free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tusolás nyitott szemmel

Borsa         Címkék: macera, segítség, smink, szemhéjtus, tanács 0 hozzászólás

A szemhéjtus használata macerás, ezért a hétköznapokból száműztük, az ünnepnapokon pedig profikra bízzuk. Utóbbi nem mindig akkor ér rá, amikor kellene, ezért íme néhány tanács a tusoláshoz.

Ha tusról esik szó, akkor az első gondolata mindenkinek Marylin Monroe, a második pedig, hogy áh, én úgy sem tudom megcsinálni magamnak, és különben sem áll jól. Ez a kishitűség az esetek 95 százalékában megalapozott, hiszen a csúnyán meghúzott tusvonal tényleg nem áll jól senkinek. Teljesen érthető, ha igény van arra, hogy a tusolás szakszerű használatát egy sminkesként dolgozó borsamunkatárs magyarázza el.

Nem titok, ha azt mondom, hogy nehéz dolga van ilyenkor a sminkesnek, ugyanis a tus szakszerű használatát még elmondani és megmutatni is nehéz, nem hogy követhetően leírni... Mivel ez mindkét félnek (sminkes és sminkelő olvasó) nehéz terep, ezért csak néhány gondolatot és ötletet fúznék a dologhoz, a többi pedig már csak a kitaró gyakorláson múlik.

Nézegess képeket!

Tévhit-tusolásA legfontosabb, hogy őszintén, és kritikusan szemléljük a művünket, kudarc esetére pedig legyen mindig kéznél sminklemosó! Soha ne egy fontos esemény előtt lássunk neki gyakorolni, mert ez még teljesen relaxált állapotban is nehéz, de kapkodva szinte lehetetlen. A szempillatő fölött egy miliméterrel húzott cikkcakk a tévhittel ellentétben nem számít tusvonalnak. Jó, ha van kéznél egy ügyes barátnő, vagy nőrokon, aki megcsinálja helyettünk, de ha nincs, és magunkra vagyunk utalva, a következők betartásával érhetjük el a legszebb eredményt.Üljünk le egy jól megvilágított helyen, például az olvasólámpa fényébe. Tegyünk egy sminktükröt magunk elé úgy, hogy az arcunkkal körülbelül egy magasságban legyen. Így nem kell tornásznunk ahhoz, hogy jól lássuk magunkat. Mindenképpen a szemhéjpúderek felrakása után következzen a tus felvitele, mert pont az a lényege, hogy kontrasztosan elválik a smink többi részétől. A tus festéke száradás után rugalmatlan, és könnyen lepereg, ha rá akarunk festeni porral. Nem mindenki tud úgy sminkelni, hogy az egyik szeme csukva van és csak a másikkal néz. Ezért könnyebb, ha a fejünket hátrahajtva lefele nézünk, mert így mindkét szemünk nyitva lehet, és a szemhéjunk is kisimul.AlapszabályokHa beálltunk tuspozícióba, jöhet a vonalazás. Nem kell arra törekedni, hogy egy húzással elkészítsük a vonalat, ez még a haladóknak sem szokott sikerülni. Nyugodtan lehet szakaszonként haladni, és ha már nagyjából meg van az ív, akkor letisztázni, hogy ne legyen cakkos. Hogy kinek milyen vastag, és milyen formájú tusvonal áll jól, azt leírni lehetetlen, de van néhány szabály, ami mindenkire vonatkozik. Az néz ki jól, ha a vonal a belső szemzúgban belefut a szempillatőbe, tehát teljesen elvékonyodik. A legvastagabb a szem külső harmadánál legyen, és utána megint vékonyodjon el. A cicafarkincát ha lehet mellőzzük, és a halántékig nyúló vonal sem igazán esztétikus, de ez persze már ízlés dolga. A vastagságtól és a hossztól függetlenül viszont a vonal mindenképpen a szempillatőben fusson, mert nagyon rosszul néz ki, ha egy fehér csík marad a kettő között.

Ki kell próbálni őket

A tus próbája...A boltokban mindenféle típusú tus kapható. A filctoll jellegűtől a tégelyesig. Nem nagyon lehet különbséget tenni köztük. Így ki kell tapasztalnunk, hogy melyik fekszik nekünk, de az biztos, hogy gyakorlás nélkül egyikkel sincs siker. Ami pedig a színeket illeti, a klasszikus feketétől kezdve a natúr barnán keresztül a hupililáig mindenféle kapható. Különböző színeket egymás fölé húzva nagyon izgalmas és különleges hatást lehet elérni, de ezt csak gyakorlott kezeknek ajánlom.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés