free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Arapara: haj

Borsa         Címkék: ara, esküvő, haj, para, segítség 0 hozzászólás

A nyárból már kint, a magazinok esküvői jótanácsai az archívumban, ezért arapara címmel sorozatot indítottunk leendő, szeptemberi feleségeknek. Most a Mi legyen konty helyett? - kérdésen rugózunk.

A múlt héten már írtunk róla, hogy előbb vagy utóbb, de mindannyian eljutunk arra a pontra, hogy elképzeljük magunkat menyasszonyként. Az esküvői előkészületek közül elsőként a sminkelést vettük górcső alá, de a frizura is legalább annyira fontos, mint a ruha vagy a smink. A mindenre érvényes szabály, mely szerint esküvői megjelenésünknek is egyéniségünket kell tükröznie, esküvői frizuránkra is áll.Ma, amikor a hajviselet az egyik leglátványosabb kifejezője személyiségünknek, nem tartjuk valószínűnek, hogy mindenki egységes konttyal szeretne az anyakönyvvezetőhöz járulni, nem hisszük, hogy az arák 70-80 százalékának egyéniségét a konty jellemezné. Tény, hogy a hagyományok szerint a lányok kibontva vagy copfban, míg az asszonyok jellemzően kontyba fogva hordták a hajukat, mára viszont már ez nem több puszta formalitásnál.

Ez a Marcell-hullám. Lesz róla szó a cikkben.

Felesleges hajnövesztésMintha egyéniségünket bedarálná a megszokás, amit a hagyományokhoz hű menyasszony-kép ural. Márpedig a szomszéd tankcsapdás kiscsaj kifejezetten furán hatna egy kontyhoz hasonló hajkoronával a menyegzője napján. A vőlegény sem valószínű, hogy kiakad, ha menyasszonya stílusának megfelelő ruhát és frizurát választ, hiszen optimális esetben éppen azért szeretett bele, mert olyan, amilyen. Minket a hagyományos esküvői frizuradivatot félretéve leginkább az érdekelt, hogy egy extravagáns hajviseletű lány mihez kezd, mihez kezdhet magával házasságkötése napján. Persze az gyakran előfordul, hogy pink hajszínét valaki egy fokkal természetesebbre festeti az esküvőjére - árulta el Loksa Zsanett, fodrász majd azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem ajánlja a kontyot, mint esküvői hajviseletet. "Először a többség azzal jön, hogy kontyot szeretne, de én megpróbálok mindenkit lebeszélni róla. Egyrészt azért, mert a konty csak hosszú, erős hajból áll igazán jól, másrészt az erős fixálás miatt - a tupírozásról már nem is beszélve, ugyanis ez nem túl egészséges a fejbőrnek. Zsanett azt is elmondta, hogy a hosszú hajú lányok többségének eleve tépettre vágott haja van, s ez megint csak nem kedvez a konyt elkészítéséhez. Az pedig pláne fölösleges - folytatta a gondolatmenetet -, hogy ha valaki megtudja, hogy férjhez megy, hirtelen elkezdje növeszteni a haját - mesélte Zsanett - hisz ezzel épp azt éri el, hogy az esküvő idejére teljesen elveszti jellegét a frizurája."A ruhához igazítvaA fodrász általában a ruhához igazítja a hajat, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a lányok, akik a hétköznapokban extravagáns frizurát hordanak, egyébként sem választanak sem színében, sem fazonjában klasszikus, habos-babos ruhát. Ezért simán elképzelhető, hogy egy külsejében vagány lány az esküvőjén is vagány, vagy teljesen egyszerű frizurában is jól mutat. Zsanett a konty helyett inkább egyszerű copfot javasolt, amit egy Marcel-hullámmal könnyen az eseményhez illővé tehetünk. Ez a frizura, nem csak, hogy kíméli a hajat, vagyis ilyen értelemben jóval egészségesebb, mint a megszokott esküvői hajkorona, de eredetibb is.

Természetesen

Csillámok nélkülAmikor Zsanettet arról kérdeztük, hogy mi történne, ha a hóhért akasztanák, vagyis ő milyen hajat viselne az esküvője napján, szintén a már említett Marcel-hullámot választotta. "Én valószínűleg nem fehér, hanem mondjuk rózsaszín ruhát választok majd, ahhoz pedig egy egyszerű frizurát. Majd csak egyszerűen hátrasimítom a hajam és egy kis hullámot teszek bele, ettől szerintem egyszerűen mégis elegánsan hat."Zsanett elmondta, létezik egy igazi ellensége az esküvői kellékek között, s ez nem más mint a csillámpor. "Egy egyszerűbb ruhához nem mutat jól, egy habos-babos mellett pedig úgysem érvényesül. Kiegészítőkkel, a ruhához stílusban illő hajékszerekkel is fel lehet dobni a képet. Az összhatás így "emészthető", mégis természetes és szép, de mindenekelőtt az egyéniségünkhöz illő marad" - adta tanácsul a szakember.Az egyéniségünk mellett, pedig semmiképpen sem hagyhatjuk figyelmen kívül adottságainkat. Vannak olyan arckarakterű lányok, akiknek nem áll jól, ha nincs haj az arcukban - hívta fel a figyelmünket Zsanett, amivel már csak egy-két ismerős menyasszonyra visszagondolva is egyet kellett értenünk. Tényleg van, amit nem érdemes egy a kontyhoz hátranyalt hajjal hangsúlyozni.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés