free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Technorasszizmus

HT         Címkék: egyenlő, elnyomás, hímtag, kiborgok, technorasszizmus 0 hozzászólás

Ha a Földön egyenlő minden ember és ezt be is látjuk, akkor itt az ideje új, alárendelhető, elnyomható fajok után nézni. Legalábbis a Hímtag szerint, aki azt vallja, az új elnyomottak a kiborgok lesznek.

A neoludditák nagy örömére az ember egy olyan gép, aminek az alkatrészei szervesek, van természetes intelligenciája, és vannak nemei is. És nagy szerencsénkre egyformák és egyetemesek az emberek jogai. És a Földön minden ember egyenlő. Ezért nem árt gondoskodni új, lenézhető, alárendelhető, elnyomható és gyűlölhető fajokról.Robotlány RögvalóságSzerencsénkre már minden kisebbségünk, szubkultúránk, és felekezetünk kivívta magának a jogot az autonóm létezéshez. A nagyon egyenjogúaknak pedig szükségük van újakra, akiket elnyomhatnak. Ami a múlt században még tudományos-fantasztikum volt, az mostanra rögvalósággá vált. A tudósaink elérték azt, amit eddig csak az istenek tudtak, hogy teremteni is képesek. Mesterséges értelmet. Gondolkodó gépeket. Nanorobotokat. És műmájat is. Annak ellenére, hogy a fogyasztói gyávaság és a gazdasági haszon egyelőre azt diktálja, hogy roboporszívó, automata vezérelt gépjármű, esetleg háborúsdroid kerüljön le a gyártósorról, tudósaink nem csak a robotikában teljesítenek fényesen, hanem élenjárnak az intelligens otthon, a kibernetikus organizmusok, és az őssejthasznosítás terén is. A technológiai és tudományos vímányoknak hála elérkezett az idő, hogy alacsonyabbrendű fajok szülessenek a Földön. Itt az ideje a mesterséges értelemmel bíró robosapienseknek és a természetes értelmű kiborgoknak.

Intelligens lehet

RobosapiensA robosapiens az ember örökös alárendeltje és a mesterséges intelligencia birtokosa. A robosapiens egy elektromechanikai szerkezet, aminek, ha van mesterséges értelme, akkor az általában egy előre beprogramozott számítógép felügyeletére van bízva. Egy robotnak sohasincs neme, mert logikus, hogy nem természetes úton reprodukálják magukat a mesterséges értelemmel bírók. Egy emberszabású robot intelligenciája nagyobb lehet, mint Vágó Istváné, és megtanulhat szerelmet is érezni, de akkor sem lehet vele utódot nemzeni. Ezért a robotok a tudattal bíró lények ranglétráján az alsó fokokon állnak. Viszont azért tudatot adni egy gépnek, hogy örök szolgaságra kényszerítsük, kábé olyan, mint az ókori athéni demokráciára hivatkozva bevezetni a rabszolgaságot Észak-Amerikában. Az ellentét feloldhatatlan ember és robosapiens között, viszont, aki intelligens, az nem feltétlenül bölcs.Kiborg A mesterséges intelligencia ellen az egyik ellenérv, hogy a tudat természetes módon alakult ki, ezért a tudat mesterséges létrehozása eleve kudarcra van ítélve. A megoldás a kibernetikus organizmus, a tecnológia és a humán anatómia fúziója, az emberi agy géptesben. A nem kizárólagos humán életforma elterjedt és hasznos. Bárkiből lehet kiborg. Manapság a mechanikus és/vagy elektronikus eszközök beültetése nemcsak gazdaságilag, hanem egészségügyileg is jelentős. Az emberi agyba beépíthető chip segít: például a siketeknek az audiojelek feldolgozásban és az életük kiteljesedésében. Utód nemzésA kiborgoknak vannak nemeik, de a kiborgok leggyakrabban kiborgá válásuk előtt nemzenek utódot. Az őssejtek irányításával mód és lehetőség nyílt komplett mesterségesen növesztett sejt-, szövet-, és szervbankok létrehozására. Művégtag, műmáj, műszív és művese áll korlátlan mennyiségben rendelkezésre a nem mechanikus kiegészítőkre vágyóknak. Annak ellenére, hogy a legismertebb kiborg Darth Vader, és hogy lehet kiborg egy mesterségesen életben tartott emberi agy is, a kibernetikus organizmusok alig előzik meg a robotokat az értelemmel bíró lények ranglétráján. A technorasszizmus megjelent a könnyűzenében is, és a tudománynak és a humán felsőbbrendűségnek hála a robosapiensek és a kiborgok elnyomásának, lenézésének és gyűlölésének joga megillet minden embert, fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra vagy politikai meggyőződésre való tekintet nélkül a Földön.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés