free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Doromboló rocker csaj

Borsa         Címkék: beszámoló, juliettelewis, koncert, rock, sziget 0 hozzászólás

Juliette Lewis-t vadóc színésznőként szerettük meg, és amikor kiderült, hogy zenekara van, egyértelmű volt, hogy nem popzenét játszanak. Borsamunkatárs a koncertjük előtt találkozott vele.

Született gyilkos, igazi örök lázadó. 14 éves korában függetlenítette magát a szüleitől, 15 éves korától fogva vezetett autót jogsi nélkül, 18 évesen Oscar-díjra jelölték. Randizott Brad Pitt-tel és állítólag a Franz Ferdinand gitárosával is. 2004-ben megalapította saját rockbandáját, s azóta a filmek helyett inkább a zenének él. 35 éves, de színpadi energiáját egy tini is megirigyelné. Juliette Lewis igazi előadóművész, akinek robbanékonyságát és dinamizmusát másodszorra is megcsodálhattuk a Sziget zárónapján.

Nézegess cicás galériát! 

Piros és feketeHúsz perces késéssel érkezik az interjú helyszínére, a rá jellemző behatárolhatatlan stílusú szerkóban, amely egy csipkés fekete ruhából és egy piros cipőből áll. Először picit zavartan nézelődik, majd meglátja az asztalra kihelyezett masszív adag feketekávét."Elnézést kérek mindenkitől, még erősen a jet-lag hatása alatt állok" - kezdi meg a beszélgetést. A banda két napja van Európában, a Szigetre Svédországból érkeztek, így nem csoda, hogy kissé nyúzottnak tűnnek. Persze ennyitől még nem feltétlenül kell a falnak menni, azonban Juliette felvilágosít mindenkit "hét-nyolc hónapja egy bőröndből élek és egy buszon lakom." Így már érthetőbb. A 35 éves színésznő/énekesnő jelenleg parkolópályán állomásoztatja színészi karrierjét, nem olvas forgatókönyveket, nem beszélget rendezőkkel. "Most csak a zenének és a bandámnak élek. Filmet is biztos csinálok majd valamikor, fél-egy év múlva, de egyelőre fogalmam sincs, hogy mi lesz az." Juliette saját elmondása szerint már kislánykorában leküzdhetetlen vágyat érzett a zenélésre. "A családunkban mindig is voltak ennek hagyományai, apám is zenélgetett, illetve a bátyámat is számtalanszor hallottam a Van Halen számait játszani. Aztán, amikor 30 éves lettem úgy éreztem, meg kell ragadnom a lehetőséget, ha valóban énekelni akarok, akkor most, vagy soha."ElőadóművészEzután következik az evidens kérdés, vajon színésznőnek, vagy énekesnek tartja magát inkább, illetve, színészkedik-e a színpadon. "Elsősorban előadóművésznek tartom magam, s ezt próbálom mutatni magamból koncert közben is. Számomra egy koncert arról szól, hogy a közönséggel együtt elveszítem a fejemet, tombolok és ugrálok és feloldódom az emberekből áradó pozitív energiában." Vajon ezért nem fél, amikor - a biztonsági őrök legnagyobb örömére - bevetődik a közönség soraiba? "Sikerült már kisebb-nagyobb sérüléseket beszereznem, lehorzsoltam magam, egyszer letört egy fogam is - sőt, legutóbbi budapesti koncertjén még az egyik csizmáját is elvesztette - a szerk. - de általában nagyon pozitív élmény szokott lenni. Persze nem mindig ugrálok a színpadról, csak ha úgy érzem, olyan a közönség, akikkel ezt meg lehet tenni.""Imádom a kihívásokat, sőt a nehézségektől sem riadok vissza, ezért gondoltam úgy, hogy jól fogom érezni magam ebben a közegben" - teszi hozzá az énekesnő arra a kérdésre válaszolva, hogyan lehet nőként helyt állni a rocK'n'roll világában. "Az energia, ami átjár, részben a közönségből jön, de amúgy is elég jól érzem magam mostanában a bőrömben. Tizenkét éve nem nyúltam droghoz, többé-kevésbé boldog vagyok a jelenlegi életemben, s csak annyit teszek, hogy igyekszem vigyázni magamra, hogy továbbra is kiállhassak a közönség elé és együtt szétrúgjuk a ház oldalát."

Nincs rocker pasija

CsaládcentrikusEkkor jön az újságírók soraiból egy sikamlósabb kérdés: tényleg randizott-e a Franz Ferdinand gitárosával, amikor legutóbb felléptek a Szigeten. Juliette ezen jót derül, először nem is jut eszébe, hogy melyik zenészről lehet szó. Végül rájön, bár a név nem jut eszébe. "Egyébként tényleg helyes srác, de sajnos csalódást kell, hogy okozzak, sose volt híres rockzenész pasim. Tudom, ez gáz, muszáj lesz majd pótolnom ezt a mulasztást. A magánéletben egyébként - a látszat ellenére - egy doromboló kiscica vagyok, aki szeret végignyúlni a kanapén, olvasgatni és a családjával lenni. Nagyon családcentrikus ember vagyok, ez persze megvisel, ha hónapokon keresztül turnézom."A sajtó számára szabott idő rövidesen végetér, még néhány fotó és autogramm-kiosztás, amelyeket Juliette kedvesen és készségesen végigcsinál. "Egy táncoló kismajom vagyok, tudom, hogy megy ez, jöhetnek a fotók." Ezután távozik, azzal a reménnyel, hogy talán az este hét órakor kezdődő koncert előtt még alhat egy picit, bár elmondása szerint nagyon izgatott, hogy az Eagles of Death Metal-lal játszhat egy színpadon.A koncerten a fáradt, jet-lag által gyötört Juliette Lewis helyett pedig már egy teljesen más nőt láthatunk. Egy energiától duzzadó, igazi rockercsajt, aki ugrál, a levegőbe rúg, ráfonódik a gitárosra, s valóban beveti magát a közönség karjaiba. Vibrál a levegő az energiától, s Juliette megmutatja, hogy tényleg valódi előadóművész. Ez egyben kritika is, énekesnői kvalitásait illetően, azonban a Juliette & The Licks valójában nem rockkoncertet adott, hanem performanszt mutatott be. De őket éppen ezért szeretjük.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés