free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, ami hiányzott a Szigetről

Borsa         Címkék: dolog, hiány, lista, öt, sziget 1 hozzászólás

A Szigeten majdnem mindenünk megvolt: nemzetközi konyhasor, zsonglőr bolt, koktélbár, halvendéglő. Viszont alap dolgok nagyon hiányoztak. Hiányérzetből eredő ötös lista, jobbító szándékkal.

A Sziget Fesztivált sokan vádolják azzal, hogy hatalmas fogyasztói közeggé vált, nincs, amit ne lehetne pénzért megszerezni a szigeten. Van nemzetközi konyhasor, lángos, zsonglőr bolt, koktélbár, bankautomata és legnagyobb megdöbbenésünkre még halvendéglő is van. Igen, árulnak tengeri és édesvízi halakat sütve, rántva mindenhogy, sőt még halburger is szerepel az étlapon. Haléttermet nyitni a Szigeten egy dadaista tett, lássuk be, még akkor is, ha halkés speciel nincs. Mikor azon gondolkodtunk, hogy vajon mi az, ami nincs, ám jó lenne, örülnénk neki és kihasználnánk, az elsők között jutott eszünkbe a kínai konyha és a sushi. Aztán lett nagy döbbenet, hogy a szervezők telepatikus úton megsejtették vágyainkat és telepítettek egy kínai konyhát a kajasorra és egy sushi pultot a sajtó számára fenntartott területre. Ezek tényleg mindenre gondolnak, de rajtunk nem fognak ki, mert vannak még ötleteink. A Szigetről számunkra hiányzó, majdhogynem nélkülözhetetlen dolgok ötös listája következik, abc sorrendben.

BúzasörCsajok vagyunk, kezdjük már unni a műanyagpohárból iható, keserű, kicsit hordózű löttyöt, másrészt amúgy is bírjuk a búzasöröket. A citromszelettel kínált, nagyon habzó ital a könnyű alkoholos kategóriában sok csaj kedvence. Az íze édeskésebb, mint a pils típusú söröké, jobban laktat, és a lehelet sem annyira büdös tőle. Tudjuk, hogy jó minőségű búzasör csak importként létezik Magyarországon, de nagyon hálásak lennénk, ha a szervezők tárgyalásokat kezdenének valamelyik forgalmazóval, hogy jövőre ne kelljen nélkülöznünk ezt sem a fesztivál ideje alatt.

CukrászdaHm-hm. Nem kívánjuk, hogy a Gerbeaud a fő támogatók közé kerüljön, de néha úgy elmajszolgatnánk egy szelet sütit. Mondjuk vasárnap, mikor az ebédet valamelyik sülkobászosnál költöttük el, szívesen letelepednénk egy cukrászdasátor árnyékában - esetleg kilátás a Dunára? - és egy limonádé mellett eleszegetnénk néhány krémest. Közben kitárgyalnánk, hogy milyen jóképű a Czapkó Tóni, elkacarásznánk a legújabb sziget divaton, talán megbeszélnénk egy közös pedikűrözést a fesztivál utánra. És ha az augusztusi forróság elbágyasztana, talán egy jó kávét is kérnénk sok habbal, mielőtt tovább sétálnánk a Metál Színpad felé.

Finom kávéHa már kávé habbal. Szeretnénk közölni, hogy a Szigeten nincs rendes, iható fekete. Aki szereti a jó kávét, mitöbb szép szokásnak tartja a kávézás szertartását, azt a legkevésbé sem elégítik ki a szigeti feketézési lehetőségek. Mert azért lássuk be, a híres, nemzetközi kakaó, kávé, levespor és ásványvíz díler nem kínál olyan minőséget, amit jóérzésű ember a délutáni agyhalál alatt ellenszerként fogyasztana. Arról nem is beszélve, hogy léteznek emberek, akiknek a koffein ellenjavallt, de a rítust szeretik, ezért szívesen fogyasztanak serkentőmentesített kapucsínót. Jó kávét a Szigetre!

Házhoz szállításEz most nem vicc. Utunk során megismerkedtünk sok olyan szigetmunkással, akiket akár 12 órán át helyhez kötött a munkája, ezért enni csak akkor tudtak, ha megszánta őket egy jóbarát és hozott egy tál ételt a főzelékestől. Nem szakszervezet alapítására buzdítjuk őket - még annak is eljöhet az ideje - de mi lenne, ha telefonon tudnának rendelni maguknak egy olyan konyháról, ami másokat nem, csak a szigetmunkásokat szolgálná ki telefonos hívás alapján. Na jó, ha már beüzemelték, esetleg megpróbálhatják kiterjeszteni az ottalvós szigetlakók felé a vállalkozást. "Akkor lesz egy hallé és két bécsi sültkrumplival a karavánba, második sor, piros sátor. Köszönjük, hogy minket választott, negyven percen belül érkezik a kollégám."

Normális cigarettaTudjuk, tudjuk a kizárólagossági szerződés, meg támogatás és pénz, meg minden, de azért ez nagyon durva. Nem lehetne egy másik dohánygyárral kötni azt a szerződést? Hát könyörgöm, ki a fene szív olyan cigarettát, amit a Szigeten kizárólagossággal árulnak? Hát nem tűnik fel senkinek, hogy mindenki ötösével hozza be a normális cigiket? Vagy a dohánygyár, aki a termékeit ránk erőszakolja, azt hiszi, hogy ettől mi majd jól átszokunk az ő cigarettájukra? Nem fogunk, ráadásul igyekszünk elkerülni azt a kényszerhelyzetet, hogy cigarettát kelljen vásárolnunk a Sziget területén. Ha nagyon későn fogy el a sajátunk, inkább hazamegyünk és veszünk útközben a benzinkútnál, ha még maradnánk, átállunk a lejmoló üzemmódra. Mert abban mindenki egyetért: addig míg van másmilyen egy szál is, a sziget cigiből nem veszünk.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés