free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az alkalomhoz illő viselet

Borsa         Címkék: bakik, fesztivál, jótanácsok, öltözködés, sziget 0 hozzászólás

A Szigeten megannyi merényletet követhetünk el önmagunk és ruhatárunk egészsége ellen. Ezúttal az öltözködésünkben elkövethető bakik elkerülésére, tapasztalatcsere és jótanácsok a fesztivál terepre.

A Sziget, olyan mint a havi ciklus, pontosan augusztus elején megérkezik, immár tizenötödik éve és eddig még nem késett (persze sose lehet tudni, mit hoz a jövő). Ugyanilyen kiszámítható volt az is idáig minden évben, hogy sokan lesznek és hogy, a Hajógyári-sziget évközbeni zöld flóráját meghazudtolóan nagy por (eső esetén pedig sártenger) lesz. Rutinos szigetelők már alkalmazkodtak a viszonyokhoz, és gyakorlott mozdulatokkal választják ki a megfelelő öltözéket a szekrényből. Aki a Diákszigeten kezdte az edzést, az nem feledte még el annak hangulatát és higiéniai egyszerűségét, és könnyebben hagyja otthon parti ruhatárát, választva inkább valami praktikusat és kényelmeset.

Nézegess Sziget-öltözeteket!

Az örök farmerAz elmúlt tizenöt évben sokat fejlődött a Sziget, de vannak alapdolgok melyek nem változtak. A por a Nagyszínpad előtt, a por a többi színpad előtt, és a por úgy általában mindenhol. Ezt szem előtt tartva érdemes a bevezetőben már említett főleg világos aljakat (szoknya, sort, nadrág) mellőzni. Tapasztalatból mondjuk, hogy egy idő után nem érdekel hova ülsz le, csak a fenekeden legyél, és ezek után nincs az az intelligens, fékezetthabzású mosópor, amely eltűnteti emlékeidet ruháidról. Javasoljuk a farmert mint non plus ultrát, illetve a sötétebb, színes darabokat. Ezenkívűl a felhajtott nadrágszár sem elvetendő ötlet a lányok számára, mert a földig érő textil elég visszataszító koszokat tud összegyűjteni először a szabad terepen, aztán a mobil vécék aljáról. Senkinek sem lesz gusztusa kimosni, azt garantáljuk.Kisvakond nadrágjaA sok zseb nem hátrány. Bizony a Szigeten (mint általában a fesztiválokon) sosem megy ki a divatból a military, jó ha mindenhol akad egy kis zsebecske, és felülírjuk azt az évszázados illemszabályt, mely szerint úrinő táska nélkül nem megy ki az utcára. Ha ugyanis pénzen, papíron (személyi és papírzsepi formájában) és kulcson kívűl semmi mást (bocs, BKV-bérlet és jegy is kellhet) nem áll szándékodban kivinni a Szigetre, akkor gyakorlatilag felesleges a táska. Mindenképpen jobb táska nélkül, jól zárható zsebekkel rendelkező ruhákban pogózni. A táska csak útban van olyankor, amikor vehemensebb szórakozásra vágysz. Plusz az ördög nem alszik alapon folyton aggódhatunk, hogy nem lopják-e el belőle azt, ami mi vagyunk.

Borsa jókívánság A Szigeten mindenkinek az a célja, hogy kellemesen, kötöttségektől mentesen tölthessen el kedvenc zenészei társaságában néhány napot. Épp ezért nem hátrány, ha nem kell folyton azon aggódni, hogy koszos lesz, hogy ellopják, hogy elhagyod, rátposnak vagy leöntik. Úgy öltözz fel, hogy csinosnak is érezd magad, de praktikus és kényelmes legyen az öltözéked! Vagyis öltözz fel minden görcsösség nélkül és érezd magad nagyon-nagyon jól a 15. Sziget fesztiválon!!

Itt említem meg, hogy eleddig főleg az aktív szigetelést kedvelők szokásainak megfelelő ötleteket osztottunk meg veletek, de természetesen tudjuk, hogy vannak könnyebb műfajban szórakozók is. Természetesen, aki pogózástól mentesen tölti az estéket, az vigyen táskát, de kényelmeset, és akkor nyugodtan lehet nála egy kis üveg víz, amely segít a dehidráltság elleni küzdelemben.

Kiterítve

Két lábbal a porbanA cipőkről is beszélnünk kell, mert láttunk már lányokat sírdogálni a Nagyszínpad előtt egy-egy zúzósabb koncert után. Flip-flop és egyéb papucskákban szigorúan tilos koncertezni, mert nem csak a szűzességedet, de a nagylábujjadat is elvesztheted - bár mindkét helyzetben ott lesz a megfelelő segítség az intim-, illetve a Vörös Kereszt sátor formájában. Kéretik mindenki zárt cipőben menni! Jó, oké! Tegyünk különbséget azok között, akik napközben kultúrálódnak és pihennek a Szigeten: jó időben kétségtelenül melegük lesz, és szellőztetni akarják majd magukat, ez más tészta. Aki viszont dolgozó emberként az esti programokra kíváncsi, az legyen szíves "védőöltözetben" megjelenni. A szandimandikat és a balerinatopánkákat tegyük el a Sziget utánra, amúgy sem élnének túl maradandó károsodás nélkül egyetlen napot sem. Csak az vegye föl kedvenc topánkáit, aki ki akarja nyiffantani őket.Kipróbáltan a legjobb megoldás a magas szárú tornacipő, nem véletlenül árulják már évek óta a bevezető úton nulla árengedménnyel. Előnyei, hogy nem oly katlan meleg mint a túrabakancs (amibe, azért belerohad a lábfej), viszont magas szárú. Így kicsit jobban véd a portól, kosztól és még a divathoz is van némi köze, ami viszont az előbb említett túrabakancsról nem mondató el. Használat után vágjuk be egy lavór vízbe, sikáljuk ki, és jól szárítsuk meg félárnyékos helyen, így 80-90 százalékos pontosággal visszaállíthatjuk az eredeti állapotokat. Mosógép - és ezt a cipők szakszervezetiseként is mondjuk - felejtő, mert a 40 fokokat a gumitalp nem bírja ki minden károsodás nélkül.

[PAGEBREAK]

Angolszász menyecskékMásik, még éppen divatos fesztivál lábbeli a veszkó csizma, szigorúan térdig érő, bő szoknyával. Ez az angolszász szigetelő lányok kedvence volt immár négy éve, de még mindig benne van az igazság, mert egyszerre kényelmes és nőies. Ebben még a korsó sör is jól áll a menyecskéknek. Az igazi bőr veszkó csizmákat divatos strasszos, szegecses utánzatokra cserélni szigorúan tilos, és konkrétan semmi értelme. Mert a por ugye, az a fránya, úgyis egy-kettő belepi a díszeket. Ezt szintén nem jogosult a kedves szigetlakó gumicsizmára cserélni, legalábbis amennyiben nem esik. Ez utóbbi ugyanis a világ egyik legpraktikusabb cucca esőben, ugyanakkor a legnevetségesebb (és gombaérlelőbb) szárazságban. Szóval a gumicsizma az esős napok Jolly Jokere, bár tapasztalatok alapján idáig egyszer volt rá igazán szükség, két éve a záró napon.

Szigetre való viselet

A divat kulcsa a felsőEgyébként ugye mindenki vérmérsékletének megfelelően öltözködik fel és mulat, ez kábé alapigazság. Ha divatozni akarunk (mert igenis akarunk), akkor azt a felsőinkkel tegyük. Flitteres top, masnis őrület, atléta vagy egyszerű bikini felső. És persze biztosak lehetünk benne, hogy a Szigeten is találunk majd néhány érdekes pólót az árusoknál. A lényeg, hogy bármit felvehetünk, ami csak jól esik, de készüljünk fel, hogy valóban fel is kell. Kimelegszünk, meg hát hűvösebb is van éjjel, ezért kössünk derekunkra már induláskor egy plusz hosszúújjút - mintha a saját nagyanyáinkat hallanánk, de sajnos igaz. Nem lenne vicces egy heti jegyet bukni az első ereszd el a hajam miatt.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés