free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Chilis kukoricaleves

Borsa         Címkék: chilis, fűszeres, kukorica, leves, recept 0 hozzászólás

Nincs olyan diéta, aminek a része lehetne, mert hizlal, ráadásul fűszeres, úgyhogy egyáltalán nem könnyű kaja. Viszont megfázás ellen hatásos lehet, és aki a főtt kukoricát szereti, annak ízleni fog.

Nem ment el teljesen az eszünk, hogy 33 fokban meleg és csípős levest ajánlunk. Egyrészt, mert lehet nyugodtan hidegen is enni, másrészt, mert körülöttünk mindenki beteg-náthás. Nyilván a légkondicionált irodából való ki-bejárkálás a hőségbe terhelte meg a rendszerüket, esetleg a Szigetről hoztak valami vándor vírust. Az alábbi ételben az is jó, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell a fazék mellett álldogálni, és a csípőssége tetszőlegesen beállítható, tehát ahol gyerek ül az asztalhoz, ott sem kell lemondani róla.

Chili és kukorica

Szabálytalan

Az állagával lehetnek gondok, nem mindenki szereti a darabos levest - ismerünk olyan családokat, ahol genetikusan öröklődik a morzsás kaják szeretete. Ha valaki csak a tükörsima krémlevesekre bukik, az majd egy - a recept által pontosan megadott pillanatban - passzírozza át az egész cuccot egy szitán. Tulajdonképpen nem nagy munka, de kicsit megnöveli a mosogatni való edények számát. És igen, ez ilyenkor fontos, mert arra még várni kell pár hónapot, hogy odakint hidegen süvítsen a szél, zuhogjon az eső és mindegy mit csinálunk, de otthon lehessünk, ahol fény van és szeretet.

Az étel neve ellenére nem kell azonnal Peruba szalajtani senkit bevásárlólistával a zsebében, mert nagyon kevés dolog kell hozzá és az is mind kapható itthon a közértekben és a zöldségeseknél. Lehet készíteni természetesen frissen főzött csöves kukoricából, akkor viszont le kell a szemeket morzsolgatni róla, de nagyon megfelel a jó minőségű konzervkukorica is.

Ez konzerv kukorica

Így készül

Négy személy számára felbontunk két kisebb termetű - nem a legkisebb - konzerv kukoricát, megpucolunk egy nagyobb gerezd fokhagymát, és az erkélyről behozunk egy apró szem chili paprikát. Ha nincs az erkélyen, a zöldségestől hozunk egy bokorral, ezután már lesz. Evőkanál vajat megolvasztunk, ráborítjuk a kukoricát a levével együtt, beleszeleteljük a fokhagymát és sózás nélkül, melegíteni kezdjük. (Érdemes beleszeletelni valami jóféle, nem csípős paprikából is egy pár karikát) Lassú láng, hiszen a kukorica előfőzött. Ekkor felvágjuk a chilit, és eltávolítjuk a magjait - vagy nem -, és ezzel beállítjuk a csípősségét. Na jó, ehhez kell egy kis ismeret, de azért az illatáról el lehet dönteni, hogy mennyire csípős paprikával állunk szemben. Beletesszük ezt is a fazékba és felforrósítjuk az egész hóbelevancot. Ekkor fogjuk a botmixert és a chilit ügyesen kerülgetve, leturmixoljuk a kukoricát. (Na, most lehet elővenni a szitát annak, akinek van kedve, ennél a pontnál lehet passzírozni - lehetőleg még melegen, mert úgy könnyebb.) A ledarált tengerire ráöntünk három deci tejszínt - ha kérhetjük habtejszín legyen, ne főző-, ügyelünk a minőségre - és újra melegíteni kezdjük. Forró vízzel leves hígságúra eresztjük fel, megsózzuk, ilyenkor egy pár tekerés borsot is elbír. Tulajdonképpen kész a leves, lehet hozzá kenyérkockákat pirítani, de nem feltétlenül szükséges. Ja igen! Tálalás előtt halásszuk ki a chilit!Nincs az a diéta, amibe beleillene, hizlal, fűszeres, zsíros, de finom.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés