free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ha a csaj hippi...

HT         Címkék: csajok, dresszkód, hímtag, hippi, öltözködés 0 hozzászólás

Hímtagunk szerint a csajok azért öltözködnek, mert fáznak. Meg azért is, mert a külvilág értésére akarják adni, hogy kik közé szándékoznak tartozni. A dresszkód sorozat második része: a hippicsajok.

A hippiséghez nem elég a hosszú haj, az afrofrizura, a farmernadrág, az öv, a saru. Igazi hippinek lenni a társadalmi renddel szemben tanúsított erőszakmentes ellenállást jelenti. Annak ellenére, hogy napjainkban a hippizmus korszerűtlen és utópisztikus, még mindig vannak a globális antidivat által öltözött neohippi csajok, akik rasztahajjal, trapéznadrágban, hímzettblúzban, és erdélyi csergetarisznyát nepáli felöltővel ötvözve demonstrálják a hippizmust. Nagy szerencsénkre, viszont manapság már csak elvétve találkozhatunk velük.A hippizmus a hatvanas évek elején alakult ki az Egyesült Államokban. A hippiket meg lehetett ismerni az öltözködésükről, meg a frizurájukról, meg arról, hogy szabadon szexeltek és kedvelték a testszagukat. A hippik zenével, tudatmódosítókkal és virágokkal akartak erőszakmentes forradalmat csinálni. Állítólag a szovjet titkosszolgálatok is vastagon benne voltak a hippi ideológia USA-beli elterjedésében. Elviekben és anyagilag is támogatták a hippik virághatalmát és tiltakozását a fennálló rend, Johnson, Nixon és a vietnámi háború ellen. A Kreml és számos hippimozgalmár bánatára a világforradalom elmaradt, viszont a hippidivat túlélte az elmúlt negyven évet.

Nem biztos, hogy pacifista

Képzelt riportMagyarországon a hatvanas évek végefelé a belügyi szervek jelentéseiben már írtak hazai hippikről, és egy kalap alá vették őket a csavargókkal, a munkakerülőkkel, és a huligánokkal. A hatalomnak a hippizmus még akkor is imperialista maradt, ha az a kapitalizmus radikális kritikáját jelentette, ezért tiltották és üldözték is. Rossz nyelvek szerint Déry Tibor munkáspárti megrendelésre írta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című kisregényét. Lehet, hogy csörgött a telefon a pártközpontból, hogy: "Tibi bátyám itt ez a hír az USA-ból. A bőrbekötött motorosok agyonvertek egy néger srácot a montanai fesztiválon. Nem mondjuk be a rádióba, de írhatnál a hír apropóján egy elriasztó riportot az imperialista hippikultúráról, meg egy disszidens házaspárról, akik kábítószerek és fesztiválozók szörnyű kavarodásában keresik egymást." 1971-ben megszületett a regény. Lehet, hogy egy politikai kampányszándéknak köszönhetjük, hogy 1973-ban a marihuánás cigarettáról énekelhettek a Vígszínház színpadán, de az biztos, hogy az Adamis-Presser szerzőpárosnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a hippidivat túlélte a rendszerváltást és az ezrdefordulót is. DivathippiHa manapság egy csaj hippinek öltözik, attól még nem feltétlenül pacifista, feminista, polgárjogi aktivista, vagy városi sámán. Egy hippinek öltözött csaj nem feltétlenül él ökofaluban, és nem feltétlenül hisz a természetgyógyászatban. Egy hippinek öltözött csaj nem feltétlenül érdeklődik a művészetek iránt, -bírja a rock és a folkzenét, -ért egyet az abortusszal és a fogamzásgátlással, -áll ki az elnyomottak és a kisebbségek jogaiért, -utasítja el a médiát, -akarja legalizálni a drogokat. Egy hippiruhás csaj nem feltétlenül ítéli el a rablókapitalizmust, nem feltétlenül lázad a fogyasztói társadalom és a globalizmus ellen, nem feltétlenül tüntet a világbékéért vagy az elesettekért, esetleg a pandákért. Ja és nem feltétlenül kommunista.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés