free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Manu Chao a Szigeten

Megyeri Nikolett         Címkék: extázis, fesztivál, koncert, manuchao, sziget 0 hozzászólás

Aki azért érkezett tegnap este a Sziget Nagyszínpada elé, hogy másfél órán keresztül extázisban táncolhasson, megkapta, amit akart. Aki kicsit többre vágyott, annak is be kellett érnie a tánccal.

Amikor társaságban Manu Chao kerül szóba, általában meg szoktam kérdezni az embereket, hogy szerintük hány éves lehet. Akik nem tudják már valahonnan ezt az adatot, azok leginkább soha nem találják el, közelítőleg sem, és meglepődnek, amikor elmondom. Ezen nem csodálkozom. Még azok után sem, amit tegnap este a Nagyszínpadon láthattunk.

Nézegess képeket a Manu Chao koncertről!

Az áramszüneten kívülŐszintén szólva, a magam részéről meglehetősen elfogultan indultam neki ennek a koncertnek, tekintettel arra, hogy Manu Chao, Petőfi Csarnok-beli, 2002 május végi szabad téri koncertjén én igencsak jól éreztem magam. Méghozzá úgy, hogy nem feltétlenül tudtam sem akkor, sem azóta megmagyarázni, hogy egész pontosan miért, de mégis. Ezért erősen reménykedtem benne, hogy ezúttal is valami hasonlóban lesz majd részem. Nos, hát kicsit másban lett. Azt például meg kell említeni, hogy kétszer kiment az áram a koncert alatt a Nagyszínpadon és környékén. Ám ez a koncert azért így vagy úgy, de mégiscsak többet érdemel annál, mint hogy holmi áramszünetről maradjon emlékezetes.Számolatlan

Nem számoltam meg, hány számot játszottak el a másfél órás koncert alatt. Egyrészt mert nem matekozni mentem, hanem szórakozni, másrészt pedig mert nem is nagyon lehetett volna, hiszen rengeteg egyveleg hangzott el. A Clandestino és a Proxima Estacion: Esperanza című nagylemezekről összeválogatott slágerdalok mellett helyet kapott a repertoárban - sajnos csupán csak - néhány, valóban elmaradhatatlan Mano Negrá-s darab is. Szinte az összes szám, a lemezeken megszokotthoz képest, erősen eltérő hangszerelésben hangzott el. A jövő hónapban megjelenő, La Radiolina című új albumról azonban nem igazán kaptunk még ízelítőt sem. Talán ha hagyták volna még őket játszani tizenegy után, akkor... No, de vegyük úgy, hogy majd legközelebb.

Mintha nem is ő lenne

NagylazánManu Chao olyan volt tegnap, akár egy sármos latin halász, aki épp csak az imént tette le a színpad szélén a hálót meg a halaskosarat, hogy aztán magára akaszthassa piros gitárját majd nagy lazán megtáncoltassa az egybegyűlteket. Történetesen a most épp a Sziget Nagyszínpada előtt, legfőképpen miatta összeverődött több tízezres, masszív tömeget. Mindezzel csak az a gond, hogy nem biztos, hogy ennek az egésznek a Nagyszínpadon volt a legjobb helye. Nem azért, mert Manu Chao ne lenne elég nagy sztár vagy ne érdekelne elég embert. Mert hát persze, hogy mindkettőre dehogynem a válasz. Hanem azért, mert az a fajta szuggesszió és mondanivaló, amit ő képvisel - már ha feltételezzük, hogy erre igényt tartunk - másfajta, némileg intimebb körülmények között jobban érvényesül. Viszont ha abból a szempontból nézzük, hogy fesztivál, hippiskedés, mulatozás, lazulás, akkor azt végül is megkaptuk. Ezen a koncerten tényleg a legelejétől a legvégéig táncoltak az emberek, és bizony nem csak közvetlenül a színpad előtt, hanem sokkal hátrébb is. Ez pedig ebben az országban azért nagy szám.KösziAzt nyilván nem tudhatjuk, hogy milyen lett volna Mika koncertje - aki pár hete ugyebár lemondta a fellépést arra hivatkozva, hogy egy tévéshow felvételén kell részt vennie -, de talán mások nevében is szólok, amikor ezúton, amúgy csöndeskén azért megköszönöm neki, hogy nem jött el, és helyette kaptuk ezt. Manu Chao viszont jöhetne, minél gyakrabban, még ha nem is feltétlenül a Szigetre.Ja és egy információval még adós maradtam: Manu Chao 46 éves.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés