free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szex és propaganda

HT         Címkék: hímtag, propaganda, szex, utódnemzés, véleményformálás 1 hozzászólás

A propaganda célja a köz véleményének formálása, és mivel a fogyasztói társadalomban a szex közügy, egy ország szaporulata pedig gazdasági tényező, a szex célja már egy ideje nem csak az utódnemzés.

A jól megérdemelt életszemléletünket számtalan impulzus, nevelt, vagy tanult folyamat alakítja. A hozzáállásunk és véleményünk kialakulásában pedig jelentős szerepe van a propagandáknak. Propagandát sokmindenre lehet használni: az emberek erkölcsi nézeteinek befolyásolására, egy termék eladásának növelésére, vagy a háborúzás elkerülhetetlenségének igazolására. Az emberiség történetében számos nagyszerű kommunikációs szakember tevékenykedett azon - olyanok, mint Mózes, Joseph Goebbels, Leo Burnett, vagy Aczél György -, hogy befolyásolja az emberek véleményét. Annak ellenére, hogy a propaganda módszerét jellemzően a politikai élet szereplői alkalmazzák, manapság a tömegkommunikációban megjelenő üzeneteket elképzelhetetlen pusztán információként érteni. A politikai és gazdasági hatalommal bírók propagandáját pedig mindig az érdekeik diktálják.

Örök rangadón

SzexkampányA legutóbbi nagyjelentőségű szexuális propagandakampány a girlpower volt. Viszont az ember nemiségével kapcsolatban különféle kampányokban, különféle agitátorok osztják az észt évezredek óta. Jellemző, hogy a szexnek minden magyarázatban volt és van értelme. Ugyanúgy érthető a monogámia és a szabad szerelem, mint a nemiszerv csonkolás és a háborús nemi erőszak. Jelenleg a szex céljáról eltérően gondolkodók örök rangadóján a szex az örömszerzésért csapata egy góllal vezet a szex az utódnemzésért csapata ellen.

ÉrdekszexA több évszázados prűdéria után, az álszemérmesek legnagyobb bánatára manapság nyilvános lehet egy ember szexuális élete. Ér a szex egy tévésorozatban és ér egy disznóviccben is. És napjainkban nem tilos örömszerzési célból párosodni a fogamzásgátlási lehetőségeket kihasználva, és nem tilos utódnemzési szándékkal sem. A nyilvánossághoz szólnak a legális és fenyegető akadályok nélküli terhesség megszakításért küzdők, és a tömegekhez szólnak a vallási szexszabályokra hivatkozók is. Az embereket sulykolják a biztonságos szex propagandistái és a túlnépesedéstől rettegők is. A tömegtájékoztatók szexuális propagandájában nincs tabu, csak érdek. A munkaerőpiac és a világ népesedésének szabályozása pedig a családtervezésnél kezdődik. A fogyasztói társadalomban a szex közügy. Egy ország szaporulata gazdasági tényező. A gyerek, a karrier, a szülőkről való gondoskodás nem magánügy többé. Szörnyű, hogy a fogyasztói társadalom logikus alapfeltétele egy olyan közösség kialakítása, akinek a szexuális magatartása nincs kapcsolatban a szaporodással, és egy olyan gyereknemzési gyakorlat elterjesztése, aminek szintén semmi köze a szexhez.

Állományjavítás1883-ban Sir Francis Galton angol polihisztor megalkotta az eugenika szót. Galton, bár másodízigleni unokatesója volt Darwinnak, tudósként is támogatta rokona elméletét, miszerint az ember alacsonyabb rendű állatokból fejlődött ki, és hitt az emberi faj testi és szellemi tökéletesíthetőségében. A viktoriánus konzervativizmus kiteljesedésekor, a múlt század fordulóján, Galton elmélete nagy népszerűségnek örvendett a szexuálreformerek és a feministák körében. Később Galtont, a népesség minőségi szaporodásáért mozgalom vezetőjét, olyanok tartották példaértékűnek, mint a fasiszták és a nácik. A második világháborúból pedig kiderült, hogy milyen az, ha egy elmélet balul sül el.

Szeretkezz és háborúzzAnnak ellenére, hogy a demokrácia propagandája azt hirdeti, hogy minden népnek joga a saját sorsáról dönteni, valahol a Földön mindig háború dúl. A háborúzás férfias dolog. A háborúzók hisznek a politika, gazdaság, haderő szentháromságában, mert a háború a hatalomról, a lóvéról, meg a fajfennmaradásról szól. Voltak olyan háborúk, amikor a katonának hazafias kötelessége volt erőszakot tenni a foglyul ejtett nőkön. És voltak olyanok, amikor a hátországban maradt nőknek hazanőis kötelességteljesítés és nem kurválkodás volt, ha utódnemzés céljából idegen férfiakkal összefeküdtek.Egy modernkori háború nem létezik pszichikai hadviselés nélkül. Az első propaganda generált háború a spanyol-amerikai volt 1898-ban. A legnagyobb a második világháború 1939-ben. A legutolsó a 2001-óta tartó, amiben is a civilizált államok csapatai folyamatosan harcban állnak a civilizálatlan terroristákkal.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés