free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Türelmetlenség és orgazmus

Fiáth Titanilla         Címkék: orgazmus, pszichológus, segítség, tanulható, türelmetlenség 0 hozzászólás

A Borsa pszichológusa nem mondja meg a frankót, nem adja meg a tuti receptet gondjainkra. Viszont segít új szempontokat találni ahhoz, hogy mindenki maga tudja feldolgozni és megoldani a problémáit.

pszichológus

Ajánló

BúvárKund Pszichológusként nem feladatom megmondani a frankót. Arra vállalkozhatom csupán, hogy segítek olyan új szempontokat találni, amelyek felől nézve kissé más megvilágításba kerülnek az említett problémák. BúvárKend kizárólag azokra a levelekre válaszol, amelyek egyben publicitást is kapnak az oldalon, ezek szerkesztett formában, név nélkül kerülnek ki az oldalra.

Szia Titanilla, nagyon szeretném, ha válaszolnál nekem egy igen egyszerű kérdésre. 30 éves vagyok és nem volt még hüvelyi orgazmusom. Tudom, hogy sokan azt gondolnák, hogy ezzel szexuálterpaeutához kellene mennem, de az a helyzet, hogy szerintem nincs semmi bajom ezen a téren, viszont türelmetlen vagyok. Úgy általában a hétköznapokban is jellemző rám ez a magatartást, és azt veszem észre, hogy amikor szexelünk, akkor sincs kedvem, türelmem kivárni és megvárni, hogy legyen hüvelyi orgazmusom.

Szerinted tanulható a türelem?

Szia,

egy-két dolgot nem értek a leveledben. Egyáltalán nem volt még "hüvelyi” orgazmusod, vagy csak olyan helyzetben nem, amikor a barátoddal/partnereddel voltál együtt (azaz például maszturbáció során a csiklód közvetlen ingerlése nélkül is átéltél már orgazmust)? Ha előbbi helyzet áll fenn, azaz a soha, az tényleg az "írd és mondd" sohát jelenti, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy miből gondolod, hogy Te vagy a türelmetlen, illetve, hogy a szexuális gyönyör szimplán a türelmen múlik? Jó lenne tudnom azt is, hogy amikor "türelmetlen", kapkodós és izgága vagy, és nem várod ki a "hüvelyi" orgazmust, akkor mi történik? Más technikákkal/módszerekkel eléred a gyönyört, vagy egyszerűen feladod, és önmagad helyett kizárólag a másikra koncentrálsz?

A kérdésedre válaszolva: persze, a türelem tanulható, de nem vennék mérget arra, hogy az esetedben pont a türelmet kellene bevágni (ami lényegében nem jelent mást, mint pont a kielégülés késleltetését az életünk különböző területein, legyen az a diétában való kitartás, vagy az, hogy nem vágjuk pofon a gyerekünket, amikor a csokipultnál visít a Tescóban).

MegdumálniA szexuálterapeuták között is számos az eltérő a vélemény a hüvelyi orgazmusról: míg Freud mester, a múlt század fordulójának konzervatív pápája a hüvelyi orgazmust a személyiség érettségével kapcsolata össze (az arra nem képes nő bizony megrekedt a fejlődésben - gondolta), addig napjainkban sok egyéb, kevésbé megbélyegző tényezőt vesznek figyelembe (például a hüvely felépítését, melyet a klitorisznál gyérebben áldott meg a Teremtő idegvégződésekkel - egészen pontosan ezereszer gyérebben!).

Jómagam úgy gondolom, hogy a "hüvelyi" orgazmus hiánya, a csikló direkt ingerlése nélküli orgazmusra való képtelenség nem feltétlenül jelent görcsösséget, a partnertől való "tudattalan" undort és efféle, a nőket még az élet élvezetére sem képes, kispályás kényszeresekként beállító teóriák igazolását. Sok elégedett pár képes arra, hogy megvitassa a problémát, és a nő kielégülését egyéb módszerekkel biztosítsa. Mindettől függetlenül az orgazmus maga, az orgazmusra való képesség tanulható: szexuálterapeuták a párkapcsolat tagjainak feltérképezése (személyiségtesztek, az egymáshoz való viszony mintázatai, az otthonról hozott, szexualitással kapcsolatos hiedelmek stb.) mellett számos konkrét gyakorlatot, otthoni házifeladatot adnak, amik jótékonyan mozdíthatják elő az orgazmusra való képességet.Szerintem egy próbabeszélgetést megér. A szexuálterapeuták névsorát itt találodSok sikert, üdvözlettel: Fiáth Tita

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés