free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szerethető rocker csajok

HT         Címkék: csajok, dresszkód, hímtag, öltözködés, rocker 0 hozzászólás

Hímtagunk szerint a csajok azért öltözködnek, mert fáznak. Meg azért is, mert a külvilág értésére akarják adni, hogy kik közé akarnak tartozni. A dresszkód sorozat harmadik része: a rocker csajok.

Dresszkód sorozatunk első ésmásodik részéből már kiderült, hogyan és miként vélekedik Hímtagunk a hippi és az infantilisen öltözködő csajokról. A mostani, harmadik részből viszont is egyértelművé válik, hogy a rocknak semmi köze a sátánhoz, de az is, hogy bár a harmincas nők szeretik ezt a zenét, mégsem öltöznek rocker lánynak.A rockzene az ún. könnyűzene egyik megjelenési formája. A rockzenét általában rockzenei együttesek adnak elő jellemzően ének, dob, basszus és gitár felállásban. Számos rockstílusban használnak billentyűs hangszereket is, de azok a bandák bénák. Az első slágerlistavezető rockdalt Bill Haley rögzítette 1954-ben.

RocksuliA rock egyidős a zeneiparral, egyidős a 45-ös vinilekkel, és egyidős a tömegkommunikációs cirkusz és a fogyasztói társadalom csúcsraindításával. A rock szórakoztatóipari sikerének titka a lázadás. A rock első vásárlói az ötvenes évek - például szüleik életformája ellen lázadó - tinijei voltak. A generációs ellentétet kiaknázó zenei műfaj megjelenése utáni öt évben megháromszorozódott a zeneipar bevétele az USA-ban. Mit sem változott azóta a rock üzenete. A zene- és médiamogulok által irányított lázadás jövedelmező iparággá nőtte ki magát, és a rock a kultúratörténet kihagyhatatlan részévé vált. Napjainkra a fogyasztói társadalom csúcsra járatódott, és a rock a demokratikus lázadás lehetősége lett. A lázadás misztikumának fogyasztói álantikrisztusok ezrei közül választhatják ki a kedvükre valót. A zeneipar kiszolgálja az összes műlázadó igényét, és forrongani vágyók milliói áldozhatnak a rockbálványkereskedelem oltárán. Például a metálosok - a rockzene hetvenes években megjelenő metál alágának kedvelői - mára több tucat alfajnak (black, death, doom, heavy, speed stb.) hódolhatnak. Viszont az utóbbi évtized legsikeresebb mainstream rosszfiújának - a múltszázadi celebritikről (Marilyn Monroe és Charles Manson) elnevezett Marilyn Mansonnak - az életműve csak ártott a vámpíroknak.

Női rockTévedés, hogy a rock a férfiaké. A rock alanyi jogon a nőké is. És nők is szeretik a rockzenét, még akkor is, ha elmúltak harminc évesek. Egy zenei stílus nemi kisajátítása ugyanolyan pejoratív kategorizálás, mint a kisbaba színek, vagy mint kiscsajtévét csinálni a Vivából a kisrácoknak szóló MTV ellen. Főleg úgy, hogy egy cég a kettő. Ráadásul csak Magyarországon olyan elbaltázottak a közízlésformálók, hogy még mindig undergroundnak vélik a rockot, és ezért nem érzik a hazai médiumok közszolgálati feladatnak rockzenét sugározni, a kereskedelmiekről nem is beszélve. Annak ellenére, hogy a magyar tömegkommunikációban a rockzene agyonhallgatott, azért léteznek rocker csajok.

A zárkózott fekete szín

Fekete mágiaTévedés, hogy a rocker csajok halálfejes pólyában csecsemősködtek, és vérszerződésest, vagy vámpírosat, vagy alkoholizálósat játszottak kislánykorukban. Tévedés, hogy a rockerlányokat meghágja a sátán vagy, hogy egy fordított kereszttel veszik el a szüzességüket. Az is tévedés, hogy a rockercsajoknak koponyagyűjteményük van a hálószobájukban. Viszont az igaz, hogy egy rockernek öltözött csaj - lehet goth, dark, metal, punk, emo vagy bármilyen rocker - az egyénieskedés és a kitűnés jegyében jellemzően feketében jár. Azt, hogy miért olyan népszerű a fekete a rockkörökben megmagyarázhatjuk a szín egyszerűségével, eleganciájával, karcsúsító illuziójával, esetleg azzal, hogy a fekete szín zárkozottságra utal, de azzal is, hogy az emberek többsége általában temetésekre és gyászoláshoz ölt feketét. A rock antidivatja is magamutogató. A rocker lányok öltözködésének ugyanaz az oka, mint bárki másénak. Annak ellenére, hogy a rock alapja a lázadás, a rockercsajok is viselnek miniszoknyát. Egy rocker csaj is azért mutogatja a lábát neccharisnyában, hosszú zokniban, tornacsukában, vagy bakancsban, azért csatol szegecses övet a derekára, azért aggat fémkiegészítőket magára, azért üttet a testére tetkókat, mert tetszeni akar.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés