free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Valentino visszavonul

Borsa         Címkék: divatcézár, jövőre, olasz, valentino, visszavonulás 0 hozzászólás

Valentino, a hetvenöt éves olasz divatcézár bejelentette, hogy a jövő év elején visszavonul, épp pályafutásának negyvenötödik évében. A nevét viselő divatház ettől még nem húzza le a rolót.

A nagynevű tervező negyvenöt esztendőt töltött aktívan a divatszakmában, a nevével fémjelzett divatház egyike a világ legíresebb luxusmárkáinak. A divatmogul néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy 2008 elején visszavonul, ám addig még két kollekcióját csodálhatjuk a kifutókon.

Búcsút int a divatvilágnak

45 év: tapasztalat és elismerésValentino Clemente Ludovico Garavani 1932-ben született Olaszországban. 17 évesen Párizsba költözött divattervezést tanulni. Első kollekcióját 1962-ben mutatták be. 1968-ban hatalmas sikert aratott a Bianca kollekcióval és ugyanebben az évben ő tervezte Jacqueline Kennedy menyasszonyi ruháját Onassis-szal való esküvőjére. 1969-ben, Milánóban megnyitott az első önálló Valentino butik. A következő évben elkészítette első utcai viseletre szánt kollekcióját, butikot nyitott Rómában és New York-ban, majd 1976-ben Tokyoban is. 1978-ban Párizsban megjelent az első Valentino parfüm. 1982-ben New Yorkban, a Metropolitan Múzeumban mutatták be őszi-téli kollekcióját. 1985-ben és 1986-ban is állami kitüntetést kapott az olasz elnöktől. 1990-ben Giancarlo Giammetti-vel létrehozták a L.I.F.E. nevű szervezetet, mely az AIDS elleni küzdelmet tűzte ki céljául. További butikokat nyitott világszerte, többek között Bostonban, Honoluluban és Bangkokban. A kilencvenes évektől már olyan legendás tervezőkkel emlegették egy lapon, mint Coco Chanel vagy Christian Dior. "Ez a tökéletes pillanat, hogy istenhozzádot mondjak a divatiparnak." - nyilatkozta visszavonulásának bejelentése kapcsán az angol sajtónak. "Amikor fiatal voltam, minden vágyam az volt, hogy divattervező lehessek és nagyon szerencsés vagyok, hogy egész életemben azt csinálhattam, amit szeretek. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megőrizhettem a saját stílusomat dacára a rengeteg változásnak, mely a pályafutásom évtizedeiben végbement a divatszakmában."- folytatta Valentino.Visszavonulása előtt még októberben egy utcai viseletre szánt, januárban pedig egy exkluzív haute couture kollekcióval jelentkezik. A Valentino divatház pedig ezt követően sem zár be. "Tudom, hogy a divatház, mely a nevemet viseli, változásokon megy majd át, de úgy gondolom, hogy a tervezők, akik közül többen évek óta mellettem dolgoztak, úgy viszik majd tovább, hogy arra büszke lehessek." - fejezte ki bizakodását a nyugdíjba vonuló divatcézár.

(Forrás: http://news.bbc.co.uk)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés