free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 nemzetiségi étel a Szigeten

Borsa         Címkék: étel, lista, multikulti, nemzetiségi, sziget 0 hozzászólás

A Sziget gasztronómiai szempontból is kifejezetten multikulti. Így nem muszáj csupán lángoson és hot-dogon élnünk. A mellényúlások elkerülésére pedig összegyűjtöttük, mit érdemes még megkóstolni.

Bizony volt idő, mikor még azon drukkoltunk, hogy jaj, csak megússzuk egy kiadós gyomorrontás nélkül a Szigetet. Mostanra viszont szerencsére már ott tartunk, hogy a fesztivál agyonhangsúlyozott multikulti mivolta a kulináris élmények területén is abszolút megmutatkozik, méghozzá elég változatosan. Épp ezért állítottunk össze egy listát a Szigeten kapható nemzetiségi kajákból.

Nézegess nemzetiségi ételeket!

BográcsgulyásNem kell ahhoz a pusztába utazni és kérődző szürkemarhákat meg szalutáló lovakat bámulni órákon át, hogy a derék külföldi végül is megkóstolhassa a tradicionális magyar ízeket. A Szigeten nagy számban jelenlévő fesztiválturistáknak ez a gasztronómiai élmény bizony ugyanúgy jár! A Wan2 színpad szomszédságában három bográcsban készül a gulyás, no meg persze a pörkölt, a pacal és társai. Ajánlható persze magyar városlakóknak is, akik a gyorséttermek, pizzázók és török büfék kulináris háromszögében élve már alig emlékeznek arra, hogy milyen egy jó kis magyaros bográcsos.

Ez nem csevapcsicsa

CsevapcsicsaA Nagyszínpadtól nem messze található, nemzetiségi ételeket árusító soron található a szerb konyha sátra, ahol főleg a húsimádók találhatnak kedvükre való fogásokat. Színvonalasnak tűnik például a szerb csevapcsicsa, azaz a hagymás-fűszeres, darált húsból készült kolbászka. De kaphatunk itt saslikot vagy sima sült kolbászt is. És hogy némi zavar is vegyüljön a képbe, az étlapon görög saláta is szerepel.

Nem gyors, hanem gyros

GyrosA gyrost a legtöbben inkább a török büfékből ismerik, bár ez az elnevezés hivatalosan az étel görög verzióját takarja. A török változat neve pedig ilyenformán döner kebab. Ám akárhogy is hívjuk, az kétségtelen, hogy ez a kaja már hazánkban is abszolút mértékben integrálódott a nagyvárosi étkezési "kultúrába". Egész biztosan vannak elegen, akik, ha összehasonlítanák, hogy mennyi gyrost fogyasztottak el egy adott időszakban és ehhez képest mondjuk mennyi hagyományos, magyaros ételt, akkor valószínűleg a gyrosok győznének. Aki a Szigeten sem szeretne lemondani a megszokott ízekről, az a fesztivál területének jó néhány pontján megtalálhatja a gyrosárusokat.

A fűszer még hiányzik

SamosaFőleg vegetáriánusoknak ajánlható a szintén a Nagyszínpad szomszédságában, a nemzetiségi ételeket árusító soron található Indiai konyha. A legfinomabb fogás itt többek szerint a samosa, mely tulajdonképpen zöldborsóval és krumplival töltött kelt tészta, amúgy észak-indiai specialitás. Ugyanitt vételezhetünk még például krémes paradicsomlevest, illetve illatos, hosszú szemű basmati rizzsel készült fogásokat is.

Nem helyben készült

SushiPár nappal ezelőtt, amikor a szerkesztőségben a Szigetről hiányzó kajákról beszélgettünk, szinte egyszerre ugrott be többünknek is a sushi. Nos, kiderült, hogy idéntől már ez is kapható a fesztiválon, bár egyelőre még csak a VIP-részben, de már megjelent. A nyers halas-rizses japán ételkülönlegességet legalább egyszer az életben meg kell kóstolni. Már csak azért is, hogy véleményt alkothassunk róla, amit aztán az ezzel kapcsolatos viták során - hiszen a sushi evés igencsak megosztja az embereket - meggyőződéssel hangoztathatunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés