free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 leggyerekesebb hely a városban

Borsa         Címkék: gyerek, játék, legjobb, lista, teszt 0 hozzászólás

Rossz időben, vagy ha unjuk a játszóteret, szívesen vinnénk a gyereket játszóházba. Ha nem tudjuk milyenek és hol vannak, segít a listánk. Tesztelés után az öt legjobb játszóház, nem csak gyerekeknek.

Nyáron, amikor már az összes játszóteret bejártuk a környéken, vagy éppen rossz idő van, és mi be vagyunk zárva a négy fal közé a gyerekkel, hamar kifogyunk a játékötletekből. Hiába is próbáljuk viszont meggyőzni saját gyártmányú perpétum mobilénkat, hogy ugyanaz a mesekönyv hatodjára is izgalmas, ő nem dől be nekünk. Ilyenkor a legjobb, ha némi felszereléssel együtt, bepakoljuk magunkat és a gyereket a kocsiba és elmegyünk egy játszóházba. Hogy ne kelljen átverekedni magunkat a városi dugókon, vagy hogy a város összes kisgyerekes anyukájával együtt ne egy helyre zsúfolódjunk be, utánajártunk, hol találunk igényeinknek megfelelő játszóházakat. Szemrevételezés és informálódás után, mi ezekre voksolunk.

Nézegesd a játszóházakat!

Állatkerti játszóházEz az a játszóház, amit gyakorlatilag minden kisgyermekes anyuka ismer. Éppen ezért bármikor is érkezzünk, mindig nagy a nyüzsgés. Az állatkert közelségét, illetve a játszó rész felszereltségét viszont nagyon vonzónak találtuk, így ha már nem tudunk otthon mit kezdeni magunkkal, megéri eljönnünk. A kötelező mászókák, hinták, csúszdák és légvárak mellett egész nagy volt a társasjáték részleg, ahova asztalokat helyeztek, így itt akár rajzolhattak is a gyerekek. Horgásztavat is találtunk, aminek a kicsik nagyon, a szülők kevésbé örültek, mert nem kellett két percnél több, hogy a gyerekek csurom vizesek legyenek. A legnagyobb kihívás a szülők számára az volt, hogy az egyetlen, számukra nem hozzáférhető helyről, a felfújható ugrándozós sarokból hogyan halásszák ki a gyereküket. A játszóházat ötletesen rendezték be, ahol azért egy reklámsarok is helyet kapott. Bár a gyereknek nyilván mindegy, hogy ki szponzorálta az éppen a kezében lévő játékot. A látottak mellett az az információ sem volt elhanyagolható, hogy az állatkertből érkezők, a játszóházba kedvezményes jeggyel juthatnak be.(Nyitva tartás: 09:00-20:00; 0-10 éves korig; külsős látogatók díja hétköznap 1000 forint, az állatkertből érkezetteké 500 forint)

Kettejüké volt a terep

Belvárosi JátszóházIgencsak meglepődtünk, hogy a Westend közelében található egy ekkora játszóház, aminek létezéséről eddig mit sem tudtunk. Délután fél három felé járt az idő, amikor megérkeztünk. Valószínűleg ennek volt köszönhető, hogy gyakorlatilag az ürességtől kongott a játszoda. A logikai és egyéb játékok garmadája nem volt akkora mint az előbbi helyen, a megszokottnál viszont több felfújható csúszdán, illetve labirintusban játszhatnak a gyerekek. Mint megtudtuk, ezekre akár felnőttként is felmászhattunk volna. Az egészen kicsiknek egyébként egy külön sarkot is elkülönítettek, ami bár takaros, de a többi játszóházzal összevetve, semmiképpen sem ezt neveztük volna a játszóház erősségének. Az viszont mellettük szólt, hogy mivel félig-meddig alagsorban van a játszóház, a kellemes idő légkondi nélkül is biztosított egész nyárra. Az a kis figyelmesség pedig külön tetszett, mellyel a radiátorok széleit - a baleseteket elkerülendő - a felfújható csúszdákra emlékeztető anyaggal fedték le.(Nyitva tartás: 10:00-20:00; 1-14 éveseknek; Napijegy 2.800 forint, egyébként negyed órás lebontásban)

A játék nem póz függő

Bilimbó Nemzetközi JátszóházaAmikor elindultuk, hogy bejárjuk a kiszemelt játszóházakat, az első kerületi Bilimbó-nál gyakorlatilag zsákutcába jutottunk. Nem mintha, nem lett volna szimpatikus az, amit ott találtunk, viszont megtudtuk, hogy a nevére rácáfolandó, a Bilimbó már egy ideje nem játszóházként, hanem óvodaként üzemel. Nyáron főleg tematikus táboroztatással foglalkoznak, amibe persze bármikor bekapcsolódhat a gyerek, és így akár úgy is vehetjük, mintha egész héten játszóházazna. Nem elhanyagolható tényező viszont, hogy nélkülünk. Év közben visszaváltanak az óvodai üzemmódra, ekkor már valóban szerveznek játszóházakat is, amiken a kicsivel együtt mi is részt vehetünk majd. Ami nekünk elsősorban megtetszett, hogy itt Montessori módszerrel vezetett foglalkozásokra írathatjuk be gyerekünket. Egyébként a hangulat baráti, sőt családias volt, ez mindenképpen előnyére vált az óvodai környezetnek.(Csak előzetes bejelentkezés alapján; Fizetés egységes a játszócsoportokban, nem függ a korosztálytól vagy a csoport fajtájától, kivéve a nyelvi játszócsoportokat)

Nem csak apukáknak

Dzsungel KalandparkA nap végén, amikor fotósunkat kérdeztük, ő egyértelműen erre, a Savoya Parkban található játszóparkra voksolt. Gyerekkorából a csúszdás, színes golyós játszóházak kimaradtak, és nagyon élvezte, hogy itt - korhatárra való tekintet nélkül, de persze csak módjával - belevethette magát a gyerekeknek készített labirintusba és golyótengerbe. Találtunk habszivacslabda-ágyút is, ami - már meg sem lepődtünk - nem is a gyerekek, hanem az apukák kedvence volt a játszóház dolgozói szerint. Itt is találtunk kreatív sarkot és legnagyobb örömünkre egy hatalmas asztalt is. Az állatkertnél láttunk utoljára hasonlót, így díjaztuk, hogy itt ismét adhattunk egyet a hagyományos, rajzolós, gyurmázós elfoglaltságoknak. Ami ha nem is tűnt olyan önfeledt szórakozásnak mint egy felfújt labirintusban bukdácsolni, a készségfejlesztésnél rengeteget számít.(Nyitva tartás: 10:00-20:00; 0-12 éves korig (legalábbis játék szempontjából); 1 óra 1200 forint, egyébként perces leosztásban működik, és egy év alatti gyerekeknek ingyenes)

Kettő az egyben módra

JátékpalotaIde kellett a legtöbbet utaznunk, persze pusztán csak azért, mert kiinduló pontunktól Óbuda esett a legmesszebbre. Mikor odaértünk, csak úgy, mint a belvárosban, az időpont miatt, gyereket nem nagyon találtunk. Légvárakban, labirintusban, szivacslabda-ágyúban és csúszdákban egyébként itt sem volt hiány, természetes fényben viszont annál inkább. Ezt annyira nem díjaztuk, azt viszont igen, hogy ha a gyerekünk szülinapi partira lenne hivatalos ide, nem kellene plusz köröket futnunk az ajándék miatt. Hiszen a játszóházhoz egy játékáruház is tartozott, ahol az ajándékvásárlást bármikor gyorsan letudhatjuk. Az éppen ott tartózkodó szülők fele (mielőtt bedőlnénk az 50 százalék jelentősségének, nem árt tudni, hogy ez jelen esetben egy anyukát jelentett) igen messziről érkezett. Őt a hely - elsősorban biztonságossága miatt - abszolút megnyerte, ezért is vállalkozik két gyerekével gyakran az ideutazásra.(Nyitva tartás: 10:00-20:00; hétvégén: 9:00-20:00; napijegy hétközben: 1300 forint, de befizethetjük egy, illetve fél órára is a gyereket)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés