free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legstrapabíróbb szobanövény

Borsa         Címkék: igénytelen, lista, öt, strapabíró, szobanövény 1 hozzászólás

Szerintünk nincs olyan ember a Földön, akinél soha nem ment tönkre szobanövény. Ebből és az elhalt növények okozta lelkiismeret-furdalásból kiindulva összegyűjtöttük a legigénytelenebbeket. Lista.

A szobanövények ápolása nem könnyű feladat, nehéz összeválogatni azokat a fajtákat, amelyek pont a te lakásodban érzik jól magukat. Ki ne nézte volna végig a drágán vásárolt gyönyörű növények halálát. Először csak egy-két levél hullik le, aztán sorra majdnem az összes, végül marad egy száraz kóró, pár levéllel, amit bosszúból tartott meg a növény, hogy ne legyen szíved kidobni. Persze lehet próbálkozni tápszerekkel, megvilágítással, ritkább és gyakoribb öntözéssel, de ezek sokszor sikertelenek, különösen, ha olyan növényről van szó, ami a pálmaházban érezné legjobban magát, közvetlenül a krokodil negyven fokos páradús ketrece mellett. Persze nem kell lemondanod a virágokról, akkor sem, ha eddig még nem jártál sikerrel. Bemutatjuk neked a szobanövények túlélő mestereit, bennük biztosan nem fogsz csalódni. Igénytelenek, mindent kibírnak, huzatot, hideget, meleget szárazságot és túlöntözést. Génjeik a legkeményebb kiképzésen estek át, hogy levegyék a növénygondozás minden terhét a válladról.

A kiirthatatlan

AnyósnyelvA legkeményebb szobanövény kétség kívül az anyósnyelv. Tapasztalatból tudjuk, hogy akár fél évig is kibírja víz nélkül egy teljesen sötét sarokban is. Ráadásul a nyílszerű levelek tökéletesen illenek a minimál stílusirányzatba, nem véletlen, hogy ijesztő neve ellenére megint divatba jött. Bátran ajánljuk olyanoknak, akiknek még semmilyen pozitív élménye nem volt a növénytartással kapcsolatban.

Vicces pamacsok

Csokros indaHasonlóan jó tapasztalataink vannak a csokros indával kapcsolatban. Amellett, hogy gyakorlatilag semmilyen ápolást nem igényel, még hasznos is, a sásszerű levelek ugyanis megkötik a levegőben lévő szennyező anyagokat. Ha napos helyre teszed, lehet, hogy még virágozni is fog, de árnyékban is jól érzi magát.

Lassú növény

KukoricalevélEz a vidám, zöld növény is jól tűri a kíméletlen bánásmódot, az anyósnyelvhez hasonlóan gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Nem zavarja sem a huzat, sem a sötétség. Ráadásul viszonylag lassan nő, ezért nem kell állandóan átültetned, egyhamar nem fogja kinőni a cserepét.

Megnyugató

FilodendronSzív alakú leveleivel és gyors növekedésével ez a szobanövény ideális választás, ha a lakásba megnyugvást sugárzó, zöld oázist szeretnél. A filodendron az árnyékot szereti, de mivel ő is túlélő, bárhol jól érzi magát. Ez a futónövény szó nélkül tűri a legrosszabb körülményeket is, a tűző napfényen kívül gyakorlatilag semmire sem érzékeny.

Mocsári

VízipálmaÖntözni, vagy nem öntözni, ez nagy kérdés. A mindennapi hajtásban sokan hetekig megfeletkeznek házi növényeikről, majd a lelkifurdalás miatt halálra öntözik őket. Ha eddig minden növényt túlöntöztél, akkor a vízipálma pont neked való, igaz, a szárazságot nem szívleli. Mivel mocsári növény, szereti, ha a gyökerei folyamatosan vízben állnak. Két dologra kell csak figyelni, tartsd nedvesen a földjét és ne tedd ki a tűző napra.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés