free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legcikibb betétdal

Borsa         Címkék: betétdal, ciki, film, lista, öt 2 hozzászólás

Az addig oké, hogy a filmes betétdalokat egyértelműen hatásvadász céllal készítik, de az már egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire. Most azokból válogattunk, melyekkel jócskán túllőttek a célon.

A filmes hatásvadászat lényeges eszközei közé tartoznak a betétdalok és ez még rendjén is van, ha az alkotók tudják tartani a mértéket. De amikor a hatásvadász túllő a célon, abból durva ízlésbűnök születnek. Mikor eldöntöttük, hogy összeállítjuk az öt legrosszabb betétdal listáját, bizony bőven volt miből válogatnunk. Íme, a végeredmény, ábécé sorrendben.Bill Medley & Jennifer Warnes: I've Had The Time Of My Life

A Dirty Dancing betétdala 1987-ből. Tudjuk, megkapta a Grammy-t, a Golden Globe-ot és az Oscart is. De attól még elviselhetetlenül szirupos! És különben is, ez szólt akkor, amikor annak idején, az iskolabulin nem kért fel táncolni senki. Vagy felkért, de nem az, akit akartál. Vagy éppenséggel az, de a lábadra taposott... Mindegy. Ez szólt, az biztos. Carly Simon: Let The River RunSzintén egy Oscar-díjas betétdallal állunk szemben, bár azt végképp nem értjük hogy ez a dal tulajdonképpen mivel is érdemelte azt ki. A szerzemény az azóta unalomig elszaporodott "önmegvalósító nős" filmek egyik klasszikusának, az 1988-ban készült Dolgozó lány-nak a betétdala. Úgy tűnik, hogy a dal, a filmhez alkalmazkodva amolyan emancipunci-induló akar lenni, de sajnos úgy ahogy van, rövid úton erőltetettségbe fullad. Király Linda: Szerelem utolsó vérigA Szerelem utolsó vérig című filmet alapból elég nagy hiba volt megcsinálni, szóval, ha úgy vesszük, ez a betétdal már csak mesterkélt hab az összetákolt tortán. Király Linda ennek a dalnak a felvételekor is - szokásához híven - megfeledkezett arról, hogy hoppá, tulajdonképpen magyarul énekel és zavartalanul szétmaníroskodta az eleve nem túl erős szerzeményt. És - bár őt szerencsére nem halljuk a dalban - de a vizuális összhatásnak viszont mégiscsak a háttérben vonagló, összemázolt, bandzsa modellcsaj adta meg a kegyelemdöfést.

[PAGEBREAK]

Madonna: Who's That GirlNos, 1987 óta megtanultuk, hogy "ki ez a lány". Mint popdívát és mint divatikont elismerjük. Ugyanakkor azt jobban tette volna, ha színésznőként inkább nem égeti magát. És bizony a filmes szerepeihez kapcsolódóan elkövetett dalai sem haladják meg színészi teljesítményét. Mind közül pedig talán a legpocsékabbul a Who's That Girl betétdala sikerült. Épp annyira irritáló a fülnek, mint látványban a platinaszőke haj az összeérő, sötét szemöldökökkel. Spice Girls: Too MuchBevalljuk, van olyan Borsamunkatárs, aki annak idején látta a Spice World című filmet, de szerencsére még csak megközelítőleg sem tudná felidézni, hogy miről szólt. Ugyanakkor a betétdal már az első vontatott taktusoktól kezdve ismerős volt, túlságosan is. A filmért egyébként 1998-ban mind az öt lány megkapta a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málna-díjat. A dalt ugyanitt jelölték a legrosszabb betétdal kategóriában, de végül nem nyert. Pedig megérdemelte volna.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés