free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Arapara: smink

Borsa         Címkék: ara, esküvő, para, segítség, smink 1 hozzászólás

Ha észrevesszük, hogy már egy rakás pénzt feccöltünk az esküvői előkészületekbe, behúzzuk a féket. Sokan ilyenkor a sminken spórolnak, pedig nem kellene. A miértekről szakértőnk mesél. Araparák.

Tételezzük fel első körben, ellenére annak, hogy a hazai családalapítási trendek a házasságon kívüli kapcsolatok terjedése irányába mutatnak, a legtöbb nő számára az esküvő mégiscsak élete legfontosabb céljai közt szerepel. Elég csak gyermekkorunkra gondolni, mikor négyévesen a párnahuzatot mint fátylat fejünkre kötve, vonultunk be a gardróbba a lelkes násznép, a babák nagy boldogságára. (copy by jóbarátok) Szóval nem mindegy.

Összköltségvetés

Ha márEldőlt, megkértek, hujujuj, igent mondtam, bejelentettük, előkészültünk, lefoglaltuk, megvan a ruha is, gyönyörű, erre vágytam egész életemben, apu kibérelte a termet, a vacsi megrendelve, csak az másfél millió, sebaj, a mesterfodrász megcsinálja a hajamat, körülbelül ötvenezer, nem baj belefér, és anyu majd kisminkel. Jaj, ne már. Ha tényleg ez életünk egyik legfontosabb eseménye, akkor ne feledkezzünk el arról a pillanatról sem, ami kulcsfontosságú jövőnkre nézve. Alább az optimális esetet taglaljuk: Nemcsak az Igen, meg, hogy jó nevet mondjon, persze, hanem amikor felhajtja a fátylat, a szemünkbe néz és szerelmesen megcsókol. Na, ha akkor azt látja, amit anyu, vagy a hugi, vagy Gizi a kozmetikusunk két pattanás kinyomása után az arcunkra mázol, nem biztos, hogy az Igenből nem öőőőőő!? lesz. Szóval van olyan fontos az esküvői sminkünk, mint a ruhánk, vagy a limuzin.KivelEsküvői sminkest találni nem egyszerű dolog, talán a nőgyógyász-vadászathoz lehetne hasonlítani, igazi bizalmi ügy. A ruhánál lehet próbálgatni, átszabatni, de hogy milyen arcot rajzol nekünk Gizike aznap, az csak a hangulatától és a szaktudásától függ. Jó sminkeseket interneten is lehet találni, itt a bizalom még nem teljes, de erre jó a próbasmink. De mégis, leginkább szájhagyomány útján terjednek, barátnők esküvői fotóit böngészve, juj de szép voltál, ki sminkelt? Add meg a számát!

PróbasminkEgy jó sminkesnek a próbasmink nem arról szól, hogy gyakoroljon egyet a delikvens arcán. Sokkal inkább az ismerkedés, a bizalomépítés, a nézetek egyeztetése, érvek ütköztetése és persze időspórolás, hogy ne az esküvő napján kelljen kitalálni, milyen stílust is szeretne a menyasszony. A próbasmink minőségi teszt is, hogy a frissen felkent gyönyörű smink bírja-e majd az esti dorbézolást is, nem kenődik-e el, nem kopik-e le. És persze tessék mutogatni fűnek-fának, hadd derüljön ki időben a hatás. És ha nem alakul ki az összhang, még mindig lehet találni egy másik sminkest, vagy jöhet Gizike.

Nincs mit eltakarni

Milyen arcot?Ha valaki még soha életében nem sminkelte magát, ne várja a sminkestől, hogy ő sem tesz rá festéket, lehet, hogy elsőre meglepődik majd, soknak, szokatlannak fogja érezni, de ilyenkor képzelje hozzá a habos-babos ruhát, meg az ékszereket, bízzon a sminkesben, és higyje el, mindenkinek tetszeni fog.Ha valaki rendszeresen sminkel, ne várja, hogy ugyanúgy festik majd ki, biztos lehet benne, hogy a sminkes máshogy nyúl hozzá, de tessék nyitottnak lenni, elvégre azért hívjuk a szakembert, hogy szebbek legyünk, és a végén mindenkinek tetszeni fog.Sokat segít, ha kinézünk egy-két arcot magunknak az internetről vagy a magazinokból és kész elképzeléssel várjuk a sminkest. Könnyebb megmutatni, mint elmagyarázni, de lehet, hogy a kívánt arc nem mutat jól rajtunk, ne kenődjünk el, mint az alapozó fixálás nélkül, halgassunk a szakemberre.Jótanács kezdő menyasszonyoknakHa a sminkes házhoz jön, készítsünk elő egy sarkot a műveletnek: szék, jó fények, és egy hely, ahová ki lehet pakolni a pemzliket. Ha lehet, ne az előző esti leánybúcsú nyomaival az arcunkon várjuk a sminkest, ne kelljen teljes nagytakarítással kezdeni a munkát. Valami semleges, mondjuk fehér felsőben érdemes várni, mert nem biztos, hogy jól mutat az ünnepi arcunk egy lila nejlondzsörzé pongyolában. Lehetőleg a rokonságot addig küldjük el moziba, vagy megkóstolni a tortát, nem biztos, hogy jó, amikor Manyika, a szomszédasszony szóvá teszi, hogy az a szín ott a szemöldökön neki idegzsábát okoz, örüljön csak mindenki, amikor kész.

Ez már nem a főpróba

VéleményezésHa viszont mégsem tetszene az elkészült smink, tessék bátran szólni. Az is nagy segítség, ha nem csak az ooolyan furi, vagy a juuujde szokatlanra szorítkozunk: érdemes pontosan megfogalmazni, mivel van a baj, a szánk színe, vagy a szempilla görbülete nem tetszik, így könnyebb javítani.Na, de mér ennyi??Az esküvői smink többe kerül, mint ha Gizike, vagy anyu csinálná. Persze hogy. De ne feledjük, mennyivel többet költünk ilyenkor ruhára, hajra és a többi. A smink is ilyen, abból is a legjobbat akarjuk. Rossz számolás, az hogy: "fél órás munkáért ennyit fizetni?", egyrészt azért fél óra, mert a jó sminkes profi, és nem maszatol órákig azért, hogy meglegyen a látszat, milyen sokat dolgozott. Ráadásul már egyszer kijött elvégezni egy próbasminket, hogy tudja, mi a dolga. Arról nem is beszélve, hogy a munkáját a családi fotóalbumban, még az unokáink is látni fogják. Szóval, ha tényleg jó, megéri.Sok boldogságot, és bocs Gizike.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés