free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Maradjon vagyonod!

Borsa         Címkék: ötlet, pénz, sziget, szórakozás, tudatosság 0 hozzászólás

A szigetes hangulatfokozás erőteljes hatást gyakorol anyagi helyzetünkre. Mivel egy kis tudatosság még az ereszd el a hajam üzemmódban sem árt, összegyűjtöttünk néhány ötletet vagyonmentésre.

A Sziget prototipikus arcai feltételezhetően idén sem a meghatározhatatlan korú tarajos punkok lesznek a jég hátáról, ha csak a belépésért leszurkolt forintokat szemrevételezzük. Tény, hogy a nálunk pénzesebb külhoni versenyzők esnek bele nagyrészt a Szigeten egész hetet eltöltők népes táborába, a fesztivál ugyanis évek óta nemcsak a programkínálat nívóján, de a szolgáltatások körén, minőségén és mennyiségén is lendített egy nagyot. A város a városban jelenség persze a bukszát is érinti: pránahívők és antiglobalisták előnyben. Jó, a zuhanyfülkéket egyelőre nem cserélik jakuzzira, sőt a TOI-TOI-k édeskés műanyag aromájának és a kifőzdék füstjének finom elegyétől sem kell elköszönni, azért egy havi keresetet így is minden megerőltetés nélkül el lehet tapsolni az európai fesztek doyenjén.

Most még örülnek

Segíts magadonMivel feltételezzük, hogy ez utóbbi nem cél (rosszabb esetben csak szomorú következmény), szánjunk a mulatírozás előtt egy-két értékes percet rá, és gondoljuk végig, nagyjából mekkora összeget kívánunk/tudunk otthagyni az Óbudai-szigeten. Ha egy megközelítő tól-ig értéket be tudunk lőni, már jók vagyunk - innentől némi önfegyelemmel és következetességgel már elkerülhetjük, hogy a szeptemberi fizetésig combosabb adósságokba verjük magunkat, és a haverjaink még az unokáinkat is megátkozzák, amiért a nyárzáró bulikra szánt pénzüket kunyeráljuk el.Persze szó nincs arról, hogy bárkit az otthon csomagolt szendvicsezésre biztatnánk a legendásan pazar indiai, cseh vagy thai konyha ellenében, melyek a Sziget kulináris vonalának mindenkori élmezőnyét erősítik, de a szalonspicces "minden bódénál egy csecsebecse" után a másnapi elszámoláskor könnyen beüthet a krach. Ha a maradék időt nem a lelkisegélyesek bázisán óhajtjuk tölteni, válasszuk alkalomadtán a lemondást (ebben több, erre szakosodott sátor személyzete is megerősít majd - ha nagyon elszállnánk, grasszáljunk kicsit a civil meg a vallási negyedben).

Állandó őrző-védő szolgálat

Fő a biztonságHa amiatt aggódunk, hogy kisebb-nagyobb összegű kápénknak könnyen lába kel(het), bőven elég annyit magunknál tartani, amennyiből a tíz éve nem látott osztálytársakkal bedobjuk a felest a viszontlátás örömére: a K&H Sziget-fiókja minden nap nyitva áll, de az éjjel-nappal működő ATM-ekből is 10 darab szolgálja a közt, hogy feltölthessük a villámgyorsan apadó készletet. Magyarán: ha a bungee-ra elment a háromnapi költségvetés, és a túlélést még egy vadiúj ruhával is megünnepeltük, ha a hitelkeretből még mindig futja, irány az automata. Ha pedig minden kötél szakad, a pókersátorban még mindig megpróbálhatunk lepacsizni Fortunával, vagy vonszoljuk el az első szembejövő, vagyonos franciát a házasságkötő sátorig, és írassuk a nevünkre a Loire menti villáját (az akció előtt azonban ne pálinkával itassuk, nemigen bírják). A talpraesettségen múlik minden, na.A pakkunk biztonságán való parázásnak sem kell belerondítani az esténkbe: ha szükségesnek ítéljük, dobjuk be a csomagmegőrzőbe, vagy szereltessük fel biztonsági jeladóval, ami riadót fúj a posztoló szekuritinek, ha valaki a mi holminkkal óhajtana kislisszolni a kapun. Ha nem éri meg a macera, akkor egyszerűen sózzuk rá a haverjaival söröző pasinkra vagy a Színház- és Táncsátorban lecövekelt jóbarátnéra. Persze nem árt, ha nem a vagyont érő családi ékszerekkel teleaggatva indulunk neki rázni, és a nerc helyett a farmerdzseki mellett döntünk.

Az utolsó garasainkból

ÚtonAz oda- és hazaút is a költségkímélés egy módja: ha nem ragaszkodunk a taxihoz, és beérjük a kicsit zsúfoltabb, olajszagú buszjárattal, ahol egymásra borulhatunk a bepunnyadt sorstársakkal, háromszáz forintból megvan a hazamenet - ha pedig a romantikázás még a pogózás után sem veszett ki belőlünk egészen, négyszázért hajókázásra is van módunk, minden nap éjjel 1-ig. Sőt, a bringásoknak teljes őrzés és védelem jár a cangára, ingyen.Ha (ne) adj' Isten egy bjutiful sztréndzsör sátrában érne a nap első sugára, vagy húzzunk el újabb napijegyért (ez bent is megvásárolható), vagy iszkoljunk a lógósokat felkutató, kíméletlen kommandó elől: reggel nyolc után ugyanis már nem érvényes az előző napi karperec. Bár a legolcsóbb megoldásnak az illegalitás tűnik, nem éri meg az egész napos menekülés és stressz (viszont, ha elkapnak, megvan a bejáratig a kisbuszos ingyenfuvar, és a tömeget is elkerültük).SummaSzögezzük le, hogy a Sziget nem a spórolásról meg a takarékos üzemmódról szól, a nadrágszíjat utána is meghúzhatjuk. Ha tehetjük, lakmározzunk nagyokat, hívjuk meg a barátainkat, koktélozzunk, kóstoljuk meg a honi borászat aranyérmeseit, és ne búslakodjunk, ha a Nagyszínpadon összetapossák a cipellőnk, vagy a Zúzdán leöntenek. Nagyvonalakban: nagyvonalúan, nagylábon - ameddig a takaró ér.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés