free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legmodernebb bárszék

Borsa         Címkék: bárszék, dizájn, lista, modern, tárgy 0 hozzászólás

Míg az európai kínálat elképesztő szék-szobrokkal készül az őszi szezonra, itthon inkább a klasszikus vonalak, vagy a vállalkozó dizájn jellemzi a konyhai bárszékeket. Listáztuk a legextrémebbeket.

Egyre több helyen látni nappalival egybenyitott amerikai konyhát. Leggyakrabban kis lakásokban fordul elő ez a megoldás, ahol helyszűke miatt költözik a konyha a lakószobába. Bárszéken reggelizni és ebédelni első hallásra nem annyira mulatságos: nem lehet rajtuk kinyújtózni, hátradőlni és kényelmesen elhelyezkedni, billegnek és inognak, kényelmetlenek. Persze nem mindegyik. A bárszék akár a lakás dísze is lehet, a legújabb dizájnterndek legalábbis erre utalnak. A listánkban szereplő ulőalkalmatosságok némelyikéről csak hosszas nézegetés után sikerült eldönteni, modern szobor, vagy szék az, amit látunk.

Ilyen a digó stílus

Dzsigoló ízlésvilágAz olasz terveződinasztiák generációk óta a szakma csúcsán állnak, ebben a bárszékben is látjuk a jövőt. Rafinált geometrikus alakzatok, a fizika törvényeinek látszólag ellentmondó formatervezés jellemzik a fröccsöntött dizájnszékeket. Soha nem vásárolnánk belőle, akkor sem, ha több pénzünk lenne, mint amennyi Dagobert bácsi páncélozott raktárában porosodik. Persze avatatlan vendégeinkkel elhitethetnénk, hogy kortárs képzőművészeti alkotást őrzünk otthonunkban, szóval ki tudja. Erre mondják, hogy ízlések és pofonok különböznek.

 

Újrahasznosított polcrendszer

GyanúsHa az előbb nem tudtuk eldönteni, hogy szobrot, vagy széket látunk, most még nagyobb bajban vagyunk. Az OX ugyanis inkább hasonlít IKEA könyvespolcra, mint ülőkére. A fotót nézegetve szörnyű gyanúnk támadt: lhet, hogy a dizájnerek egyszerűen újrahasznosítnák az előző szezonban még polcként, cipős szekrényként, vagy tévéállványként futott termékeket? Végül is mindenre ráülhetünk, ami elég masszív ahhoz, hogy elbírja egy ember súlyát. Hiába gonoszkodunk: bárszék az, amire a tervező azt mondja. A vásárlók pedig ülnek majd a tetején, mint a kisangyal.

Irodahangulat

Óriás csipeszekHatalmas, színes iratkapcsok, vagy csipeszek jutnak eszünkbe ezekről a székekről, azt azonban a legnagyobb jóindulattal sem tudjuk eképzelni, milyen lakásba való ilyen ülőalkalmatosság. Inkább játszótéri mászóka, vagy modern épületdísz lehetne, mint konyhai bárszék. Persze a gyerekek biztosan örülnek, ha ilyen bútorok kerülnek a lakásba.

Sci-fi rajongóknak

Rugalmas használhatóság

Akár a Star Trek sci-fi sorozatban is lehetne ez a szék, ami a sok furcsa alakváltó után végre valóban szék formájú bútordarab. Igaz, jobban illik egy űrhajó parancsnoki hídjára, mint a konyhába, de azért ezzel a darabbal meg tudnánk barátkozni. Az ülőke ezüstre festett műanyagból készült, a lábtrató pedig fémből. A bárszék legszebb tulajdonsága azonban ez esetben nem a dizájn, hanem a rugalmas használhatóság. 50 és 73 cm között bámilyen magasságra beállítható.

Ha nosztalgiáznánk

A klasszikusMintha egy másik dimenzióba léptünk volna, de legalábbis 100 évet utaztunk volna viszafelé az időben. Az impala.hu klasszikus, fából készült támlás bárszékeket gyárt elsősorban. Ilyeneket mi is láttunk budapesti konyhákban, vagy Western Steakhouse éttermekben a pult mellett. Szépek is vannak köztük, különösen a hajlított fából készült thonet bútorokat szeretjük. A Magyarországon modernnek mondott, nekünk csak úgy nevezett Vállalkozó stílustól viszont a Jóisten mentsen meg! A Modern formatervezés ugyanis listánk korábbi 4 elemében figyelhető meg. Szerintünk.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés