free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Doromboló rocker csaj

Borsa         Címkék: beszámoló, juliettelewis, koncert, rock, sziget 0 hozzászólás

Juliette Lewis-t vadóc színésznőként szerettük meg, és amikor kiderült, hogy zenekara van, egyértelmű volt, hogy nem popzenét játszanak. Borsamunkatárs a koncertjük előtt találkozott vele.

Született gyilkos, igazi örök lázadó. 14 éves korában függetlenítette magát a szüleitől, 15 éves korától fogva vezetett autót jogsi nélkül, 18 évesen Oscar-díjra jelölték. Randizott Brad Pitt-tel és állítólag a Franz Ferdinand gitárosával is. 2004-ben megalapította saját rockbandáját, s azóta a filmek helyett inkább a zenének él. 35 éves, de színpadi energiáját egy tini is megirigyelné. Juliette Lewis igazi előadóművész, akinek robbanékonyságát és dinamizmusát másodszorra is megcsodálhattuk a Sziget zárónapján.

Nézegess cicás galériát! 

Piros és feketeHúsz perces késéssel érkezik az interjú helyszínére, a rá jellemző behatárolhatatlan stílusú szerkóban, amely egy csipkés fekete ruhából és egy piros cipőből áll. Először picit zavartan nézelődik, majd meglátja az asztalra kihelyezett masszív adag feketekávét."Elnézést kérek mindenkitől, még erősen a jet-lag hatása alatt állok" - kezdi meg a beszélgetést. A banda két napja van Európában, a Szigetre Svédországból érkeztek, így nem csoda, hogy kissé nyúzottnak tűnnek. Persze ennyitől még nem feltétlenül kell a falnak menni, azonban Juliette felvilágosít mindenkit "hét-nyolc hónapja egy bőröndből élek és egy buszon lakom." Így már érthetőbb. A 35 éves színésznő/énekesnő jelenleg parkolópályán állomásoztatja színészi karrierjét, nem olvas forgatókönyveket, nem beszélget rendezőkkel. "Most csak a zenének és a bandámnak élek. Filmet is biztos csinálok majd valamikor, fél-egy év múlva, de egyelőre fogalmam sincs, hogy mi lesz az." Juliette saját elmondása szerint már kislánykorában leküzdhetetlen vágyat érzett a zenélésre. "A családunkban mindig is voltak ennek hagyományai, apám is zenélgetett, illetve a bátyámat is számtalanszor hallottam a Van Halen számait játszani. Aztán, amikor 30 éves lettem úgy éreztem, meg kell ragadnom a lehetőséget, ha valóban énekelni akarok, akkor most, vagy soha."ElőadóművészEzután következik az evidens kérdés, vajon színésznőnek, vagy énekesnek tartja magát inkább, illetve, színészkedik-e a színpadon. "Elsősorban előadóművésznek tartom magam, s ezt próbálom mutatni magamból koncert közben is. Számomra egy koncert arról szól, hogy a közönséggel együtt elveszítem a fejemet, tombolok és ugrálok és feloldódom az emberekből áradó pozitív energiában." Vajon ezért nem fél, amikor - a biztonsági őrök legnagyobb örömére - bevetődik a közönség soraiba? "Sikerült már kisebb-nagyobb sérüléseket beszereznem, lehorzsoltam magam, egyszer letört egy fogam is - sőt, legutóbbi budapesti koncertjén még az egyik csizmáját is elvesztette - a szerk. - de általában nagyon pozitív élmény szokott lenni. Persze nem mindig ugrálok a színpadról, csak ha úgy érzem, olyan a közönség, akikkel ezt meg lehet tenni.""Imádom a kihívásokat, sőt a nehézségektől sem riadok vissza, ezért gondoltam úgy, hogy jól fogom érezni magam ebben a közegben" - teszi hozzá az énekesnő arra a kérdésre válaszolva, hogyan lehet nőként helyt állni a rocK'n'roll világában. "Az energia, ami átjár, részben a közönségből jön, de amúgy is elég jól érzem magam mostanában a bőrömben. Tizenkét éve nem nyúltam droghoz, többé-kevésbé boldog vagyok a jelenlegi életemben, s csak annyit teszek, hogy igyekszem vigyázni magamra, hogy továbbra is kiállhassak a közönség elé és együtt szétrúgjuk a ház oldalát."

Nincs rocker pasija

CsaládcentrikusEkkor jön az újságírók soraiból egy sikamlósabb kérdés: tényleg randizott-e a Franz Ferdinand gitárosával, amikor legutóbb felléptek a Szigeten. Juliette ezen jót derül, először nem is jut eszébe, hogy melyik zenészről lehet szó. Végül rájön, bár a név nem jut eszébe. "Egyébként tényleg helyes srác, de sajnos csalódást kell, hogy okozzak, sose volt híres rockzenész pasim. Tudom, ez gáz, muszáj lesz majd pótolnom ezt a mulasztást. A magánéletben egyébként - a látszat ellenére - egy doromboló kiscica vagyok, aki szeret végignyúlni a kanapén, olvasgatni és a családjával lenni. Nagyon családcentrikus ember vagyok, ez persze megvisel, ha hónapokon keresztül turnézom."A sajtó számára szabott idő rövidesen végetér, még néhány fotó és autogramm-kiosztás, amelyeket Juliette kedvesen és készségesen végigcsinál. "Egy táncoló kismajom vagyok, tudom, hogy megy ez, jöhetnek a fotók." Ezután távozik, azzal a reménnyel, hogy talán az este hét órakor kezdődő koncert előtt még alhat egy picit, bár elmondása szerint nagyon izgatott, hogy az Eagles of Death Metal-lal játszhat egy színpadon.A koncerten a fáradt, jet-lag által gyötört Juliette Lewis helyett pedig már egy teljesen más nőt láthatunk. Egy energiától duzzadó, igazi rockercsajt, aki ugrál, a levegőbe rúg, ráfonódik a gitárosra, s valóban beveti magát a közönség karjaiba. Vibrál a levegő az energiától, s Juliette megmutatja, hogy tényleg valódi előadóművész. Ez egyben kritika is, énekesnői kvalitásait illetően, azonban a Juliette & The Licks valójában nem rockkoncertet adott, hanem performanszt mutatott be. De őket éppen ezért szeretjük.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés