free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Google planetárium

Borsa         Címkék: google, planetárium, szolgáltatás, új, világűr 0 hozzászólás

Néhány hónap múlva már nem csupán a Földtekét fürkészhetjük a monitor előtt ülve, hanem a világűrt is, indul ugyanis a Google legújabb szolgáltatása a Google Earth mintájára létrehozott Google Sky.

Eddig a magasból kémlelhettük a Földgolyót a Google Earth segítségével, nemsokára pedig arra is lehetőségünk lesz, hogy a monitor előtt ülve, néhány laza csukló- és ujjmozdulat beiktatásával a világűrben csaponghassunk, illetve fogékonyabb állapotban művelődhessünk; készülőben ugyanis a Google Sky.

Virtuális űrséta

Százmillió csillagA Google Sky százmillió csillagról és nagyjából kétszázmillió galaxisról tárol összesen közel egymillió képet. Ezek között szerepelnek például a Hubble űrteleszkóp által készített nagy felbontású képek is. A programot a Google a NASA-val illetve több nemzetközi űrkutatási intézménnyel együttműködve készítette el. Hasonlóan működik majd, mint a Földet feltérképező változat, ám valójában sokkal bonyolultabb annál, hiszen nem csak szimplán arra ad lehetőséget, hogy virtuálisan cikázhassunk az űrben, hanem jóval többre. Az égi jelenségekkel különféle animációk segítségével ismerkedhetünk. Naprendszerűnk bolygóinak vándorlása, aktuális pozíciója is követhető lesz. A Users Guide To Galaxies funkcióval galaxis-túrára indulhatunk, a Life of a Star segítségével pedig végigkövethetjük egy csillag teljes "életét" születésétől a haláláig.A készítők szándéka szerint a Google Sky a teljesen laikus emberek számára is élvezetes módon hozza közelebb a csillagászat tudományát. A program a Google Earth legújabb verzióján keresztül lesz elérhető. A demó verzió már megtekinthető.(Forrás: http://mashable.com/2007/08/22/google-sky/)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés