free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Renovált Chanel

Borsa         Címkék: chanel, ikonikus, illat, parfüm, renovált 0 hozzászólás

A Chanel No.5 parfüm idén múlt hetvenhat éves, ezért a divatház úgy döntött, ráfér némi renoválás az ikonikus illatra. A felújított verzió arca ezúttal Nicole Kidman lesz, a bemutató pedig ősszel várható.

A Chanel No.5 minden valószínűség szerint a világ legismertebb parfümje. A név hallatán a legtöbben valami elegánsra, klasszikusra, esetleg sznobra asszociálunk. Aztán pedig, tartva a távolságot, inkább nem ezt emeljük le a polcról, hanem valamilyen aktuálisabb illatot. Talán erre a jelenségre érzett rá a Chanel divatház, amikor úgy döntöttek, hogy kissé felújítják az ikonikus ötös számút...

A összetevők maradtak

A Chanel No.5-öt 1921-ben alkotta meg Coco Chanel. Ez volt az első általa kreált parfüm, melynek azért adta mégis a No.5 nevet, mert korábban egy jósnő azt mondta neki, hogy az 5-ös a szerencseszáma. Kezdetben a parfümöt csak a barátainak, majd a butikja törzsvendégeinek osztogatta ingyen, illetve ezzel illatosította az üzlethelyiség próbafülkéit. Három évvel később aztán Pierre Wertheimer francia üzletember segítségével elindult a Chanel cég parfüm-üzletága, mely így, több, mint hetven év elteltével még mindig - szó szerint - illatosan virágzik. Hogy ez továbbra is így maradjon, azért pedig érdemben tesznek is. Most éppen megújították a Chanel No.5 parfümöt.

Nicole népszerűsíti az új illatot

A feladattal Jacques Polge parfümtervező mestert bízták meg. Az alap összetevok maradtak ugyanazok: rózsa, jázmin, ylang-ylang, szantál, narancs és vanília, csak az arányokon változtattak, melynek következtében az illat légiesebbé, lájtosabbá vált. A parfüm új verziójának reklámarcául Nicole Kidmant választották, aki ezzel olyan elődök nyomdokába libbent, mint Marilyn Monroe, Vanessa Paradis vagy Catherine Deneuve.

Az újrakevert No.5 illatot szeptember 1-jén mutatják be New Yorkban, a Bloomingdale's-nél, majd az ősz folyamán világszerte forgalmazni kezdik. Egy 150ml-es üveg ára 125 dollár lesz.

(Forrás: http://www.glamboulevard.com)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés