tény, hogy a szemünk alá jó, ha a bőrünknél világosabb korrektor kerül, mert a világos tónus kiemel. Pont ezért, ha a pattanásra világos korrektort teszünk, még púposabbnak hat. A legjobb, ha a bőrünknél egy árnyalattal sötétebb színt választunk. Sajnos a púpocskákat így sem lehet elsimítani, de legalább szemből már nem látszanak annyira.Érdekes, hogy habár a korrektort kimondottan arra fejlesztették ki, hogy a nem kívánatos dolgokat eltüntethessük vele, a pattanások nem hagyják magukat. A gyógyulófélben lévő pattanás teteje száraz és érdes, így persze a korrektort ujjbeggyel nem lehet belekenni, viszont a pattanás oldalára sem tapad, mert ott még annyira vékony a bőr, hogy nincs ami megtartsa. Annyit tegyünk, hogy vigyük fel a korrektort kis fejű ecsettel, ütögető mozdulatokkal dolgozzuk el, rögtön púderezzük, és többet ne nyúljunk hozzá.Ha sok a pattanás, jobb kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz fordulni, aki úgyis azt mondja majd, hogy nem szabad sminket használni a problémás bőrfelületre, és igaza is lesz. Ha mégsem hallgatunk a jó szóra, akkor nem korrektorral pöttyözgetve érdemes nekilátni, hanem olajmentes alapozóval vékonyan az egész felületet átkenve tehetjük homogénné a bőrfelszínt. Ne várjuk, hogy makulátlan lesz a bőrünk az alapozótól. A cél legyen inkább az, hogy összhatásban tisztább legyen a kép(ünk).

Kozmetikusért kiált

SzőrökA nőknek is van szőr az arcán. Kinek több, kinek kevesebb, de mindenkinek van. Van szemöldökünk, ami néha összenő középen, meg vastag, és azt már nem szeretjük; van bajszunk, és pajeszunk is, (bárcsak ne lenne), viszont szempillából csak keveseknek adatott annyi, amennyit szeretne. Vannak persze olyanok, akiknek tényleg sok gondot okoz szőrszálainak kordában tartása, de a többiek jobb, ha nem aggódják túl a dolgot. A hirtelen felindultságból leborotvált bajusz és pajesz nemcsak, hogy erősebben nő vissza, még szúr is. Ja, és még kis pattanásokat is okoz amíg nő, bár ezeket legalább már könnyedén el lehet fedni a fent leírtak alapján. Legjobb mégis az, ha kozmetikusra bízzuk a dolgot, aki a megfelelő módon, többnyire gyantával vagy csipesszel bánik el a nemkívánatos szőrökkel.A szőrök és a smink

Ne próbáljuk a pihéket alapozóval eltüntetni. Az alapozó rátapad a szőrszálakra, és ha erre még púder is kerül, akkor a végeredmény még feltünőbb lesz. Lehet alapozót használni, de a pihés területeken csak nagyon-nagyon vékonyan, és a púderből is csak kevés kerüljön rá. A felesleges púdertől úgy szabadulhatunk meg, hogy kézzel puhán átsimogatjuk az arcunkat. Ami a kezünkön marad, arra nincs szükség a sminkünkben.Kijelenthetjük, hogy olyan bőrünk, mint amiket a címlaplányok hordanak a magazin borítókon, sosem lesz, mert nekik sincs, de vigasztaljon a tudat, hogy a fenti ötletek alkalmazásával menthetjük, ami menthető.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés