free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Filléres szerelések

Borsa         Címkék: divat, filléres, olcsó, öltözködés, szerelések 3 hozzászólás

Akkor sem kell feladnunk az igényes, egyéniségünkhöz illő öltözködést, ha esetleg pénztárcánk határt szab a nagy márkák magas árainak. Csupán ügyesen kell válogatni az olcsó dolgok között. Valahogy így.

Sokszor és sokat halljuk, hogy az öltözködés meghatározó része éltünknek. Ezzel kelünk és ezzel fekszünk (holnap tárgyalásom lesz a nagyfőnökkel, aki elég konzervatív, de ott van az a helyes zöld szemű srác a harmadikról, aki szerintem a mély barna szememet és blúzomat egyaránt szeretné...). Ezzel teljesen egyet kell, hogy értsünk, viszont a magyar gyakorlat és közhiedelem szerint, csak az öltözhet jól, akinek temérdek sok pénze van. Nos, ez viszont már nem igaz, mi ugyanis azt valljuk, hogy az öltözködés pusztán ízlés, helyes döntés és jó szem kérdése.Nem feltétlenül gagyi az olcsóAkárki vessen meg érte, de mi nagyon szeretjük a kínai piacot (IS!). Hihetetlen árudömping, igen olcsó (és még lejjebb alkudható) áron, és tényleg ott rejlik a lehetőség, hogy megtaláld az igazit. Igen, csak a lehetősége, mert elismerem, olyan árukkal is találkozunk, amelyeket még a macskámnak sem kínálnék fel, fekhelyül sem. Viszont ha sasszemmel vagyunk megáldva, akkor találhatunk olyan ruhát, amiről nem lehet megmondani, hogy a körúti butikból, avagy Olaszországból pottyant-e ide közénk. Keresni kell.

Célirányos keresésSikeresek leszünk akkor, ha némi előtanulmányt folytatunk az éppen aktuális divat kegyeltjeiről, s mindemellett nem felejtünk el tisztában lenni saját határainkkal sem. (Soha senkinek nem ajánlanám, hogy csináljon magából kötözött sonkát, ha mindehhez nincsen meg a kellő formavilága.) Nem kell szünet nélkül megfelelnünk az éppen aktuális trendeknek, ha mindazt nem érezzük magunkénak, éppen elég mindig csak annyit tenni a ruhatárunkhoz, amivel meg tudunk barátkozni és amivel kombinálni is tudjuk a már otthon lévő darabokkal. Nagyon jó példa erre a fotón látható arany dzseki. Ez az a darab, amely tényleg bárkin jól áll (kipróbáltuk!). Kapható mélyebb, azaz bronzosabb színben, de ezüst változatban is fellelhető. Kinek-kinek ízlése és merészsége szerint. Mindemellett bármivel kombinálható, akár egy merészebb narancssárga, "húzós" dekoltázzsal ellátott felsővel, vagy egy egyszerű fehér atlétával, és máris úgy érezhetjük magunkat, mintha a világ vezető divatlapjainak oldaláról másztunk volna le. Pedig a kabát nem került többe, mint egy havi felnőtt bérlet.

Első szett, és még több. Nézelődj!

Ennyibe került - első szett

Az első szett aranyszínű kabátját a kínai piacról szereztük be 6500 forintért, a hozzá illő fehér trikóért (TESCO) 800, a szürke farmerért (Stop Butik) 2000, a cipőért (Leonardo) 2300 forintot fizettünk. De a kiegészítők is hasonló összegekért kerültek a birtokunkba: a napszemüveg 3500, az öv 1800 ( mindkettő Ázsia center), míg a pénztárca (Auchan) 2600 forintba került. Az egész szerkóért összesen 19500 forinot hagytunk ott.NagyáruházakPersze nem csak a kínain lehet csodálatos ruhatári "kiegészítőkre" bukkanni. Természetesen nem tévesztjük szem elől azt a kritériumot, hogy "gagyiul" olcsónak kell lennie. Néha az óriás bevásárló áruházakban is lehet kincsekre bukkanni. Valószínűleg a tervezési folyamat nem lehet náluk hosszú, hiszen a formavilág kevéssé változatos, de alap darabok kiválasztására kitűnő. Egy-egy póló (lehet csillogós, feliratos, strasszos a mostani irányzatok szerint vagy teljesen egyszínű) vagy nyári St. Tropez ruha (fehér, lenge, rövid, kissé áttetsző strandruha, amely nagyon jól kihozza a frissen szerzett barnaságot), vagy kényelmes őszi meleget adó mellény, ám mostanában a fehérnemű osztály is felettébb kívánatosnak ígérkezik. (Ajánlom kis, nagy és extra nagy mellű hölgyek részére egyaránt felkeresni ezt a részleget, mert jó árban lehet, tényleg minőségi - színben, formavilágban, és alapanyag tekintetében is egyaránt - klassz darabokat hazaszállítani.)

Második

Tovább, tovább

Ezekben a hipermarketekben néha fellelhetők igen csábító kiegészítők is, mint például papucsok, cipők, gumicsizmák, vagy akár kisebb táskák, néha tetszetős esőkabátok is. A tényleg ócskáknak itt is se szeri se száma, ám ha stílusérzékünk nem hagy cserben, a megfelelő darabokat itt is megvehetjük csak éppen negyed annyiért, mint a hivatalos márkakereskedésekben. Ez azért jó, mert ugyanazért az összegért több színskálát is becsempészhetünk a ruhatárunkba. Mert a színek igenis fontosak (nemcsak a fekete, fehér, kék és fájdalom beige létezik!). Több külföldi ismerősünk állapította meg, a már-már hungarikumnak tetsző megállapítást, miszerint "olyan szürkék vagytok. Csoda, ha egy-egy színesebb darabot látunk rajtatok." Nem kell félni a színektől, csak megfelelő módon kell őket összeállítani. De erről talán máskor, mert a színösszeállítások külön százezer oldalakat érnek meg.

Ennyibe került - második szettA lufis (Lufi Land, 500 forint) második szett bohókás gumicsizmája (Lidl) 1900, a sötétkék szűkszárú farmer 3500, a csizmához passzoló narancsszínű felső 2500, a sál 800, a napszemüveg 1500 (utóbbi négy kínai piacról). Mindez összesen 10700 forintunkba került.

Harmadik

Nagyáruházak

Sajnos néha a nagyáruházak is tévednek, szabásvonalak és anyag tekintetében mindenféleképpen. Lehet, hogy híresen hírhedt a márka, amit csak ott érhetsz el, s vásárolhatod meg, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ízléses, bőrbarát és minden egyes hölgy számára hordhatóan izgató is lenne. Csillagászati áron, néha tényleg találkozunk igénytelenséggel, pedig korábban azt hittük, hogy csak az olcsó árunál kell számolnunk azzal, hogy esetleg igénytelen és gagyi. A helytállóság érdekében beszéljenek helyettünk a fotók, amelyek a cipőktől a táskákon, esernyőn keresztül a ruhák utolsó centijéig veszettül olcsó vagy márkátlan helyekről származnak pimfli forintokért. Döntsön mindenki saját belátása szerint.

Ennyibe került - harmadik szett

A nőies vonalat képviselő harmadik szett zöld ruhája (kínai piac) sikeresen lealkudva 2500 helyett csak 2300, a harisnya 1500 (szintén kínai), a színben harmonizáló öv (2500) és táska (2500), valamint az óriás napszemüveg (3500) is Ázsia Centerből szerzett darbok. Ezért 11900 forinot adtunk ki. Zarika, a kutyus pedig megfizethetetlen. Ugye.

[PAGEBREAK]

Ami igaz az igaz, léteznek olyan felső kategóriás divatcégek, akiktől érdemes egy-két darabot megvenni. Legyen ez az elnyűhetetlen petit noir amelyben, tényleg szoborszerű dívának érezzük magunkat (és a tükör is azt mutatja), és egy csalafintán megszabott kosztüm (mostani trend: maszkulin, kissé férfias, ám derekasan karcsúsított).

Negyedik

Ennyibe került - negyedik szett

Az összesen 22700 forintot érő ( megfelel a Gombudvarban egy Arany gomb árának) negyedik szett darabjait megosztva az Ázsia Centerből, illetve a kínai piacról válogattuk össze. Utóbbiról való szerzemény a fekete dzseki (6500), a kardigán (2200), a trikó (3500), és a szoknya (3500). A csíkos öv (3200), a cipő (2400) és az esernyő (2500) is az Ázsia Centerből való. A slílusos szemüvegre pedig a TESCO-ban bukkantunk rá.

A Ruhás Lányok"Csajok vagyunk, kettő a sok közül, akik mertünk, és az álmaink után eredtünk. Azon az úton haladunk, amelyet mi jelölünk ki saját magunknak, és mindenkit biztosíthatunk arról, hogy igen, "ha nagyon akarod, akkor tényleg bármi sikerülhet". Főiskolával, nagy adag szerencsével, no meg merészséggel, egy jó porciónyi stílusérzékkel, újítani vágyással és mérhetetlen mennyiségű olvasmánnyal felpakolva indultunk utunkra. A "ruhás lányok" mára már csak így aposztrofálnak bennünket, akik képesek őrült határidőket betartani és valószerűtlen elképzeléseket megvalósítani legyen szó akár fotóról vagy hajshow-ról, divatbemutatóról. Szeretjük a lehetetlent, ez mindig felvillanyoz, átlépni a kereteken és adni egy nagy pofont a sztereotíp világnak. Ti és mi együtt olyat tudunk kreálni, amivel kifordítjuk a világot a megszokott vágányairól." Uccsó

Lényeg

Egy a lényeg: minden kombinálható ízlésünknek, lelkiállapotunknak, munkánknak, hangulatunknak, az évszaknak, a reggeli veszekedésnek, netalán kellemesebb időtöltésünknek megfelelően. Mi a ruhák tekintetében sokkal inkább a változatos kompozíciókat részesítjük előnyben. Azokat, amelyeket emberi léptékkel beszámítható áron kapunk meg, és nem azokat az egyedi darabokat, amelyeket minden nap ugyanolyannak látok, és lát velem együtt mindenki más is.

Végül az ötödik szett: a zöld ruhát (Trend2) mindössze 1800, a harisnyát (TESCO) 300, a táskát (Ázsia Center) 2800, a cipőt (Deichman) 2900 forintért vásároltuk. A Playboy nyaklánc (Kínai) 1500, a fülbeveló (Trend2) pedig 800 forintba került.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés