free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Testre szabott PC-k

Borsa         Címkék: egyedi, háttér, kép, monitor, net 0 hozzászólás

Ha már úgyis állandóan a monitort bámuljuk, nem bánjuk, ha nem folyton ugyanaz a kép figyel rajta. Ha éppen nincs saját fotó, ami háttérre kívánkozik, a net révén is egyedire szabhatjuk virtuális életünket.

Egyesek szerint a fogyasztói társadalomban mindig újabb termékek megvásárlására kapunk ingereket, így voltaképp sosem lehetünk elégedettek a tulajdonunkban lévő árucikkekkel. Mindig van egy újabb változat: egy még csillogóbb, még selymesebb, még energiatakarékosabb fejlesztés. Számítógépeink sem kivételek, átlagban fél évente vehetnénk teljesen új konfigurációt, ha mindig a lehető legfrissebb rendszert szeretnénk magunkénak tudni. Rendszercserét most nem tudunk biztosítani, ezért utánajártunk annak, hogy mi az, amit gépünkön, új szoftverek nélkül is meg tudunk újítani: egyedi háttereket és ikonokat kerestünk.Virtuális nagytakarításAmikor azon kapjuk magunkat, hogy munkaállomásunk nevetségesen elavult, ősrégi processzor, feleannyi memória és aprócska winchester hajtja, ráadásul a monitor is megsárgult már, két dolgot tehetünk. Vagy kidobjuk az egészet a csudába, és veszünk másikat (ezt diktálja a fogyasztói ösztön), vagy nekiállunk és teljes nagytakarítást tartunk virtuális nappalinkban. Felesleges adatokat törlünk, tömörítünk és rendezünk, majd jöhet az, amire most leginkább fókuszálunk, a festés-mázolás: szerencsére ahogy szobafestékből és falmatricából, virtuális dísztárgyakból és tapétákból is hatalmas a választék. Ráadásul ezekért nem is kell újpesti raktárakba vagy kőbányai vasudvarokba menni bérelt utánfutóval, mint lakásfelújításkor. A legtöbb online csecsebecse ugyanis teljesen ingyenes, pár perc alatt letölthető és használatba vehető.Nem is gondolnánk, milyen jó érzés új ikonokat, friss hátteret és képernyővédőket nézegetni. Amikor végre a kukába dobjuk hónapok óta használt, rég megunt virtuális tapétánkat, rájövünk milyen sok időt töltünk naponta a számítógép előtt. Ahogy a valós környezetben, úgy a pixelnappaliban sem árt néha nagytakarítani. Főleg, hogy a legdivatosabb dizájnerek és grafikusművészek sietnek segítségünkre arculatváltáskor.

Ez csak ízelítőnek

Ikonkészlet-frissítésKedves szörnyecskék (kép1), csillogó asztalelemek, nagyfelbontású fotók tölthetők le ingyen a Customize.org weboldalról. Itt lecserélhetjük ikonkészletünket (kép2), új arcot adhatunk számítógépünknek a változatosság jegyében. Természetfotók (kép3), a Mátrix című kultfilmben látott sci-fi jelenetek vagy romantikus témák egyaránt megtalálhatóak a választékban (kép4), csak a fantáziád és a jó ízlésed szabhat határt. Nehezen tudjuk elképzelni a virtuális életet rózsaszín mangakarakterek között, nekünk leginkább a weboldal rugalmas tartalomkezelése tetszik: akár színek alapján is kereshetünk magunknak háttérképet, így elég, ha azt határozzuk meg, milyen hangulatot szeretnénk a monitoron viszontlátni, máris válogathatunk a számtalan bugyikék, méregzöld, vagy mélabús szürke tónusok között. Ha pedig megtetszik valamelyik, az oldalon szereplő grafikusművésznek a stílusa, a név beírásával rákereshetsz korábbi munkáira, vagy más, hasonló stílusban dolgozó dizájnerek tapétáira.

[PAGEBREAK]Optikai élvezetekValóságos online tapétakiállítást kínál a Desktopography honlapja. Itt három szériában találsz profi természetfotókat, melyek mindegyike digitális grafikai eljárások nyomán lett még látványosabb. Persze nem kell giccses vízesésre és egyiptomi naplementére gondolnod. Ezek a fotók olyanok (kép5), mint egy digitális robottündér legszebb álma: vihar előtti égbolt vibráló feszültséggel, fraktálokra robbant esőcseppek, bionikus fénylények és sosem látott bolygók mesebeli őserdei várnak, hogy letöltsd őket a monitorodra. Aki nem szereti a pszichedélikus ambient muzsikát, jobb, ha kikapcsolja az oldal saját zenelejátszó szoftverét - mi is így tettünk.Vannak, akiket lélekben rég elkapott már a gépszíj, és legszívesebben minden újdonságot megvennének, csak éppen a pénztárcájuk nem bírja a kiképzést. Nekik jelenthet ideig-óráig gyógyírt a legújabb Windows Vista operációs rendszerben látott tapétakészlet (kép6), amit nulla forintért megszerezhetnek és segítségükkel számítógépüket legalább optikailag a legújabb verzióra tuningolhatják. Igaz, szerintünk ez nem sokban különbözik a lakótelepek parkolóiban álló szpoilerrel vadított Ladáktól, de hát ízlés dolga. Mac-fanatikusoknak ugyanez nagymacskában: Az Apple gépein jelenleg az OSX Tiger operációs rendszer fut, az újabb Leopard októberre érkezik a magyar boltokba. Addig is itt a Leopard harmatos tapétája azoknak (kép7), akik nem szeretnek várni a jó dolgokra. Természetképek, eltérő felfogásbanTestreszabás, tuningolásA testre szabott számítógépek persze nemcsak az újdonság varázsát jelentik megszokott környezetünkben, hanem egy mindenre kiterjedő, globális irányzat részei. Ma mindent személyre szabhatunk, és ez szerintünk nem rossz. Legalább nem kell ugyanazt a konfekciócuccot és tömegterméket használnia mindenkinek, hiszen mindenki más-más személyiséggel, különbözőképp látja a világot. Van, akit egy fémes csillogású, világító acélgép látványa tesz boldoggá, mások szívesebben interneteznek egy rózsaszín szőrmével bevont Hello Kitty laptoppal. A PC tuningolásnak egyébként komoly hagyományai vannak. Vannak, akik akár egy vagyont is költenek egy egyedi házra, vagy különféle hi-tech alkatrészekre. A változatosság gyönyörködtet - tartja a mondás, így bátran ajánljuk: változtass meg mindent a géped gyári beállításain, legyen olyan, ahogy Te szereted!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés