free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legszebb dugóhúzó

Borsa         Címkék: bor, dugóhúzó, lista, szép, tárgy 0 hozzászólás

Nem csak nyári estéken esik jól a teraszon üldögélni, sütögetni, beszélgetni, borozgatni. Mutathatnánk szép teraszokat, poharakat, de most nézzük inkább az öt legszebb, legdizájnosabb dugóhúzót! Lista.

Ha a Sziget hete után rosszul leszel az alkohol gondolatától is, ne olvass tovább! Ha azonban szívesen töltöd borozgatással a még hátralévő nyári estéket, hasznos tippeket kaphatsz bornyitó listánkból.A Wikipedia szerint Angliában, 1795-ben találták fel a spirál alakú fémrésszel és fa nyéllel szerelt szerszámot, ami az eltelt évszázadok alatt viszonylag keveset változott. A dizájn, a forma és az anyagok ugyan változatosak, de a dugóhúzó a világ azon kevés tárgyai közé tartozik, amit egyszerűen nem lehet tovább fejleszteni, tökéletesek így kiállták az idő próbáját. Dugóhúzóval nyitottak bort a középkorban, az ipari és a technológiai forraladom hajnalán, és várhatóan az első marsi kolóniákban is lesz majd nyéllel szerelt spirál, a borosüvegek dugóinak eltávolítására.Apropó, dugó! Az üveg nyakáról és a parafa, vagy műanyag dugóról nem nehéz a puskacsőre és a lövedékre asszociálni, valójában éppen fordítva történt. Az első dugóhúzók ugyanis nem azért készültek, hogy vidám társaságok hozzáférhessenek a szőlő nedűjéhez, hanem az elöltöltős puskák csövének tisztítására, a ki nem lőtt töltény eltávolítására szolgáltak. A mai fegyverek sajnos túlságosan is kifinomultak lettek, az egyszerű gép azonban megmaradt: már csak az a dolgunk, hogy a hatalmas választékban megtaláljuk a legszebb darabokat.

Nézegess szép dugóhúzókat! 

Gyönyörű darabTippünk sincs, melyik korból származhat listánk első helyezettje, ez a rózsafa nyelű ősi darab. gyönyörűen megmunkált finom darab, az eBayen augusztus 20-ig lehetett rá licitálni (kép 1.). Ugyanitt meg kell mutatnunk a Brüsszelben álló világhíres pisilő fiú szobor dugóhúzó változatát is (kép 2.), a fémspirál megjelenítése egészen egyértelmű.

Majd' megszólalnak

PapagájA régi mesterek munkáinak láttán megnyugvással vettük tudomásul, hogy fantáziában és humorérzékben az 1800-as években sem volt hiány. A huszonegyedik században azonban, amikor a globális piacon csak a legjobbak maradhatnak talpon, eles versenyhelyzet van a dugóhúzók terén. Minden designcég igazán egyedi darabbal szeretne előrukkolni, ahol a forma önmagában elég ahhoz, hogy eladja az árut. Ilyen Alessandro Mendini klasszikus formaterve, a dugóhúzó papagáj, ami 49 dolláért többféle színben is kapható. Szuper!

Nagypálya

ViccesTúrázóknak ajánljuk kedvenc online boltunk, a Worldwide Fred karabiner dugóhúzóját, ami egyben sörnyitóként is szolgál telhetetlen hegymászóknak. A dizájn és a poén ötös, arra kell csak vigyázni, hogy pár pohár bor után nehogy véletlenül ezzel a kapoccsal rögzítsük magunkat egy meredek sziklafalon. Nem biztos, hogy megtartja a súlyunkat.

Műszer

SznoboknakLegigényesebb olvasóink a New York-i MoMa (Museum of Modern Arts) shopjából is rendelhetnek bornyitót potom 30 dollárért. A különleges, precíziós dugóhúzó állítólag minden esetben a parafa közepét célozza meg, így elkerülhető az a kellemetlenség, amikor a ferdén becsavart eszköz darabokra robbantja a rossz minőségű dugót. Százéves, exklúzív borok nyitogatásához feltétlen ezt javasoljuk!

Megfelelő eszközök

RégiségVégül egy figyelmeztetés: semmi szín alatt ne vásárolj az IKEA-ban Groggy dugóhúzót! Mi kétszer is elkövettük ezt a ballépést, ráadásul két héten belül. Az első példány gyakorlatilag a vásárlás napján darabokra hullott, a második sem volt sokkal hosszabb életű. Pedig a dizájn elsőrangú, nyilván valamilyen konstrukciós hibáról lehet szó. Helyette inkább az Antique Sextant régiségbolt termékét ajánljuk, amit az interneten is megrendelhetsz: dugóhúzót, kiöntő fejet, üvegzárót és sok más furcsa formájú céltárgyat is tartalmaz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés