free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amit ununk a Szigeten

Borsa         Címkék: jubileum, lista, öt, sziget, unalmas 0 hozzászólás

Az idei Sziget jubileumi, a tizenötödik fesztivál volt ezért összegeztük, hogy mi az, amiből az elmúlt évek alatt nagyon elegünk lett. Öt olyan dolog abc sorrendben, amit már nagyon ununk a Szigeten.

Már két napja vége, de még mindig erről beszélünk, listázgatunk, felsorolunk, értékelünk, saját statisztikákat készítünk. Hogy ne mondjuk kényszeresen. Azon gondolkodunk, hogy mi volt a legjobb, legszebb, hogy mi hiányzott, és mi nem. Persze igyekszünk nem oktalanul hőbörögni, mi is tudjuk, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket a szervezők legjobb szándéka ellenére sem fogunk soha megúszni. De mivel az idei jubileumi, a tizenötödik fesztivál volt, azért nézzük meg, hogy mi az, amiből az elmúlt évek alatt, nagyon elegünk lett. Öt olyan dolog abc sorrendben, amit már nagyon ununk a Szigeten.

Kezdjétek máááár!

Pontatlan kezdések

Itt most természetesen nem a nagyobb zenei színpadokra gondolunk, mert ott tényleg hibátlan - vis maior megengedve - váltásokban van részünk. Minden zenekar időben kezd, lehet számolni azzal, hogy, ha ekkor kezdi, akkor befejezi, tehát pont átérek a másik sátorba. Igen ám, de ott vannak az egyéb művészeti helyszínek, - gondolunk itt elsősorban az Octopusra, a Színházi sátorhoz kapcsolódó programokra és az egyéb művészeti-beszélgetős helyszínekre -, ahol még véletlenül sem akkor kezdik a programot, amikorra kiírták. Természetesnek veszik, hogy a közönség negyedórát gyülekezget, elüldögél, a nagyművész még kiissza a sörét, aztán elkezdjük. Kéretik ezt a hozzáállást letenni végre, ez egy igazán változtatható dolog, nem a lehetetlent kérjük. És, hogy miért vagyunk ilyen poroszosak az év legnagyobb buliján? Mert úgy számoltuk, hogy a program után pont átérünk az egyik nagyobb zenei színpadhoz, ami tizenöt perc járóföldre van és ott mindig pontosan kezdenek

Ez itt az

Por-sár

Tudjuk, hogy kevéssé változtatható, nem is hőbörögnénk, de most már késő, na mindegy, csak jeleznénk, hogy azért egy kicsit már néha sok. Igaz, hogy ha por van, akkor nagyon hamar igazán szexi orgánumra teszünk szert; ha az ember ilyen hanggal belebúg a telefonba, vagy a mikrofonba, nincs, aki ne akarná látni az arcát is. A valamit valamiért elv alapján azonban az egy levegővel végigmondható mondatok száma a hang mélyülésével egyenes arányban csökken és úgy a negyedik napon minden okfejtés köhögő rohamba fullad, és esőért imádkozunk. Ha megkapjuk, fél napig örülünk, de aztán elkezd az agyunkra menni, hogy hatalmas tócsákat kell kerülgetni mindenhol, méghozzá úgy, hogy az akadályverseny nehezítve van a tréfás kedvű lökdösődőkkel. Mire a tócsákból cuppogó sár lesz, megérkezik a bűz is, mert a kiboruló sörök és a szabadon engedett emberi vizelet a sárral és a meleg levegő segítségével egészen elképesztő, gyomorforgató szagú egyveleget hoz létre.

Ezt nagyon unjuk

Sorban állás

Várakozni rossz. Hát még úgy, hogy közben állsz, esetleg nagyon kell pisilned, vagy valaki vár, de e még mindig egy sor végén állsz. A Szigethez úgy hozzá tartozik a sorállás, mint a műanyagpohár gyűjtők, de hadd panaszoljuk el, hogy: sorban állunk a K-híd előtt, a biztonságiak előtt, a lángososnál, a sörért, a wc előtt, az úton, hogy tovább haladhassunk, a bankautomatánál, hajfonodában, a zuhanyozónál, egyszóval mindenhol, mindenért. Egyszer ki kellene számolni, hogy az összes Szigeten töltött időnkből mennyit kellett sorban állásra fordítanunk. Lehet, hogy meg is tesszük majd. Mondjuk jövőre, amíg várjuk a sorunkat a pultnál.

Még nem tudja...

Toi toi szag

Tudjuk, hogy idén már nem csak toi toi, de nekünk már örökre az marad. Idén ráadásul valami új illatosítóval, vagy fertőtlenítőszerrel kísérletezhettek, mert olyan átható ciánszagot árasztott minden wc, hogy az rettentő. Mikor Borsamunkatárs először megérezte, azt gondolta, hogy megérkeztek a svábbogarak is és az ő irtásukra rendelt személyzet hagyta maga után ezt a szagot. De nem. Annyira keserűmandula illat volt, hogy volt olyan látogató, aki hatalmas marcipánokat hallucinált pisilés közben. Az az igazság, hogy úgyis mindegy. Ha a szervezők esetleg azt találnák ki, hogy jövő évtől a metró pékségek illatpatronjával szagosítják a műanyag budikat, attól kezdve az lenne a Sziget hivatalos szaga.

Ide is menjünk majd, meg oda is

Utolsó napok a Sziget előtt

Amikor már minden, de minden a Szigetről szól. Minden médiumban a Gerendai nyilatkozik, a harmadik kerületi polgármester reagál és egyre több francia meg holland hippi jön megy Budapesten. Egy éve nem látott ismerősök küldenek esemest, kezdődnek az egyeztetések, hogy ki, mikor megy ki, mit akar feltétlenül megnézni. Blogok és topikok nyílnak, szerkesztőségi ülések központi témája lesz, a bébiszitterek szabaddá teszik magukat, mert a szülőknek is jár egy hét együttlét. Ez megy előtte hetekig, hogy aztán mikor vége van, mindenki értékeljen, elmondja, megírja, a Gerendai nyilatkozik mindenhol, a polgármester megköszöni, a franciák meg már a gőzben vannak. Ezt is unjuk, de persze megyünk, megbeszéljük, megírjuk. Már csak egy kérdésünk van. Ha ez a szervezőgárda ekkora méretű és hatósugarú rendezvényt tud összekalapálni évről évre, akkor miért nem segítenek Pécset Európa valódi kulturális fővárosává tenni 2010-re?Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés