free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A meglovagolható porszívó és társai

Borsa         Címkék: gyerekek, ötletes, porszívó, tárgy, utánzás 0 hozzászólás

Az aprónép imádja utánozni a felnőtteket, a játék főzés és takarítás az egyik legjobb móka. Ha jól taktikáztunk a játékokkal, a bejárónőt egészen az első tinédzserkori lázadásig megspórolhatjuk.

Senki sem vállal gyereket azért, hogy legyen, aki a házimunkát elvégzi a lakásban, mégis fontos szempont, hogy a kicsik mielőbb önállóan is megtanuljanak teregetni, mosni és az egyszerűbb háztartási gépeket használni. Nemcsak Anya dolga könnyebb így, hanem a gyerekek is időben megtanulják, hogy nekik is ki kell venniük a részüket az otthoni feladatokból. A legnagyobb játék- és háztartásigép gyártó cégek igazi luxusszetteket kínálnak a legkisebbeknek, melyek mindent tudnak, amit a műanyag tükörtojással és a fából faragott paradicsommal lehet a tündérkonyhában.Hatékony szerepjátékHogyan keltsük fel a gyerekek érdeklődését a házimunka iránt, hogyan magyarázzuk el, hogy a mosogatás jó dolog, vasalás nélkül nem lehet rendet tartani az ágyneműk között, és a főzés valójában nem teher, hanem kreatív tevékenység, akármennyire is unalmasnak tűnik? A nagyok sok mindent kitaláltak már, hogy a kicsiknek ne menjen el a kedve a felnőtté válástól, de ezek közül is toronymagasan vezet minden idők legnagyobb ötlete, a háztartási szerepjáték. Amíg nem éri fel a gyerek a mosogatót és nem merjük rábízni a szeletelést, kavargatást, amíg még az asztalt se tudja leszedni ebéd után, addig is hadd gyakorolja mosolyogva a házimunkát!Minél előbb megszereti a mosást meg a fűnyírást, annál jobb. Mi pedig nyugodt szívvel ráfoghatjuk az egészet a nemi szerepekre, a szocializációra és egyéb pszichológiai fogalmakra. A lényeget mindenki tudja, százhúsz centi fölött a gyerek is tereget, mosogat, asztalt leszed és takarít, mint mindenki más a családban. Ha jól taktikáztunk a játékokkal, a bejárónőt egészen az első tinédzserkori lázadásig megspórolhatjuk.

Nézegess gyerekekjátékokat!

Most a net a befutóA gyerekkonyhák, takarítógépek és játékszerszámok piaca meglehetősen széles körű. A legolcsóbbakat pár ezer forintért megvásárolhatod, de a jó minőségért és formatervezésért már több tízezer forintot kell fizetni. A drágább termékek viszont amellett hogy jobban néznek ki, több mindent is tudnak. A feltölthető víztartály, a porszívó- és fúrógéphang pedig élethűbbé, így a gyerekek számára élvezetesebbé teszi a játékot. A nagyobb játékgyártó cégek termékei nálunk is kaphatóak, a legszebbeket viszont az interneten rendelheted csak meg.KonyhásdiA minikonyha az egyik legnépszerűbb háztartási szerepjáték, a kislányok modern vagy akár retró környezetben is megismerhetik a főzés-sütés örömeit. A Tefal konyhai szerepjátéka (kép1) mindennel felszerelt, kár hogy nagyban nem gyártanak ilyet, nekünk biztos kellene. A mosogató feltölthető tartályából gombnyomásra víz folyik, a sütő tükörtojás-készítés közben élethűen felszisszen, a hűtő pedig világít. Ha a gyerekszobába jobban illenek a retró bútorok, akkor rendelj Kidkraft játékkonyhát, igazi rózsaszín amerikai álom (kép2), minden extrával felszerelve. Kedvencünk azonban a Hase Weiss - borsos árú - meggyvörös bútorkollekciója (kép3), ami a gyönyörü formatervezésnek köszönhetően garantáltan fejleszti a gyerekek szépérzékét is, ami ugyanolyan fontos, mint a háziasszonyos viselkedés. Ha biztosra akarsz menni, akkor viszont bombázd egy kis japán cukisággal, vagyis kawaii-val. A Decole konyhai kiegészítő-szett fából készült (kép4), a mosolygós zöldségeket és gyümölcsöket egy fakéssel fel is lehet szeletelni. A különálló darabok mágnessel kapcsolódnak egymáshoz, így teljesen balesetmentesek. Elég szétválasztani a hagyma- és a gombadarabokat, és már sülhet is a tésztaszósz a serpenyőben. Ugyanitt fából készült mosolygós tükörtojást (kép5), hamburgert (kép6) és salátástálat is rendelhetsz.

Néhány percig tuti leköti őket...

SzerelősdiA játékkészítők a fiúkra is gondoltak, a műanyag satuval, fúrógéppel és fűrésszel felszerelt munkapadokból Dunát lehetne rekeszteni. A jó minőségért viszont itt is több tízezer forintot kell kiadni. A legszebbeket a Smoby-nál találtunk, ahol teljes csavarkészlet is jár a munkapad mellé (kép7), sőt, egy kisautó, amiből szétszerelés után egy helikoptert lehet összerakni. Valószínűleg egy-két óra játék után a levesbe is jut a műanyag csavarokból, a gyerek viszont megtanul szerelni, sőt, lehet hogy még meg is szereti, ami nem elhanyagolható tényező.A takarítás uniszex, ráadásul a játékporszívóval (kép8) és felmosó-szettel (kép9) a gyerekek valóban segíteni tudnak a házimunkában. A porszívó ugyanis működik. Ezzel együtt viszont - bár nem gondoltuk volna - az ára is majdnem annyi mint az igazié. A miniatűr felmosó-szettek között a nagy márkák is képviseltetik magukat, egy kis márkahűségért cserébe viszont jó minőségű felmosófejet mellékelnek a csomaghoz, ami pont úgy néz ki, mint anyué.Amire nincs garanciaArra persze nincs garancia, hogy az ötödik perc után is ugyanúgy érdekelni fogja őket a takarítósdi, de úgy tűnik hamarosan ez a probléma is megoldódik. Kristina Andersson egyik projektje tökéletes megoldásnak tűnik. A dizájner nemrégiben egy meglovagolható porszívó (kép10) koncepciójával állt elő. A tricikli porszívó hibrid feje leginkább a csigáéra hasonlít, a szemekbe kapaszkodva lehet irányítani a szerkezetet. Legnagyobb előnye, hogy menet közben felszívja a port, így akár a legkisebbek is segíthetnek a takarításban, anélkül hogy megunnák.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés